Kruislaan 4
1097EC
AMSTERDAM
tel. 020-6920810

IJFC heeft vanmiddag de kans laten liggen om de 2e periodetitel te pakken. In Amsterdam werd met 2-1 verloren van Wartburgia VR2.

Het was een frustrerende nederlaag, aangezien IJFC kans op kans miste en zelf nauwelijks wat weggaf.

Het kansenfestival begon al in de 3e minuut toen Kirsten Plug goed voor haar man kwam maar de keepster miraculeus zag redden. Ook de rebound van Iris Werkhoven wist ze knap te pakken.

Het zou de voorbode zijn van een middag vol pech in de afwerking.

Alleen al in de 1e helft brak IJFC een keer of 10 door de laatste linie van Wartburgia die vrij hoog stond en met een keepster die ver voor haar doel speelde. Hierdoor wist ze veel ballen te onderscheppen en anders was er wel de grensrechter die vlagde.

Desondanks waren er nog legio kansen. Zo kon Lois Spliet alleen op de keepster af maar schoot ze tegen haar aan. Ook Iris Werkhoven verscheen - na een geweldig hakje van Jill de Waal - alleen voor de keepster, maar die wist wederom miraculeus te redden. Het aantal kansen had nog veel hoger kunnen zijn als bij een paar aanvallen de laatste bal net wat beter was geweest.

De thuisploeg zette hier nagenoeg niks tegenover. In de hele 1e helft was er 1 schot op doel uit een onterecht gegeven vrije trap.

Gescoord werd er niet voor rust en zo zochten beiden ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de 2e helft had IJFC nog meer de druk erop bij Wartburgia en regende het kansen. Iris Werkhoven, Kirsten Plug (2x) en Lois Spliet (2x) misten echter - soms op millimeters na - het doel.

En als je zelf niet scoort... Helaas kwam het gezegde weer uit. In de 70e minuut kwam Wartburgia vanuit het niks op 1-0. Een goal die ook nog eens door ons zelf werd ingeleid door een ongelukkig genomen vrije trap op de eigen helft.

IJFC regde de rug en nadat Bente van de Valk wederom op millimeters na het doel miste, was het in de 74e minuut dan eindelijk raak. Lois Spliet zette goed door en wist - in twee instanties - de keepster van Wartburgia te passeren. 1-1!

IJFC rook bloed en ging vol voor de winst. Kirsten Plug kwam echter net een teenlengte tekort bij een voorzet voor het doel.

En daar waar iedereen zat te wachten op de winnende goal van IJFC, viel hij in de 81e minuut aan de andere kant. Het was hun tweede kans van de wedstrijd en niet eens een aanval. De keepster nam een vrije trap halverwege de eigen helft en achterin stonden we niet goed opgesteld. Bij een vrije trap zover van de eigen goal kan het niet zo zijn dat de spits zo kan doorlopen. Het gebeurde helaas wel en zo kwam Wartburgia weer op voorsprong.

IJFC perste er nog een slotoffensief uit en Iris Werkhoven kreeg in de laatste minuten nog een enorme kans op de gelijkmaker. Oog in oog met de keepster wist die echter weer miraculeus te redden. Het zou de laatste kans van de wedstrijd zijn. Eindstand derhalve: 2-1.

Wat kan ik zeggen meiden. Jullie hebben er 90 minuten voor gevochten, het mocht helaas niet zo zijn. Soms zitten er dergelijke wedstrijden tussen. Dat je denkt van: 'hoe is het mogelijk dat we hier vandaag niet gewonnen hebben'. Vandaag was zo'n dag. Op het slechts denkbare moment. Het is helaas niet anders.

Teleurstelling verwerken met z'n allen en verder gaan waar we mee bezig waren. Jullie hebben enorme stappen gezet de laatste weken, de coach(es) doen er alles aan om jullie continu te verbeteren, dus hou vertrouwen en blijf er iedere wedstrijd voor gaan. Dan komt de beloning vanzelf.

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek, Britt Landegge, Sophie Oude Ophuis, Chayenne Rauwerda, Lois Spliet, Kirsten Plug, Jill de Waal (62. Tara de Rover), Iris Werkhoven, Bente van der Valk;

Bewegende beelden: Klik hier