IJFC D3 vs Geinoord D7 Bekerwedstrijd, uitslag 6-0

5 september 2015 11:20

Zeeuw, S. de

IJFC D3, tweede bekerwedstrijd, 5 September 2015

Donkere wolken hangen boven ons sportpark, is dit een voorteken? De tijd zal het leren, vandaag staat Geinoord D7 op het programma. Dit betreft een team van 1e en 2e jaars D spelers.

De warming-up is afgerond en vlak voor aanvang de wedstrijd breekt de hemel open, de jongens worden kletsnat, maar staan te popelen om te beginnen.

Helaas was onze keeper Jelmer er niet en werd de honneurs waar genomen door Jarno, Jarno nogmaals bedankt!

We beginnen fanatiek aan de wedstrijd en er word goed over gepasst, de wedstrijd gaat gelijk op. Toch voel je direct dat we net even scherper zijn in de duels en onze posities houden. Het is wachten op de 1-0…..

Geinoord krijgt een corner en de bal valt via de paal en de keeper in het doel. Gelukkig had de scheidsrechter al daarvoor afgefloten omdat de bal over de achterlijn was geweest. Hier komen we goed weg, maar we zijn gewaarschuwd.

Een goede opbouw over links via Hidde en Perry zorgt ervoor dat Milan de bal op de rand 16 van de tegenstander krijgt. Met een mooi schot, hoog in het doel, schiet Milan de 1-0 binnen! Dit is verdiend gezien het veld overwicht.

Een tegenvaller, Sam van den Broek, moet gewisseld worden. Is geblesseerd en komt niet meer terug in de wedstrijd. Balen zeg.

Maar we blijven lekker door voetballen, balletje over de grond en in de voeten. Martijn speelt nu met Dylan achterin en via een steekpas word Joost in stelling gebracht, met een fraai schot word de 2-0 binnen geschoten.

De wedstrijd word wat grimmiger, Geinoord wil gaan compenseren door meer fysiek te gaan spelen. Hier weten we goed mee om te gaan en revanche te nemen door de score op te voeren. Sam Alflen is inmiddels ingevallen en maakt middels met een behendige dribbel de 3-0. Geinoord is kansloos en we gaan verdiend met een voorsprong de rust in.

Inmiddels komt de zon er af en toe door, met een windje in de rug maakt dit de ideale setting voor de tweede helft.

We blijven druk houden op de helft van de tegenstander. Weer een goede opbouw vanachteren uit, Jarno speelt Rijan aan op rechts die vervolgens Cédric in stelling brengt. Met een mooie beweging stoomt hij op naar de 16 en brengt Perry in stelling. Met een droge schuiver word de 4-0 binnen geschoten door Perry.

Tijdens de wedstrijd wordt om de 20 minuten gewisseld, je ziet dan ook veel spelers op verschillende plaatsen staan. Levay kan zowel rechtsvoor als linksachter spelen. Beau speelt zowel links als rechts op het middenveld. Ryan speelt zowel voor als achter op rechts, door dit afwisselende spel en wisselende posities raakt Geinoord het spoor bijster.

Ook worden er vele kansen gemist, Geinoord heeft ook vaak geluk gehad. De druk word te groot voor Geinoord en met een mooi afstandsschot, opkomend van achteren, schiet Dylan de 5-0 binnen. De wedstrijd zit op slot, met als toetje een eigendoelpunt van Geinoord. 6-0 is de einstand.

Om het feest compleet te maken word er getrakteerd door Rodi die jarig was op de dag van de wedstrijd. Kortom een verdiende overwinning waar vooral plezier en samenspel de boventoon voert!