Sportlaan 3
2935XX
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-681607

IJFC heeft de derde competitiewedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Spirit. Een teleurstellend resultaat aangezien de ploeg het betere van het spel had.
Na de fraaie zege van vorige week tegen IJzendijke, stond vandaag de uitwedstrijd tegen vv Spirit op het programma. De club uit het pittoreske Ouderkerk aan den IJssel doet het als promovendus goed in de 1e klasse en won haar eerste twee duels.
Coach Cabral startte met één wijziging in de ploeg tov afgelopen zaterdag. Cynthia Buis kreeg op rechtsback de voorkeur boven Demi van Dijk.
IJFC begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en in de opbouw strooide Cynthia met goede passes. Ook Chayenne Rauwerda toonde zich bedrijvig evenals Sophie Oude Ophuis. Onze pitbull was misschien wel de beste vrouw aan IJFC kant. Scherp en hard in de duels, tomeloze inzet en gaan tot je er bij neer valt.
En dat was nodig ook want we hadden vandaag de vrouwelijke Bas Nijhuis als scheidsrechter. De beste vrouw liet wel erg veel toe.
Hoe dan ook, IJFC was de bovenliggende partij en kreeg na 9 minuten spelen een dot van een kans om de score te openen. Kirsten Plug kreeg de bal uit een ingooi, draaide goed weg en gaf in één beweging een steekbal op Jill de Waal die alleen voor de keepster verscheen. Haar inzet werd echter gekeerd door de uitstekende keepster van Spirit.
Bij andere goed opgezette aanvallen was de laatste bal steeds net niet goed waardoor verdere grote kansen achterwege bleven.
Rond minuut 20 liet de thuisploeg voor het eerst van zich horen. De snelle spits brak door maar keepster Tamara Kamps was op haar hoede en had haar schot klemvast.
In het verdere verloop van de 1e helft bleef het spelbeeld onveranderd. Het was IJFC wat de aanval zocht en Spirit dat loerde op de counter met hun snelle spits.
Uiteindelijk viel toch de beloning voor IJFC. In de dying seconds van de 1e helft kreeg de ploeg een hoekschop te nemen. Jill de Waal draaide hem scherp in en Kirsten Plug toornde hoog boven iedereen uit en kopte hem hard binnen. De keepster zat er nog even aan maar de bal viel toch binnen. 0-1! En wat een lekkere goal weer van onze krullenbol! Tevens de ruststand.
In de 2e helft (met Lois Spliet en Chayenna Berkien als invallers in de ploeg) was de thuisploeg even dreigend in de beginfase, maar al snel nam IJFC het initiatief weer over. Het leidde tot wat schietkansen voor Kirsten Plug, Chayenna Berkien en Cynthia Buis. De keepster zat er echter steeds goed bij.
Uit het niks kwam Spirit in de 62e minuut op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld leidde tot een snelle omschakeling en de spits kon alleen op keepster Tamara Kamps af. Die wist in eerste instantie fraai te redden, maar in de rebound was ze alsnog kansloos. 1-1.
Vlak daarna kreeg Spirit zelfs de kans om op voorsprong te komen toen Demi van Dijk een correcte tackle leek te maken maar toch werd afgefloten. De bal werd net buiten de 16 gelegd en de ingeschoten vrij trap werd voortreffelijk gepakt door Tamara Kamps.
In het vervolg van de 2e helft was het één-richtingsverkeer richting het doel van Spirit, maar de bal wou er helaas niet in. Zo kreeg de ingevallen Leona van der Scheur net niet genoeg kracht achter een grote schietkans en kopte captain Laura Gaasenbeek snoeihard een bal uit een corner recht in de handen van de keepster. Ook een toegekende indirecte vrije trap in de laatste minuut ging er niet in en zodoende was 1-1 de eindstand.
Jammer dames. Iedereen - de coach voorop - was ziek van dit puntenverlies. Het was - net als tegen Sparta Nijkerk - volkomen onnodig. Maar goed, het is gebeurd en we kunnen het niet meer veranderen. Volgende week weer met frisse moed er tegenaan en zorgen dat we ons dit keer wel belonen.
Nog één heugelijk feitje wil ik niet onvermeld laten: in de 75e minuut vierde Michelle Maksimovic haar rentree in de ploeg na de zware blessure die ze opliep in de bekerfinale. Welkom terug topper!