Mauritsweg 1 A
4515LA
IJZENDIJKE
tel. 0117-301643

IJFC VR1 heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen IJzendijke. In Zeeland ging de wedstrijd gelijk op maar waren de beste kansen voor IJFC. Helaas zat het niet mee in de afwerking.

Na de moeizame vertoning van vorige week tegen Sleeuwijk, was het de vraag hoe de ploeg vandaag voor de dag zou komen in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen IJzendijke.

Behalve de lange busreis en het zware veld, had IJFC ook nog te kampen met de nodige personele problemen. Cynthia Buis was ziek achtergebleven in IJsselstein, Hafida El-Yebdri kon niet spelen vanwege een rib blessure en Lois Spliet haakte af in de warming-up. Ook Esmee Westland zat nog altijd in de lappenmand. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Chayenne Rauwerda en Michele Maksimovic voorin.

Personele problemen of niet, de ploeg van coach Griffioen spoot uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de tegenstander afgejaagd op de eigen helft en het resulteerde binnen de minuut in een grote kans voor Kirsten Plug. Alleen voor de keepster schoot ze de bal helaas te slap in.

IJFC bleef stormen en in de 10e minuut leidde een weergaloze actie van Iris Werkhoven tot een nieuwe één op één met de keepster. Die wist nog net met een uitgestoken teen redding te brengen ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop een goede schietkans voor Nikita Theteroglou die via een IJzendijks been over de achterlijn verdween. Nieuwe hoekschop en dit keer een (ingestuurde?) variant. De bal werd laag teruggetrokken en Nikita Theteroglou lepelde hem vervolgens over de laatste linie op de geheel vrijstaande Sarina Pua. Die nam hem volley uit de draai maar de bal verdween helaas over het doel. En zo hadden we koud 10 minuten gespeeld en waren we al drie keer alleen voor de keepster verschenen. Jammer genoeg zonder resultaat.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, waarbij met name hun linkerflank voor problemen zorgde. Het leidde tot een schietkans die over het doel verdween en een fraaie aanval waarbij de laatste pass net niet goed was.

In de 28e minuut verscheen IJFC voor de vierde(!) keer alleen voor de keepster. Dit keer was het Kirsten Plug die werd weggestoken door Sarina Pua. Maar weer was het de dekselse keepster die redding bracht.

En nog was de koek niet op. Zes minuten later was het namelijk Chayenne Rauwerda die door kon breken en vanaf randje 16 uithaalde. De bal suisde net langs de verkeerde kant van de paal.

In de slotminuten van de 1e helft kreeg ook IJzendijke haar eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet vanaf de flank werd in de 16 hoog overgeschoten.

En zo waren de beste kansen in de 1e helft voor IJFC maar zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

In de 2e helft ging de wedstrijd gelijk op met weinig kansen voor beide doelen. Tot de 57e minuut. Iris Werkhoven veroverde een bal op het middenveld en gaf een goede steekbal op Kirsten Plug. Die liep iedereen eruit op links en wou de bal voorgeven op de vrijstaande Sarina Pua. Er zat echter een IJzendijks been tussen, maar zodanig dat de bal met een boog de kruising invloog. Een lucky, maar mag het? 0-1!

Helaas kon IJFC niet heel lang van de voorsprong genieten. In de 66e minuut werd een corner hard ingekopt. 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg IJFC nog twee goede kansen op de overwinning. En wederom, jawel, een één op één met de keepster. Ditmaal Iris Werkhoven. De keepster kroonde zich echter tot woman of the match door weer te redden. Eindstand derhalve: 1-1.

Complimenten dames! Legio kansen gecreëerd tegen een sterke tegenstander met gedurfd voetbal. Afjagen, kort erop zitten en knokken voor iedere meter. Dat is wat we willen zien! Helaas zat het niet mee in de afwerking, maar dat heb je weleens. Credits aan hun keepster.

Lekker uitrusten en de volgende wedstrijd er weer tegenaan!

Opstelling: Tamara Kamps; Nikita Theteroglou(67.Rianne Broers),Laura Gaasenbeek,Demi van Dijk,Lizzy Bouwman; Sophie Oude Ophuis, Sarina Pua, Iris Werkhoven; Chayenne Rauwerda(79.Sam van Alphen),Michelle Maksimovic(67.Chayenna Berkien),Kirsten Plug.

Bewegende beelden: Klik hier