F-pupillen, F2, Groep 3 069

21 november 2015 8:30

opmerkingen

Bekerwedstrijd. We moeten winnen om door te gaan.

Een kleine deceptie was het wel, deze nederlaag tegen de buren van VVIJ. Een duidelijk overwicht hebben, terugkomen van een 3-0 achterstand en in de laatste minuut een open kans op de gelijkmaker missen.

Het was een herfstachtige dag en de kou sloeg enkele van onze spelers ook duidelijk op het gemoed. Na een eerste afwachtende fase, moesten we in de 8e minuut de 1-0 incasseren. Een corner bleef in een meute van spelers hangen en een VVIJ speler kreeg hem gelukkig voor zijn voeten en schoot goed in. Daarna kansen voor ons. Maxim en VietAn  stuitten op verdedigers die op de lijn de inzetten van IJFC wisten te keren. Uit ons overwicht ontstonden counterkansen voor VVIJ. De 2-0 van VVIJ was een ongelukkige klutsgoal en de 3-0 ontstond doordat een doorgebroken speler allen op Dylan af kon gaan.

De teleurstelling was groot in de rust, maar we wisten; “dit kunnen we nog winnen”. En zo gingen we de 2e helft in.  We zouden alles op de aanval zetten en Yannick was onze laatste man om de aanvallen van VVIJ te stoppen.

De eerste 10 minuten leverden onze strategie een aantal super kansen op, maar nog geen goals. Mats schoot een mooie kans over en ook Soufian miste oog in oog met de keeper. Daarna kwamen toch de goals. Een mooi schot van Chris werd nog net gered door de keeper, maar kwam voor de voeten van Mats. Dit intikkertje van Mats gaf ons de energie om nog meer druk te zetten. Daarna kreeg VVIJ een corner niet goed weg en scoorde Maxim met een mooi schot, linksonder in de hoek. Het publiek had alle vertrouwen in een goed vervolg in de laatste 5 minuten. Helaas werden er van deze laatste minuten maar weinig gespeeld omdat de scheidsrechter het spel veelvuldig stil legde om veters te strikken en kinderen te troosten.

Toch kregen we nog een paar opgelegde kansen op de gelijkmaker. Een schot van Chris ging net naast. En even later werd een voorzet van Soufian door Chris net gemist en kwam toen bij Caitlin terecht, die van dichtbij alleen voor de keeper kon uithalen.  Helaas raakte Caitlin de bal verkeerd en ging ook deze grote kans er niet in.

Dus…. liggen we nu uit de beker. Jammer, maar het is niet anders. We gaan niet bij de pakken neerzitten en proberen gewoon de laatste 2 competitie wedstrijden voor de winterstop nog in winst om te zetten.