Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft gisteren met 2-2 gelijkgespeeld tegen RCL. Een hoofdrol was weggelegd voor Kirsten Plug die eigenhandig de 0-2 achterstand omboog met twee goals. De gelijkmaker viel pas in de 89e minuut en was meer dan verdiend.

Met RCL trof IJFC de ploeg die het vorig jaar in de play-offs uit de Hoofdklasse knikkerde.

Maar vorig seizoen telt niet meer en de Leiderdorpers draaien dit seizoen goed mee in de 1e klasse. Voor aanvang van de wedstrijd stond de ploeg op de 3e plaats met 4 punten voorsprong op IJFC.

Uit de ziekenboeg was er slecht nieuws voor IJFC. De vorige week tegen Sparta uitgevallen Tara de Rover blijkt haar kuitbeen gebroken te hebben. Uitermate triest voor onze creatieve linkspoot. Wij wensen haar veel sterkte met haar herstel.

De plek van Tara werd ingenomen door Michele Maksimovic.

Met Sinterklaas in het land was het hopen op wat beter weer, maar de goedheiligman was de zon vergeten mee te nemen uit Spanje. De regen kwam weer met bakken uit de hemel. Wordt Jorgos daar blij van? Neeeeeen.

IJFC opende sterk. De eerste 20 minuten werd er prima gespeeld. De druk zat er goed op, de duels werden agressief aangegaan en bij vlagen werd er ook goed gecombineerd. Het leidde tot de nodige kansen waarvan de grootste voor Jill de Waal. Ze miste echter voor open doel.

Uit het niks kwam RCL in de 24e minuut op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied werd hard ingebracht en de spits kon vogelvrij intikken. Niet voor het eerst dit seizoen dat we een goal op een dergelijke manier tegenkrijgen. Bij dode spelmomenten kan het niet zo zijn dat mensen zo vrij staan.

IJFC zocht weer de aanval en Iris was dichtbij de gelijkmaker na een scrimmage voor de goal, maar de bal schoot net te ver van haar voet.

In de 29e minuut een herhaling van zetten. Een vrije trap - dit keer rond de middenlijn - werd ingebracht en een speelster van RCL stond wederom vrij om in te koppen. Dat deed ze overigens uitermate fraai. 0-2.

IJFC ging niet bij de pakken neerzitten en zocht weer fanatiek de aanval. Het leidde tot grote kansen voor Iris Werkhoven (aanname niet goed vrij voor de keeper), Jill de Waal (chip over de keeper maar bal van doellijn gehaald) en Kirsten Plug (afvallende bal in de 16 die ze van dichtbij overschoot).

Het was om gek van te worden, maar de bal wou er niet in. En zo kon het gebeuren dat RCL - volkomen tegen de verhouding in - met een 0-2 voorsprong de rust in ging.

In de 2e helft kwamen er met Britt Landegge en Rianne Broers twee verse krachten in het veld. IJFC ging wat meer 1 op 1 spelen. Dat pakte niet goed uit. IJFC raakte de controle kwijt en het werd een beetje casino voetbal. Aan beide kanten viel er gaten op het middenveld en IJFC had een paar keer geluk dat RCL in de omschakeling mogelijkheden slecht uitspeelde.

Uit het niks was er in de 57e minuut de verlossende aansluitingstreffer van IJFC. Kirsten Plug kreeg de bal - rand strafschopgebied - voor haar voeten en onze gave linkspoot besloot gewoon eens uit te halen. Dat deed ze voortreffelijk want de bal viel als een granaat tegen de touwen. 1-2!

IJFC zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar de laatste pass liet te wensen over. Tegelijkertijd moest het waakzaam zijn voor de counters van RCL. Gelukkig wisten captain Laura Gaasenbeek en Demi van Dijk één zo'n gevaarlijke uitbraak samen onschadelijk te maken.

In de 80e minuut leek Iris Werkhoven op weg naar de gelijkmaker. De keeper was al uitgespeeld, maar haar chip kon nog van de doellijn gehaald worden.

Niet veel later een prachtige assist van Jill de Waal op Chayenna Berkien. Die was vrij in de 16, kon kiezen voor zelf schieten of de bal voorgeven, maar schoof hem helaas zo in de voeten van een RCL speelster.

De minuten tikten steeds verder weg op de klok en toen was daar de 89e minuut! Een lange bal van Britt Landegge werd fantastisch meegenomen door Iris Werkhoven die vervolgens de achterlijn opzocht. Al glijdend probeerde ze de bal voor te geven en met enig fortuin viel hij voor de voeten van Kirsten Plug. Onze stylist nam de bal vervolgens mee naar binnen en haalde vernietigend uit in de rechterhoek. 2-2! Jaaaaaaaaaaaaa! Kirsten to the rescue! Zelfs de altijd ingetogen Kirsten ging nu toch wel een beetje uit haar bol.

In de extra tijd kreeg IJFC nog een grote kans op de 3-2, maar het mocht helaas niet zo zijn. Eindstand derhalve: 2-2

Complimenten toppers! Voetbal is soms een raar spelletje. In de 1e helft speelden we prima en verdienden we een voorsprong maar scoorden we niet. De 2e helft was minder maar scoren we 2x. Zo zie je maar dat het allemaal draait om het afmaken van kansen. Dat is ook een beetje het verhaal van ons seizoen. In alle 8 de wedstrijden waren we - in ieder geval qua kansen - de bovenliggende partij en hadden we kunnen/moeten winnen. Helaas hebben we dat niet gedaan en staan we in de middenmoot. Aan de ene kant frustrerend, aan de andere kant biedt het ook perspectief voor de rest van de competitie. Het zou erger zijn als je duidelijk de onderliggende partij bent en wedstrijden terecht verliest. Maar goed, het komt niet vanzelf. We zullen er iedere wedstrijd met z'n allen voor moeten knokken. En dat jullie kunnen knokken hebben jullie vandaag bewezen! 💪

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek, Agatha Gonzales(45.Britt Landegge), Chayenne Rauwerda(45.Rianne Broers), Sophie Oude Ophuis, Michelle Maksimovic, Lois Spliet(70.Chayenna Berkien), Iris Werkhoven, Jill de Waal, Kirsten Plug.

Bewegende beelden: klik hier