30 januari 2016 16:30

Faasse, Th.P.

IJFC deed wat verwacht werd en won dezer middag van ARC.
ARC (gemiddelde leeftijd < 20 jaar), doet het verdienstelijk in de 2de klasse A en dat was zichtbaar op het veld. Trainer Marcel van den IJssel liet bij IJFC, vanuit het 2de , drie talenten, Iris, Nikki en Rianne,  deze middag meedoen en zij deden dat voortreffelijk.

IJFC begon direct heel scherp en kwam al heel snel, binnen twee minuten, tot scoren.
Een verzorgde aanval over rechts waar Ester Weerdenburg diep gegaan was en voor kon zetten. Daar was Robin Hendriks die de bal netjes inschoot.

Misschien raakten beide teams een beetje van slag door dit snelle doelpunt.  ARC was duidelijk geïntimideerd en speelde enige tijd vanuit de angst opgerold te worden. Bij IJFC leek het alsof deze snelle voorsprong een soort gemakzucht opriep waardoor er te langzaam en slordig werd gespeeld.
Er kwamen nog wel wat kansen de eerste helft om het verschil groter te maken waarbij Lois Spliet de grootste had net voor rust waar zij alleen voor de keepster kwam maar tegen deze aanschoot in plaats van een hoek te kiezen.

De 2de helft leek ARC de schroom van zich afgegooid te hebben. Ze speelden veel vrijer en creëerden ook kansen. IFC werd daardoor geprikkeld en begon ook weer beter te spelen. Dit leidde tot kansen over en weer en ARC had kansen op het maken van een aansluitende treffer. Voor IJFC is het fijn dat verdediging en keepster Tamara Kamps onder alle omstandigheden alert blijven. Tamara liet zich niet verrassen door bijvoorbeeld een verrassend en fraai afstandsschot van een jonge ARC aanvalster.

De keepster van ARC werd wel verrast. In de 55ste minuut, nadat ze 4 minuten daarvoor nog een inzet van Ester kon keren, was ze kansloos bij een afstandsschot van Lois Spliet. Lois schoot vanaf de hoek 16-meter de bal prachtig in de rechterbovenhoek.  ARC stond daarna vooral onder druk. Er waren meer kansen waar Nikki van der Velde heel dicht bij een doelpunt was maar ook deze keer stond de keepster in de weg.

En zo duurde het tot de laatste fase van de wedstrijd dat er weer te juichen viel door de IJFC aanhang. Eerst was daar een een treffer van Petra Verbeek. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd door Jaleesa Ruis voorgegeven en Petra Verbeek kopte zuiver in. Echter werd deze treffer als buitenspel aangemerkt door de scheidsrechter. Petra was hierdoor gebrand en een minuut later schoot ze van afstand de bal snoeihard in het doel nadat ze deze van Lois aangespeeld had gekregen.

Kennelijk had de scheidsrechter spijt van zijn beslissing bij de kopbal, want hij heeft wel 4 – 0  als eindstand ingevoerd maar dat zal nog gecorrigeerd worden.

Volgende week geen reguliere competitie maar de achtste finale in het KNVB bekertoernooi in Leusden bij en tegen Roda ’46 die in de reguliere competitie uitkomen in de 2de klasse H (zondag) en daar op de 7de plaats staan.

De foto’s zijn weer van Floor Lemmers. Meer foto’s en bewegende beelden (door John van Doorn) op facebookpagina: IJFC Vrouwen

Programma komende weken:

6 febr: 17.00 uur             Roda’46 VR1      –            IJFC VR1  (1/8 ste finale Beker A cat. West 1)