Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

De dames van IJFC hebben zich vanmiddag geplaatst voor de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. In Leiderdorp werd RCL met 0-1 verslagen door een goal van Iris Werkhoven.

Some things are meant to be. Coach Griffioen had het al voorspeld en haar voorspelling kwam uit. IJFC moest het in de 1e ronde van de play-offs opnemen tegen haar oude ploeg RCL. Moeilijk voor haar, want winst voor IJFC zou betekenen degradatie voor RCL uit de Hoofdklasse. Maar goed, geen tijd voor sentimenten. Het was eten of gegeten worden.

Beide ploegen kenden weinig geheimen voor elkaar, want de afgelopen 3 seizoenen werd er steeds tegen elkaar geoefend. De resultaten: 3-3, 3-0 en 2-0 voor IJFC. Op basis van die wedstrijden had IJFC geen reden om met angst de wedstrijd in te gaan. Het was immers in alle wedstrijden de betere ploeg. Maar toch, de laatste wedstrijden in de competitie zat RCL in een goede flow met gelijke spelen tegen kampioen Berkel, Sporting '70 en een overwinning op Klarenbeek. Waakzaamheid was dus geboden.

En zo ging IJFC ook de wedstrijd in. De ploeg speelde geconcentreerd en scherp, al ging aan de bal nog niet alles goed. Maar in een wedstrijd voel je al snel of je de bovenliggende partij bent en dat was vanaf minuut 1 het geval.

Het leidde tot de nodige kansen in de 1e helft, met de grootste voor Iris Werkhoven die alleen voor de keepster de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

Van de spitsen van RCL had IJFC helemaal niks te duchten. Die zaten allemaal in de pocket bij de sterk spelende verdediging van IJFC. Het enige gevaar van RCL in de 1e helft kwam van een afvallende bal die goed werd ingeschoten maar naast het doel verdween.

En zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand en kon IJFC zich kwalijk nemen dat het één van de vele kansen niet benut had.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Wederom de kansen voor IJFC met oa een bal van Iris Werkhoven die op het laatste moment van de doellijn gered werd.

Maar een goal kon niet uitblijven en uiteindelijk viel hij in de 65e minuut. De vandaag weer sterk spelende Kirsten Plug veroverde de bal diep op de helft van RCL en vond Iris Werkhoven in de spits. Die liet de bal vallen op Sarina Pua die met haar aanname dwars door de defensie sneed en meteen een schot loste op de keepster. Die kon hem niet klemmen en Iris Werkhoven was er als de kippen bij om het laatste tikje te geven. GOOOAAAALLLL!!!

0-1 en wat een opluchting.

IJFC kreeg hierna nog een mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar het schot van Michelle Maksimovic werd goed gepakt door de keepster.

In de slotfase ging de thuisploeg 'va banque' spelen en was het nog even billenknijpen voor IJFC. Keepster Tamara Kamps ranselde de ballen echter uit alle hoeken en kroonde zich tot woman of the match. Eindstand derhalve: 0-1

Complimenten dames! Het was geen geweldige wedstrijd maar jullie waren 90 minuten lang gefocust en geconcentreerd en uiteindelijk draait het alleen maar om de winst in dit soort wedstrijden. Volle focus nu op de bekerfinale van komende vrijdag. Goed trainen komende week en met z'n allen er voor gaan!

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Chayenne Rauwerda, Laura Gaasenbeek, Kirsten Plug; Sam van Alphen (69.Michelle Maksimovic), Sarina Pua, Sophie Oude Ophuis; Lois Spliet, Iris Werkhoven, Hafida El-Yebdri;

Bewegende beelden: Klik hier