Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft vanmiddag dure punten laten liggen tegen RVVH/Sparta. Op het eigen Sportpark werd een 2-0 voorsprong weggeven in blessuretijd. Een bittere pil aangezien IJFC de veel betere ploeg was en dik verdiende te winnen. Maar als het tegenzit...

IJFC ving de wedstrijd aan zonder captain Laura Gaasenbeek en Sophie Oude Ophuis. Beiden ontbraken vanwege een bruiloft in de familie. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Agatha Gonzales en Tara de Rover.

Onder zomerse temperaturen werd er afgetrapt en IJFC opende sterk. Binnen 2 minuten had de 1-0 op het scorebord kunnen staan, ware het niet dat Jill de Waal de binnenkant van de paal raakte.

IJFC bleef stormen en in het eerste kwartier werd er kans op kans gecreëerd. Zo zag Tara de Rover een schot uit de draai net naast gaan, speelde Lois Spliet een bal breed terwijl ze zelf door kon lopen op de keeper, zag dezelfde Lois Spliet een intikker van dichtbij miraculeus gepakt worden door de keepster en kwam Tara de Rover oog in oog met de keepster net tekort om binnen te tikken.

Na dit flitsende eerste kwartier kakte het spel helaas in. Alleen Lois Spliet wist nog een kans te creëren, maar haar schot verdween op het dak van het doel.

Van RVVH/Sparta had IJFC helemaal niks te duchten in de 1e helft. De ploeg kwam niet verder dan 1 schotje op goal wat een makkelijke prooi was voor keepster Tamara Kamps.

Ruststand derhalve: 0-0

In de 2e helft verscheen Leona van der Scheur in het veld voor Jill de Waal.

Na een eerste kleine kans voor de bezoekers - schot voorlangs - nam IJFC het heft weer in handen.

Net als in het eerste kwartier van de 1e helft, regende het ook kansen in het eerste kwartier van de 2e helft.

Het begon met een voorzet van Lois Spliet waar Tara de Rover bij de 2e paal net tekort kwam. Daarna nog een goede schietkans voor Tara de Rover in de 16 en twee één op één situaties met de keepster voor Bente van der Valk en Kirsten Plug. Bente schoof de bal net naast de goal terwijl Kirsten tegen de keepster aanschoot. Gingen we dan weer een Wartburgia-uit wedstrijd beleven waarbij we kans op kans misten?

Gelukkig niet want in de 57e minuut werd dan eindelijk de score geopend door Tara de Rover die de bal beheerst onder de keepster doorschoof. Dit na een goede assist van Leona van der Scheur. 1-0.

Vanaf de aftrap was het bijna meteen 2-0. Kirsten Plug was er vandoor op links maar ipv meteen naar binnen te snijden en recht op de keepster af te gaan, bleef ze aan de buitenkant lopen en wachtten tot ze de bal opzij kon leggen op de vrijstaande Leona van der Scheur bij de 2e paal. Dat mislukte want de pass werd onderschept.

Niet veel later goede schietkansen voor Cynthia Buis en Tara de Rover die naast en net over gingen.

In de 63e minuut viel alsnog de 2-0. En hoe! Chayenne Rauwerda ving een bal van de keepster op met haar hoofd, zette daarna een aanval op en kreeg de bal op zo'n 25 meter van de goal weer voor haar voeten. Ze besloot niet na te denken en haalde verwoestend uit. De bal verdween in een streep in de rechterbovenhoek. Wat een goal! Familie Rauwerda ging uit haar dak op de tribune! 2-0!

De wedstrijd leek beslist, maar in de 71e minuut kreeg RVVH/Sparta een vrije trap te nemen net over de middenlijn. En dan is het alle seinen op rood bij IJFC want we hebben dit seizoen vaker goals tegen gehad van die afstand. Helaas ging ook deze er in. Zei het niet direct maar via de rebound. 2-1.

De bezoekers kregen weer hoop en IJFC kwam goed weg bij een snel genomen vrije trap op de linksbuiten. Haar voorzet/schot werd echter uitstekend naast getikt door Tamara Kamps.

In de 83e minuut kreeg Kirsten Plug DE kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze kon alleen op de keepster af maar speelde de bal net te voor haar uit. Ze wist hem nog wel voor het doel te krijgen maar de verdedigster van RVVH/Sparta was net wat eerder bij de bal dan Lois Spliet.

De minuten tikten weg en IJFC leek de winst binnen te slepen. Tot de scheidsrechter in de 90e minuut besloot om voor een - lichte - overtreding op het middenveld te fluiten. Als het er al één was. De bal werd vervolgens van zo'n 30 meter afstand binnengeschoten. Tsja..

Heel lang liet de scheidsrechter daarna niet meer doorspelen en zo was 2-2 de eindstand.

Jammer dames. L'histoire se répète. Net als tegen DSS geven we het in de laatste minuten weg. Dat voelt klote maar het is niet anders. Je krijgt niet altijd wat je verdiend. Wij alleen wat vaak de laatste weken Maar goed, teleurstelling verwerken en volgende week weer met nieuwe energie er tegenaan!

Opstelling: Tamara Kamps; Agatha Gonzales, Demi van Dijk, Cynthia Buis, Chayenne Rauwerda, Bente van de Valk(67.Sam van Alphen), Lois Spliet, Jill de Waal(45.Leona van der Scheur), Kirsten Plug, Tara de Rover, Iris Werkhoven;

Bewegende beelden: Klik hier