Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

IJFC heeft vanmiddag een fraaie overwinning geboekt op Hoofdklasser Barendrecht. Op Sportpark 'De Bongerd' waren de toeschouwers getuige van een ware 'remontada' van de IJFC-vrouwen. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning met wederom een hoofdrol voor Tara de Rover die - net als vorige week - twee goals voor haar rekening nam. Door deze overwinning weet de ploeg zich verzekerd van een plaats in de KO-fase van de KNVB-beker.
Makkelijk ging het niet in de beginfase. IJFC keek binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan na wat foutjes achterin.
Gelukkig werd de aansluitingstreffer al snel gevonden in de 17e minuut. Chayenne Rauwerda kreeg een vrije trap te nemen halverwege de eigen helft en we weten allemaal wat voor een geweldige trap die meid heeft. Ze legde hem dan ook op de stropdas bij Kirsten Plug die slim het strafschopgebied was ingelopen. Wat volgde was een aanname en pass in één van 'La Plug'. Fantastisch, en Tara de Rover hoefde hem alleen maar binnen te lopen. 2-1!
IJFC kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg vlak voor rust twee joekels van een kansen om op gelijke hoogte te komen. Leona van der Scheur raakte echter snoeihard de paal en Chayenna Berkien zag haar inzet rakelings voorlangs gaan.
Ook de thuisploeg raakte nog de buitenkant van de paal bij een vrije trap. Gescoord werd er niet meer en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-1 ruststand.
Na de rust kwam IJFC sterk uit de startblokken en binnen 9 minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Deze kwam op naam van gelegenheidsaanvoerder Britt Landegge (captain Laura Gaasenbeek ontbrak vandaag) die een corner snoeihard binnenkopte. 2-2!
Gingen we dan een ware remondata beleven? Jazeker. Onze 'Spaanse peper' was niet voor niks in het veld gekomen. Vamos Agatha! Vamos IJFC! Barendrecht lag op apegapen en IJFC kreeg kansen om op voorsprong te komen. Een hoofdrol was hierbij weggelegd voor Kirsten 'The Body' Plug. Wat speelde die een geweldige wedstrijd. Bij vrijwel alle kansen was ze betrokken en met haar tomeloze inzet was ze een ware plaag voor de Barendrecht defensie. De kansen wouden er echter niet in en naar het einde toe werd het weer een open wedstrijd met kansen over een weer.
Toen Kirsten in de slotfase van de wedstrijd onderuit werd getrokken in het strafschopgebied en geen strafschop kreeg, leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Maar de beste aanval werd bewaard tot de laatste minuut! Het was een aanval waar veel op getraind is. Inspelen van het middenveld, bal laten vallen en vervolgens de diepte zoeken. Dit werd perfect uitgevoerd door de sterk ingevallen Jill de Waal die de afvallende bal gaf op Sophie Oude Ophuis. Sophie controleerde de bal en gaf een geweldige dieptebal op Kirsten Plug. En Kirsten... jongens jongens. Wat een aanname met links, in de aanname al voorbij haar man snellen en meteen met rechts voorgeven. FANTASTISCH! Tara was wederom attent voor het doel en ons goudhaantje kon zo haar tweede van de middag binnenschieten. 2-3!REMONTADA! Uitzinnige vreugde langs de kant en bij Tara die het halve veld over rende om assistent Audrey in de armen te vliegen. Heerlijk.
Complimenten toppers! Niet in de war geraakt na de vroege achterstand en een enorme veerkracht getoond. Het kippenvel stond bij coach Ramsey op de armen bij de laatste goal vertelde hij. Dat zegt genoeg. Het is leuk als het goed gaat op het trainingsveld maar je wilt graag bevestiging in de wedstrijd. Dat hebben we gezien vandaag en daar worden we met z'n allen heel happy van 😃