B-junioren, B1, Groep 2 11

21 november 2015 10:00

Schoonenberg, A.A.W

Opstelling

Zaterdag de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. IJFC wist het moest winnen van VRC om door te bekeren. Na enkele zieken en blessures de hele week was IJFC zaterdag compleet.

Na een onrustige voorbereiding met veel gekloot op een nat grasveld trad IJFC met de volgende 11 aan : Koen in de goal, Joey en Bradley als backs, Rowan en Elwin centraal, Dyon Bas en Remsly op het middenveld (eigenlijk zou Job starten maar Job haakte helaas in de warming-up geblesseerd af). De voorhoede bestond uit Wouter Pieter en Tommy.

IJFC begon iets te slordig aan de wedstrijd waardoor VRC de nodige kansjes kreeg. Na 10 minuten trok IJFC het spel naar zich toe en kreeg een aantal 100% kansen. Eerst ging wouter alleen op de keeper af na een schitterende steekbal van Pieter. Toen zette Tommy zijn solo in en schoot op doel, Helaas redde de keeper. Daarna gingen Wouter en Tommy nog een aantal keer op de keeper af na weer goeie steekballen van Pieter helaas stonden de keeper en de paal elkaar in de weg. IJFC had in deze fase VRC op achterstand moeten zetten. IJFC creëerde wel veel aanvallen maar speelde in een te laag tempo waardoor er vrij weinig gevaar kwam.

Na de rust een compleet andere wedstrijd, IJFC ging ver achteruit lopen en VRC rook hun kansen. Na 50 minuten schoot de middenvelder in 1 keer op doel en ging over Koen onderkant lat eruit. Daarna kreeg VRC nog enkele kansen maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. De strijd werd meer en meer op het middenveld uitgevochten. Na 65 minuten besloot IJFC alles of niet te gaan spelen door Elwin naast Pieter neer te zetten. Na een duel aan de zijkant waar Joey als winnaar uit kwam besloot bas de bal breed te leggen. Maar doordat de verdediger aan de bal zat stond de keeper op het verkeerde been en rolde de bal heel langzaam via de paal het net in.1-0. IJFC had nog een penalty kunnen hebben nadat Remsly werd vastgehouden binnen de 16, helaas besloot de scheidsrechter de bal buiten de 16 neer te leggen. Aan de andere kant was er ook een penalty moment. Na een actie van de nummer 11 tikte Marc heb aan maar de scheidsrechter vond dat hij zich te mooi liet vallen en besloot door te laten spelen. na 84 minuten floot de scheidsrechter af en wist IJFC dat de punten en de volgende ronde binnen was.

Nog steeds is de ploeg ongeslagen, IJFC pakt hun puntjes met goede wedstrijden en met mindere wedstrijden, zou IJFC deze reeks vast kunnen houden tot de winterstop?
IJfc speelt volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Brederodes B2 (om 09:50 op het hoofdveld) en de week erop mag IJFC naar Lopik B2