Radioweg 86
1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6332935

De dames van IJFC hebben met 2-2 gelijkgespeeld tegen WV-HEDW. Het was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Doordat ook de ploegen boven ons punten verspeelden blijft alles nog mogelijk in deze spannende competitie.

IJFC reisde af richting Amsterdam zonder Kirsten Plug. Onze 'powerhouse' op links - goed voor 10 competitietreffers en de nodige assists - kwam er op donderdag achter dat ze een weekendje weg gepland had..Tsja, ook dat is Kirsten Plug. Buiten het veld net zo ongrijpbaar als in het veld. Laten we hopen dat haar agenda de rest van de competitie beter is afgestemd.

Coach Cabral en assistent vder Horst besloten om Bente van der Valk door te schuiven naar de spits positie. Hierdoor kwam er een plek vrij op 10 voor Sam van Alphen.

Van de tegenstander WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen) wisten we dat het een ploeg is die goed positiespel speelt. De thuiswedstrijd werd dan wel makkelijk gewonnen (4-0), maar dat gaf geen enkele garantie dat het vandaag weer zo makkelijk zou gaan. De ploeg zit in een goede flow en boekte de laatste 2 wedstrijden prima resultaten tegen IJzendijke (1-1) en Wartburgia (0-3).

Daar waar IJFC vorige week binnen de minuut 0-1 achterstond, scoorde het vandaag na exact 32 seconden spelen. Hier ging een scrimmage aan vooraf op het middenveld waar uiteraard Sophie Oude Ophuis 'koning van de kluts' als winnaar uit tevoorschijn kwam. Zij bediende Jill de Waal op rechts die haar poging op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten. Bente van der Valk was er echter als de kippen bij om de rebound binnen te schuiven. 0-1 en wat een fijne start!

Gesteund door de vroege goal speelde IJFC een sterke eerste 20 minuten. De focus zat er goed op en er werd fel en kort gedekt.

In de 18e minuut kreeg de ploeg een uitgelezen mogelijkheid om op 0-2 te komen na een mispeer van de keepster in de opbouw. Ze wist haar fout echter knap te herstellen door het lobje van Bente van der Valk onschadelijk te maken.

In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de thuisploeg beter in haar spel. Dit resulteerde in wat schietkansen die niet heel veel problemen opleverden.

IJFC leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar kreeg in de 41e minuut een vrije trap tegen net buiten de 16. De bal werd langs de muur gekruld en keepster Tamara Kamps kreeg er met moeite een handje tegen. De rebound werd daarna alsnog binnengewerkt. 1-1.

In de dying seconds van de 1e helft kreeg IJFC nog een grote kans nadat Jill de Waal eerder bij de bal leek dan de keepster. Iris Werkhoven had hem voor het intikken maar werd afgefloten omdat de scheidsrechter een overtreding had geconstateerd op de keepster. Dat was jammer. Ruststand derhalve: 1-1

De 2e helft begon met een fikse hagelbui. Altijd fijn voor de cameraman..

Het eerste kwartier gebeurde er nagenoeg niks voor beide doelen. Tot de 62e minuut. WV-HEDW kreeg een vrije trap te nemen net voor de middenlijn. De bal werd voor het doel geslingerd en keepster Tamara Kamps gleed - wellicht door het gladde veld - langs de bal heen. Via de paal belandde hij voor de voeten van een WV-speelster die hem zo binnen kon tikken. 2-1.

IJFC rechtte de rug en scoorde bijna vanaf de aftrap de gelijkmaker. Het schot van de ingevallen Tara de Rover werd echter spectaculair gepakt door de lange keepster.

In de 72e minuut was het alsnog raak. Iris Werkhoven kreeg de bal uit een ingooi voor haar voeten, controleerde de bal en schoot daarna uit de draai de bal prachtig in de verre hoek. WAT EEN GOAL! Heerlijk. Hulde voor Iris. 2-2!

In het laatste kwartier ontspon zich een echt gevecht. Beide ploegen gingen voor de overwinning en streden voor iedere centimeter op het veld. Het leidde tot wat kleine kansjes over en weer maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-2.

Jammer dames. Net als vorige week goed teruggeknokt van een achterstand. Er zat helaas niet meer in vandaag. Blijf er voor knokken met z'n allen de laatste wedstrijden. Het is een rare competitie dus wie weet wat er nog kan gebeuren.

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek(75.Agatha Gonzales), Cynthia Buis(45.Britt Landegge), Sophie Oude Ophuis, Chayenne Rauwerda, Sam van Alphen(45.Michelle Maksimovic), Lois Spliet, Jill de Waal, Bente van der Valk(61.Tara de Rover), Iris Werkhoven

Bewegende beelden: Klik hier