Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft vanmiddag goede zaken gedaan. In het eigen 'Theatre of Dreams', de Groenvliet Arena, werd Wartburgia VR2 met 2-0 verslagen. Hiermee houdt de ploeg de aansluiting bovenin.
Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week was het zaak om vandaag ten koste van alles de overwinning te pakken. Dat moest dan gebeuren tegen Wartburgia VR2. Een ploeg die we maar al te goed kennen van afgelopen seizoen. Beide teams troffen elkaar toen in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. Het werd een zinderende wedstrijd die pas diep in de verlenging werd beslist in het voordeel van Wartburgia. De Amsterdammers verloren daarna de finale van Ter Leede VR2 waardoor ook zij niet promoveerden.
IJFC begon voor het eerst dit seizoen met Iris Werkhoven in de basis. De topscorer van de afgelopen seizoenen is weer helemaal hersteld van haar blessure.
En dat ze hersteld is liet ze meteen blijken ook, want het duurde exact 3 minuten voordat ze de score opende vanmiddag. Hier ging puik voorwerk aan vooraf van Kirsten Plug. Onze wervelende linkspoot - niet te stoppen dit seizoen - veroverde de bal op het middenveld, ging een één-twee aan met Iris en gaf daarna een puntgave voorzet op Iris die hem heerlijk binnen schoot. Een echte spitsengoal! 1-0! En wat is het toch fijn om Iris weer te zien juichen. Niemand die zo expressief kan juichen als Iris met ook altijd aandacht voor de assistengever.
Na deze bliksemstart ging het publiek er eens goed voor zitten, maar helaas daalde het niveau van de wedstrijd. Mede door de harde wind was er veel balverlies aan beide kanten en werd het een rommelige wedstrijd.
De bezoekers trachten de aanval te zoeken maar kwamen niet verder dan wat schoten van afstand die keepster Tamara Kamps klemvast had. Met Tamara is meteen één van de uitblinkers genoemd. Keepte een weergaloze wedstrijd.
IJFC kreeg zelf de beste kansen om verder uit te lopen in de 1e helft. Eerst kwam Iris net niet goed uit met haar passen bij een voorzet van Lois Spliet die voor haar voeten viel. Een aanval die ze overigens zelf prachtig opzette met een splijtende pass naar links. Wow wat een bal was dat zeg!
De grootste kans was echter vlak voor rust toen Kirsten een te korte terugspeelbal onderschepte en schuin op de keepster af kon. Ze had hem misschien zelf moeten schieten maar - onbaatzuchtig als ze is - legde ze hem opzij voor Iris. Die probeerde hem over de verdedigster heen in de kruising te schieten maar de bal kwam helaas iets te ver omhoog waardoor hij nipt over het doel ging. Ruststand derhalve: 1-0.
Na de rust waren de eerste kansen voor IJFC met wederom een hoofdrol voor 'La Plug'. Eerst raakte ze een bal niet vol nadat ze door Lois Spliet fraai voor de keepster werd gezet. Daarna zette ze zelf Iris voor de keepster maar een verdedigster kon er nog net tussenkomen.
Maar driemaal is scheepsrecht en ook voor Kirsten Plug! In de 60e minuut ging ze achter een hoge bal aan van Cynthia Buis die vrij kansloos leek. Maar dat woord komt niet voor in het vocabulaire van Kirsten. Ze wurmde zich voor haar tegenstandster die alleen door middel van shirtje trekken Kirsten kon stoppen. De scheidsrechter wees terecht naar de strafschopstip. Captain Laura Gaasenbeek ging erachter staan en schoot hem onberispelijk binnen. 2-0!
De wedstrijd leek beslist, maar Wartburgia zette nog een slotoffensief in en met hun gevaarlijke en wendbare spitsen is het altijd opletten geblazen. Maar zoals gezegd keepte Tamara een wereldpot en in de 75e minuut wist ze fantastisch een schot uit de de verre hoek te tikken.
Hierna liet Tara de Rover na de wedstrijd definitief in het slot te gooien in een één tegen één met de keepster. Het bleef hierdoor spannend tot het einde, maar Tamara wist ook een laatste eruptie van Wartburgia in de slotseconden onschadelijk te maken door een bal uit de kruising te tikken. Wow! Hulde voor Tammie!
Eindstand derhalve: 2-0.
Complimenten dames en coach! Dit was een must-win game en hoewel hij qua niveau niet al te best was hebben we hem wel gewonnen. Dit mede doordat iedereen 90 minuten keihard gewerkt heeft en we achterin hun gevaarlijke spitsen goed in toom konden houden. Hulde toppers!