Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

De dames van IJFC hebben vanmiddag de topper tegen Jodan Boys met 1-3 verloren. Gezien het eerste halfuur een onnodige nederlaag, maar een wedstrijd duurt nou eenmaal 90 minuten.

IJFC begon de wedstrijd met de weer herstelde Sarina Pua in de basis. Na een aftastend begin nam IJFC het heft in handen en speelde een prima eerste halfuur. De ploeg zat er kort op, ging de duels fel aan en vond goed de ruimte over links met een sterke Lizzy Bouwman die twee keer een geweldige lange bal gaf. Helaas was het vervolg steeds net niet goed waardoor het niet tot echte kansen leidde.

Die echte kansen kwamen er wel in de 10e en in de 18e minuut. Eerst voor Kirsten Plug die een schot van afstand net over de lat zag verdwijnen en daarna de beste kans voor Iris Werkhoven. Zij werd met een fantastische steekbal van Kirsten Plug vrijgespeeld in de 16 maar kwam alleen voor de keepster niet verder dan een puntertje.

In de 23e minuut volgde dan toch de verdiende openingstreffer. Bij een corner van Lizzy Bouwman ging de keepster onder de bal door waarna captain Laura Gaasenbeek hem voor het intikken had bij de tweede paal. 1-0!

Ook na de 1-0 bleef IJFC de gevaarlijkste ploeg. Tot de 29e minuut. Jodan Boys was tot dat moment - behoudens een kans in de beginfase na een slippertje van Cynthia Buis - nauwelijks voor het doel geweest, maar brak nu door over rechts. De twee centralen van IJFC waren hierbij in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig kon Lizzy Bouwman er nog een corner van maken. Uit de corner werd - na een scrimmage en matig wegwerken - enigszins gelukkig de 1-1 gescoord.

IJFC pakte de draad weer op en na eerst een goede schietkans voor Lois Spliet, kreeg Sarina Pua niet veel later een reuze kans na wederom een geweldige lange bal van Lizzy Bouwman. Alleen voor de keepster had ze de bal voor het inschieten, maar ze besloot om onverklaarbare reden de bal af te leggen. Dat was zonde. Waarschijnlijk had ze niet door hoe vrij ze stond.

In de 37e minuut leidde balverlies op de helft van Jodan Boys tot een scherpe counter. We stonden daarbij op links niet goed in positie. Toch leek er weinig aan de hand omdat Esmee Westland kon ingrijpen. Dit gebeurde echter halfslachtig waardoor Jodan Boys toch door kon komen en de 1-2 kon scoren.

En zo stond de wedstrijd waarbij we een halfuur lang de betere partij waren plotseling op z'n kop.

Vlak voor rust kreeg captain Laura Gaasenbeek nog een vrije kopkans in de 16, maar helaas belandde hij op de rug van een Jodan Boys verdedigster. Ruststand derhalve: 1-2

Na de rust kwam Jodan Boys scherper uit de kleedkamer dan IJFC. De eerste 10 minuten waren voor de bezoekers zonder dat het tot echte kansen leidde.

Hierna kwam IJFC er weer wat beter in, maar de scheidsrechter maakte wat merkwaardige beslissingen in het nadeel van IJFC. Zo werd er niet gefloten voor een overduidelijke overtreding op Sarina Pua randje 16 en werd Hafida El-Yebdri niet veel later ten onrechte afgefloten terwijl het veld open lag.

In de 59e minuut besloot de coach tot een driedubbele wissel. In een enkele geval - Sarina Pua - wellicht noodgedwongen omdat ze net terug was van een blessure. Het kwam het spel van IJFC in ieder geval niet ten goede.

Nog geen minuut na de wissels leidde een uittrap van de keepster van Jodan Boys tot een één op één achterin. Keepster Tamara Kamps wist echter fantastisch te redden. Maar het mag natuurlijk nooit gebeuren dat uit een uittrap iemand zo kan doorlopen. We zijn soms te gretig met het doordekken. Je kan niet met 3 man voor de bal staan. Daar moet betere afstemming zijn.

IJFC probeerde zich weer terug te vechten in de wedstrijd en kreeg ook wat kansjes via een schot van Cynthia Buis en een vrije trap waarbij Iris Werkhoven net een teenlengte tekort kwam.

Een kwartier voor tijd was er nog een grote mogelijkheid voor Hafida El-Yebdri die alleen de 16 in kon na een lange bal van achteruit. Ze kreeg echter een beuk in de rug. De scheidsrechter zag er wederom niks in. Ik heb uiteraard een IJFC-bril op, maar dit leek mij toch een overduidelijke overtreding en dus een penalty.

Na nog een laatste stuiptrekking van Kirsten Plug die over links doorbrak maar de bal niet goed teruglegde, was het Jodan Boys dat in de 87e minuut voor de beslissing zorgde door de 1-3 binnen te schieten. Tevens de eindstand.

Jammer dames. Dit was een wedstrijd met twee gezichten. Een goed eerste halfuur, ongelukkig op achterstand en een mindere tweede helft. Helaas verloren tegen een goed georganiseerde tegenstander. Kan gebeuren, is gebeurd. Koppies omhoog. Volgende week weer een nieuwe kans en met nieuwe energie er tegenaan!