Onbekend (stift)

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

19 maart 2016 15:00

Stein, W.C.J.

Op het winderige sportpark in Houten maakte IJFC al heel snel het verschil. Het piepjonge Delta Sports begon zeer aanvallend en probeerde IJFC in de eerste fase te overrompelen. Echter pakte het voor Delta Sports anders uit. Twee direct na elkaar geplaatste uitvallen van IJFC werden omgezet in doelpunten en daarmee was het verschil gemaakt.

Delta Sports werd geplaagd door meerdere blessures maar de talenten uit de MA en het 2de die hun opwachting maakten deden dat heel verdienstelijk. Ook IJFC kende enkele blessures en trainer Marcel van den IJssel had vanuit het 2de Nikki en Iris meegenomen die beide goed speelden.

De eerste paar minuten werden gekenmerkt door zeer nerveus spel over en weer. IJFC had te weinig rust aan de bal en Delta was op zoek naar een snel doelpunt waarmee ze IJFC zouden overdonderen maar daardoor werd er in de verdediging ruimte weggegeven. IJFC profiteerde daar slim van.

En zo lukte het om al in de 5de minuut het eerste doelpunt te scoren. Een dieptebal van Petra Verbeek naar rechts waar Ester Weerdenburg gebruik maakte van de geboden ruimte en richting achterlijn ging. Vandaar de bal naar het midden voorgaf waar Robin Hendriks simpel kon intikken.

Delta Sports vervolgde de ingeslagen weg en dat gaf binnen twee minuten een bijna identieke situatie. Weer werd de bal, wat meer vanuit het midden, op Ester gespeeld die opnieuw de diepte zocht en afspeelde naar het midden waar Robin haar 2de treffer maakte door wederom in te tikken.

Daarna werd het spel wat gelijkwaardiger. Delta Sports gaf zich nog niet gewonnen en probeerde een aansluitende goal te maken. Daarbij waren er enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Tamara Kamps waaronder enkele vrije trappen op de rand van de 16 meter. Maar zoals al de gehele competitie is de defensie en laatste sluitpost van IJFC VR1 moeilijk te doorbreken en bracht ook de lat nog een keer uitkomst. Ook IJFC had nog enkele kansen maar er werd toch ook wat gas terug genomen.

De zeer aanwezige scheidsrechter deze middag, trok nog wat blessuretijd bij en zo kon daarin nog een keer toegeslagen worden door IJFC. In de 48ste minuut was het Lois Spliet die op rechts een actie maakte en de bal kon voorgeven waar nu Ester stond die de bal er intikte. En zo werd er net voor rust een luxe stand bereikt.

De tweede helft werd daardoor minder spannend al waren er over en weer doelpogingen en kwamen er  kansen waarbij ook IJFC het latwerk testte.

In de 68ste minuut werd er nog een kers op de IJFC-taart gelegd. Een supermooi doelpunt van Robin, die de week ervoor vooral de rol van aangever had maar nu een hoofdrol opeistte. Ze kreeg de bal aangespeeld van Nikki van der Velde en kon alleen op de keepster af. Die moest wel uitkomen en dat gaf Robin de gelegenheid de bal over haar heen te stiftten en met haar derde doelpunt de eindstand te bepalen op 0 - 4.

Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en kon IJFC de wedstrijd rustig uitspelen en later tevreden weer terug naar IJsselstein. Het paasweekend zijn de vrouwen vrij en daarna komen er enkele belangrijke wedstrijden. Op woensdag 30 maart de kwartfinale beker en de zaterdag erna de sleutelwedstrijd tegen de huidige nummer 2 sc ’t Gooi.

Foto’s van Floor Lemmers. Meer van hem op IJFC Vrouwen

Programma komende weken:

30 maart 19.00 uur        IJFC VR1    –          Sporting ’70 VR1 (KWARTFINALE BEKER)