IJFC pakt met moeite drie belangrijke punten met de overwinning op Vriendenschaar 1-2

tel. 0345-515803

IJFC heeft drie belangrijke punten behaald in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Vriendenschaar was een stugge tegenstander met een aantal slimme en ervaren spelers. IJFC moest tot de laatste minuut knokken om de buit binnen te halen en dat lukte met een geweldige teamspirit. Gelukkig is de kater, van een paar weken terug, tegen JSV Nieuwegein, hiermee weggespeeld. Op deze manier een overwinning binnen slepen blijft altijd lekker en het Blauw wit werd weer luidkeels gezongen. Zeker gezien de uitslagen bij een aantal concurrenten was iedereen toch tevreden…. Houten verloor verrassend met 2-0 bij DVSU en Nieuw Utrecht liet zich thuis verrassen door Lopik 0-2. NITA won met moeite met 3-2 van Woerden ( na twee achterstanden)…. Dat houdt in dat IJFC weer aansluit bij de top en dat is knap.

Trainer Edwin de Bruin en assistent Frans Vermeulen moesten weer een aardig puzzel uitwerken, want maar liefst 6 potentiële basis spelers ( Tim vd Brugge, Matthijs van Geffen, Joey Hirdes en Vincent Griffioen niet fit en Stefan de Wit en Stijn de Bie met wintersport).  Tel daarbij op dat Mitch Dunne ( uit voorzorg) en Rowan Mankers ( blessure) in de rust vervangen moesten worden en Tijn Harlaar na één minuut in de tweede helft een flinke schop op zijn enkel te verwerker kreeg ( kous kapot en een dikke enkel), maar de wedstrijd wel uitspeelde , dan is de overwinning des te knapper. Op de bank zaten drie jonge talenten: Kaj Hendriksen, Tijn Harlaar en Enrico Stelte. Een compliment voor Davey vd Snoek, die ondanks een fikse griep de hele wedstrijd op kracht en karakter uitspeelde.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Gerben Renes, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Luuk Linschoten, Rowan Mankers ( 46 Tijn Harlaar), Matthijs van Rooijen en Mitch Dunne ( 46 Kaj Hendriksen).

De wedstrijd begon direct goed voor IJFC, want al in de 5e minuut van de wedstrijd scoorde IJFC de 0-1. Marc vd Klij kopte de bal ferm weg richting Mitch Dunne ( voor het eerst terug na een pittige blessure), Mitch nam de bal goed aan en speelde de bal met gevoel buitenkant schoen richting de diepgaande Rowan Mankers. De bal viel tussen de keeper en een verdediger en Rowan nam de bal op snelheid mee, dartelde om de keeper heen en schoot de bal beheerst in het lege doel 0-1. Een minuut later had het zelfs 0-2 moeten zijn. De weer goed op dreef zijnde Youri van Zwieten, gaf een prachtige steekbal op Mitch Dunne. Mitch schoot de bal, alleen voor de keeper, net over de kruising. Enkele minuten later claimde IJFC een strafschop voor een handsbal, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Arjan van de Heuvel uit Amerongen, stond kort op de situatie en zag het anders. Daarna was het Vriendenschaar dat de klok sloeg. Een schot naast, een schot in het zijnet en een goede ingreep van Davey vd Snoek voorkwam een gevaarlijk schot richting het doel van IJFC. Het werd een open wedstrijd met aan beide kanten kleine kansen. Een fantastisch opening van Rowan Mankers op Mitch Dunne. Mitch kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal net over de kruising. Matthijs van Rooijen werkte zich een slag in het rond en steunde zowel het middenveld als de aanval. Een van richting veranderd schot werd knap gepakt door Rowdy Janssen. IJFC zakte wat terug en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker en die viel ook in de 42e minuut. Plotseling dook Abid el Idrissi alleen voor Rowdy Janssen op… met een snoekduik en een krachtige kopbal verdween de bal in de goal 1-1. IJFC kreeg even een tikkie en moest uitkijken voor een achterstand. Tot de 45e minuut. Mitch Dunne ontfutselde de bal van zijn directe tegenstander en ging op volle snelheid alleen op de keeper af. Een verdediger van Vriendenschaar tikte Mitch van achteren onderuit en scheidsrechter van den Heuvel kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Uitblinker Ruben van Rooijen pakte de verantwoording en schoot de penalty schitterend en onhoudbaar in de hoek 1-2. Een opluchting voor de vele meegereisde IJFC supporters.

RUST 1-2

De eerste kans van de tweede helft was voor IJFC. De prima spelende Gerben Renes onderschepte de bal en speelde Ruben van Rooijen aan.  Kilometer vreter Ruben van Rooijen opende op invaller Kaj Hendriksen. Kaj gooide de bal voor het doel en Ruben van Rooijen en Luuk Linschoten kwamen een neuslengte tekort om in te koppen. Enkele minuten later een prachtige aanval van IJFC over 6 schijven. Uiteindelijk gaf Tijn Harlaar een voorzet op Kaj Hendriksen, die de bal meer schampte dan kopte. Net over. Vriendenschaar nam het initiatief en probeerde de gelijkmaker te forceren. Jeffrey Stigter kon een schot ternauwernood redden met een ferme sliding, de backs Gerben Renes en Marc van der Klij gingen de duels met de buitenspelers vol aan. Vriendenschaar creëerde een aantal kleine kansjes, maar de verdediging stond als een huis. In de 70e minuut een snelle counter van IJFC. Youri van Zwieten opende op Tijn Harlaar, die de pijn verbeet en een goede voorzet afleverde op Ruben van Rooijen. Ruben tikte de bal beheerst in bij de eerste paal, net naast. Een doelpunt van Kaj Hendriksen werd in verband met  buitenspel afgekeurd. Deze keer kreeg ,de overdreven scherp vlaggende assisent van Vriendenschaar, het voordeel van de twijfel. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Een vrije bal van Abid el Idrissi verdween net over de kruising. Tien minuten voor tijd kroop IJFC door het oog van de naald bij een schot op de paal van Ibrahim Gumaa.

Scheidsrechter van den Heuvel telde er behoorlijk wat blessuretijd bij en in de 95e minuut moest keeper Rowdy Janssen nog een heldendaad verrichten. Een diagonaal schot leek in de bovenhoek te verdwijnen, maar met een katachtige safe , dook Rowdy de bal indrukwekkend het doel. De supporters van IJFC gaven een daverend applaus. Het hele team knokte om de drie punten mee naar huis te nemen en dat lukte gelukkig. In de 97e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De overwinning was binnen tot grote opluchting voor iedereen.

Volgende week DE STADSDERBY van IJSSELSTEIN. Dan speelt IJFC tegen buurman VVIJ. De vorige keer won VVIJ een klein beetje gelukkig met 1-0, dus IJFC zal zeker voor een sportieve revanche gaan. Hopelijk zijn er dan weer een aantal basisspelers beschikbaar.

Na afloop van de wedstrijd zal er een gezellig en feestelijk entertainment verzorgd worden door zanger Dennis Baars. We nodigen alle supporters van harte uit.

De spelers van IJFC hopen dat er veel steun zal komen van supporters, leden en jeugdleden. De aanvang van de derby is :  14.30 uur.