IJFC wint verdiend van Zwaluwen Utrecht maar verzuimt de overwinning eerder veilig te stellen 1 - 2

tel. 030-2965319

Onder natte weersomstandigheden, een constant neervallende regen, en een daardoor glad kunstgrasveld heeft IJFC een verdiende overwinning weten te behalen op laagvlieger Zwaluwen Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd was IJFC terdege gewaarschuwd door trainer Edwin de Bruin om de tegenstander niet te onderschatten. En ook Wiliam Puyk van Facebook pagina Voetbal Hilversum En Omstreken vroeg zich af hoe IJFC de wereldberoemde valkuil zou gaan omzeilen.

Door een aantal blessures was trainer Edwin de Bruin genoodzaakt om de nodige wijzigingen in het elftal door te voeren. Opstelling; Rowdy Jansen, Stefan de Wit, Jefrrey Stigter, Davey van der Snoek, Marc van der Klij, Matthijs van Geffen (85e Enrico Stelte), Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Rowan Mankers, Tim van der Brugge (70e Robert Maat), Matthijs van Rooijen (90e Twan van Lierop).

Hoewel IJFC in tegenstelling tot de gemaakte afspraak niet scherp begon aan de wedstrijd nam het na een minuut of 20 wel het initiatief over. IJFC kwam steeds vaker in balbezit en ook werd de “vrije man” beter gevonden. Eerst was er een goede kans voor Matthijs van Rooijen die echter te hoog mikte. Na een half uur was er dan opeens een situatie waarbij een Zwaluwen Utrecht de bal wat ongelukkig binnen de 16 de bal tegen zijn arm kreeg.  In de ogen van de uitstekende scheidsrechter Appel voldoende om hiervoor IJFC een strafschop toe te kennen welke feilloos werd benut door Ruben van Rooijen die daarmee zijn seizoentotaal op 8 wist te brengen 0-1. Een paar minuten later ook de verdiende 0-2 door een subtiele hakbal van Matthijs van Rooijen. 0-2  was ook de stand waarmee de rust werd bereikt.

Terwijl de verwachting was dat Zwaluwen Utrecht direct na rust zou gaan stormen om een aansluitingstreffer te forceren was het juist IJFC dat tot een aantal grote kansen wist te komen echter zonder een treffer waardoor de wedstrijd definitief “op slot” zou zijn gegooid. En als dan Zwaluwen Utrecht  na 65 minuten uit een onoverzichtelijke situatie toch weet tegen te scoren (1-2) dan betekende dat toch nog  in de slotfase “alle hens aan dek” voor de ploeg van trainers Edwin de Bruin en Frans Vermeulen. Goed om te constateren is dat het hele team inclusief de invallers dan bereid was om “de mouwen op te stropen” en de kleine voorsprong over de “streep” te trekken. En ook in de slotfase forceerde IJFC nog een aantal grote kansen. Gescoord werd er echter niet meer waardoor IJFC wederom 3 punten kon bijschrijven. Tevreden over het resultaat en de geleverde arbeidsethos werd de kleedkamer opgezocht en werd er nieuwsgierig gekeken naar de resultaten van de concurrentie. Conclusie is dat IJFC nog steeds meedoet voor de prijzen.

Goed om te zien dat ondanks het slechte weer er weer een flink aantal IJFC supporters de moeite hadden genomen om IJFC te supporteren. Dank hiervoor. Voor IJFC wordt de competitie 13 mei vervolgt met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 Houten. Wedstrijd start om 14.30 uur.