IJFC F2 start met 14 klapper in de eerste bekerwedstrijd!! (MSV 19 F5 – IJFC F2 0-14)

MSV 19 F5

0 - 14

IJFC JO9-2JM

F-pupillen, F2, Groep 3 069

29 augustus 2015 10:50

opmerkingen

Prima samengespeeld. Goede start van het seizoen. We zijn er nog niet, want er komen nog sterkere tegenstanders.

Zaterdag 29-8-2015.

Het team van IJFC F2 is uitstekend gestart aan het nieuwe seizoen. De eerste bekerwedstrijd leverde een monsterzege van 0-14 op.

In de teambespreking bij aanvang van de wedstrijd werden de spelers allereerst verrast met mooie shirts van sponsor “Handelsonderneming Van Dijk (verfproducten & vloeren)”.

John, heel hartelijk bedankt hiervoor!

Daarna werden afspraken gemaakt voor wat betreft de speelwijze en regels voor het nieuwe seizoen. Nou deze uitleg was zeker niet aan dovemansoren gericht want het eerste resultaat mocht er wezen.

De nieuwe F2 bestaat uit een 7-tal spelers die vanuit de F3 gekomen zijn en die daarnaast versterking hebben gekregen van Dylan (een top keeper) en Maxim (balgoochelaar). Maxim is nog een jaartje jonger dan de rest (geboren in 2008), maar speelt met gemak mee met de kanjers die in 2007 geboren zijn.

Even de namen van deze geweldige spelers:

Caitlin, Chris, Dylan, Joep, Mats, Maxim, Souffian, Viet-An en Yannick.

De tegenstander van vandaag was ook van een jaartje jonger, maar speelde wel de 2e helft met een man meer om het krachtverschil een beetje te compenseren. Dit baatte echter niet, want zowel in de eerste  als in de tweede helft wist IJFC het net 7 keer te vinden.

In de eerste helft nam IJFC meteen het heft in handen en scoorde via een paar mooie afstandsschoten. Daarna werden ook de combinaties sterker, wat uiteindelijk resulteerde in 7 doelpunten in de eerste helft.

Het viertal dat in de eerste helft de achterhoede had gevormd mocht nu de rol van de voorhoede spelers overnemen, die op hun beurt de verdediging gingen vormen. Beide groepen deden niet voor elkaar onder aangezien wederom 7 doelpunten werden gescoord en de 0 werd gehouden achterin.

Ook Dylan (onze keeper, die weinig te doen had) droeg zijn steentje bij, door in de 2e helft ver voor zijn doel te spelen, zodat MSV niet onder de druk van IJFC uit kwam.

Het gaat te ver om alle doelpuntenmakers en aangevers te noemen, wat ook niet het belangrijkste is, maar laten we zeggen dat iedereen meer dan zijn steentje heeft bijgedragen.

IJFC F2 gaat zich dit seizoen richten op de volgende aandachtspunten:

1)    Plezier en enthousiasme

2)    Individuele acties en techniek

3)    Tactiek volgens de klassieke Hollandse school (1-3-3)

4)    Aanvallend voetbal, waarbij de verdediging direct aansluit naar voren en bij balverlies direct druk wordt gezet op de tegenstander om de bal terug te veroveren

5)    Vanuit je positie spelen en samenspel

Trainers, coaches en leidster van IJFC F2 krijgen dit seizoen veelvuldig ondersteuning van top-talent Luuk Linschoten (IJFC C1). Deze kanjer zal onze jongelingen de fijne kneepjes van de techniek haarfijn kunnen voordoen en een grote bijdrage leveren aan de groei van de kinderen. Luuk, bij voorbaat dank hiervoor!

In de eerste wedstrijd hebben jullie allemaal laten zien dat jullie het in je hebben om uit te groeien tot fantastische voetballers en teamspelers. Alle toeschouwers waren hier zeer lovend over. Dit is echter nog maar het begin en we zullen binnenkort veel sterkere tegenstanders tegenkomen. Onthoud dan ook goed onze aandachtspunten en wat dan de uitslag is, is van ondergeschikt belang.