IJFC haakt aan bij koplopers na een uistekende en verdiende overwinning op Elinkwijk 2-0

tel. 030-6887151

IJFC haakt aan bij koplopers na een uitstekende en verdiende overwinning op Elinkwijk 2-0

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft IJFC een knap resultaat geboekt tegen Eilinkwijk. Elinkwijk is zeker één van de kampioenskandidaten. Door neutrale toeschouwers werd zelfs gezegd dat deze wedstrijd reklame was voor het voetbal. Beide ploegen probeerden alles voetballend op te lossen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Boudazdaz uit Amsterdam. Hij voelde de wedstrijd uitstekend aan, liet doorspelen wanneer het kon en greep in als het nodig was en hij zorgde er mede voor dat het een leuke wedstrijd werd. Veel oude bekenden die elkaar weer ontmoetten… o.a. Wessel van de Bosch mocht vele handen schudden.. daarnaast was het vooraf en na afloop heel gezellig met de beide besturen en begeleiding. Bij IJFC startte Matthijs van Geffen voor het eerst in basis ( na drie jaar afwezigheid), speelde een uitstekende wedstrijd en draaide mee alsf hij nooit weg geweest was. De verdediging o.l.v. keeper Rowdy Jansen, met jeffrey Stigter, Stefan de Wit , Davey van de Snoek en good old Gerben Renes hield opnieuw de nul. Het fantastische trainingskamp in Madrid heeft het team van Edwin de Bruin en Frans vermeulen nog dichter bij elkaar gebracht.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Jansen, Stefan de Wit, Davey vd Snoek, Gerben Renes, Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Matthijs van Geffen (76 Stijn de Bie) , Rowan Mankers ( 58 Vincent Griffioen) , Joey Hirdes (76 Luuk Linschoten) en Matthijs van Rooijen.

Vanaf de eerste minuut zat IJFC er bovenop en gaf het tegenstander Elinkwijk weinig ruimte om te spelen. Het team speelde compact en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Vooraf had trainer Edwin de Bruin in de bespreking gehamerd op de kwaliteit in onze ploeg en dat vertrouwen straalde het team in de wedstrijd uit. Beide ploegen probeerde te voetballen en er werd sportief gestreden om iedere centimeter. IJFC was iets sterker, maar het moest wachten tot de 21e minuut voordat de eerste echt gevaarlijke kans gecreëerd werd. Een gevaarlijke corner van Ruben van Rooijen werd goed ingekopt door Joey Hirdes, redding keeper, daarna twee keer een rebound van Matthijs van Geffen.. de eerste keer redding van de keeper en daarna net naast geschoten. Drie minuten later moest de keeper van Elinkwijk zich strekken tot in de bovenhoek om een corner over het doel te tikken. In de 31e minuut de kans voor IJFC opp de 1-0. Matthijs van Geffen gaf een perfecte steekbal op de snelle Rowan Mankers, Rowan ging alleen op de keeper af, maar net voordat hij wilde schieten werd hij omver gekegeld. Het leek een duidelijke penalty, maar scheidsrechter Boudazdaz stond kort op de situatie en oordeelde een correcte schouderduw. Pech voor IJFC. Enkele minuten later weer een goede aanval van IJFC … een dubbele één twee tussen Rowan Mankers en Matthijs van Geffen, werd door Rowan goed terug gelegd op de slim inlopende Joey Hirdes, Joey wilde vol uit halen, maar raakte de bal maar half. In de 36e minuut pas de eerste echte kans voor Elinkwijk. Een voorzet van Elinkwijk ging voorlangs en werd goed weggehaald door Stefan de Wit. Het middenveld met de goed spelende Ruben van Rooijen, de kilometer vreter Youri van Zwieten, die veel ballen veroverde en de slim spelende Matthijs van Geffen, die weer ouderwets met passes strooide, hadden het middenveld goed onder controle.

RUST 0-0

In de tweede helft direct de eerste kans voor Elinkwijk met een schot net naast. Daarna sloeg IJFC bikkelhard toe. Matthijs van Rooijen werd onderuit gehaald en zijn broer Ruben ging achter de vrije bal staan. Met een perfecte trap bereikte hij Gerben van Renes , die met een geweldig kopstoot de bal in de kruising kopte. Iedereen gunde het Gerben, want als er één speler positief is in de groep, dan is hij het wel. Altijd in dienst van het team.  1-0 voor IJFC en dat was zeker verdiend. Het tempo van beide ploegen ging omhoog. Het publiek genoot van de vele mooie passes en acties. In de 66e minuut opnieuw een vrije bal voor IJFC rand strafschopgebied. Opnieuw was het Ruben van Rooijen die zich ontfermde over de bal. Zijn schot ging verrassend door de muur, maar helaas centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Een corner werd net naast gekopt door Joey Hirdes. Aan de andere kant kon Rowdy Jansen een aantal voorzetten goed onderscheppen en grepen Davey vd Snoek en aanvoerder Jeffrey Stigter regelmatig goed in om kansen te voorkomen. De technische en snelle aanvallers van Elinkwijk, werden goed onder controle gehouden. In de 76e de definitieve tik voor Elinkwijk. Een gevaarlijke corner werd uitstekend ingekopt door de prima invallende en gelukkig herstellende Vincent Griffioen. 2-0 . Elinkwijk probeerde nog wat aan de achterstand te doen. Gerben Renes en Rowdy Janssen werkte gezamenlijk nog een gevaarlijke bal weg. Tien minuten voor tijd probeerde Salaheddine Sekalli een strafschop te versieren met een schwalbe, maar scheidsrechter Boudazdaz stond er bovenop. Salaheddine was zo geïrriteerd dat hij kort daarna de prima invallende Luuk Linschoten ( weer helemaal terug na een langdurige blessure) van achteren aantikte. Een onnodige overtreding in deze zeer sportieve wedstrijd, maar terecht rood. Twee minuten voor tijd gaf Luuk Linschoten nog een strakke voorzet die bijna in eigen doel gewerkt werd door een verdediger van Elinkwijk. In de laatste minuut van de wedstrijd nog een goede aanval van IJFC via Vincent Griffioen en Ruben van Rooijen, Luuk Linschoten kwam een centimeter tekort om in te tikken. Het bleef 2-0 en dat was ook de terechte uitslag. De supporters gingen tevreden naar de IJFC kantine  en naar huis en er werd nog lang na gesproken. In de kleedkamer ging het dank eraf. Pupil van de week Ravi Zwanepol (uit JO 9-1… viel in voor zijn zieke broertje) zette het blauw wit vrolijk in en de spelersgroep zong daarna keihard mee. Tevreden en blije gezichten, want IJFC haakt aan bij de kopgroep en staat keurig op een vierde plaats, met maar vier punten achter op koploper Houten.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC uit bij vv Brederodes uit Vianen. Thuis speelde IJFC in de eerste wedstrijd van het seizoen gelijk 2-2. Brederodes is een stugge ploeg en IJFC zal opnieuw scherp moeten zijn om de drie punten mee naar huis te nemen. Brederodes staat op dit moment 7e. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Blankensteijn.