Bekerwedstrijd tegen Kampong 2 eindigt in gelijkspel 1-1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 01

3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Bekerwedstrijd tegen Kampong 2 eindigt in terechte 1-1

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd hebben Kampong 2 en IJFC 1 de eerste officiele ( beker) wedstrijd van het seizoen 2023 – 2024 gelijk gespeeld. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar het had net zo goed 4-4 kunnen zijn. Beide keepers waren in vorm en vooral IJFC keeper Rowdy Janssen viel positief op met een aantal goede reddingen. Voor het publiek was het weer even wennen met een aantal nieuwe spelers, maar die werden al snel in de armen gesloten: Jamal Lachkar, Tamer Ugur, Achraf el Jerari en uit de eigen jeugd Tim van Tuyl en kloppen Luuk Linchoten, Enrico Stelte en Tijn Harlaar op de deur. Daarnaast laat Gerben Renes zien, dat hij na een kwakkelseizoen, nu weer topfit op het veld staat. Wij wensen de spelers heel veel speelplezier en een fantastisch seizoen.

Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van. Het eerste kwartier werd IJFC overrompeld en verrast, maar na een kwartier herstelde het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen zich uitstekend. De zeer sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Baist en hij floot een uitstekende wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd werd teammanager Bert Scheffer nog verrast met een bezoekje van de politie… ze brachten de dure wedstrijdbal terug, die op de weg terecht was gekomen en die door een trieste chauffeur snel in zijn auto werd meegenomen. Hij had echter een getuige over het hoofd gezien, die direct de politie inschakelde. Aan de hand van het kenteken en de auto werd de chauffeur achterhaald en werd de bal weer afgeleverd bij IJFC. Zo blijft de politie onze grote vriend. Nog hartelijk dank voor de snelle actie en uiteraard ook voor de getuige.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter ( 60 Enrico Stelte), Gerben Rene, Youri van Zwieten ( 46 Tamer Ugur), Mitch Dunne ( 65 Tijn Harlaar), Matthijs van Rooijen (65 Luuk Linschoten) , Tim van Tuyl ( 60 Achraf el Jerari), Ruben van Rooijen, Jamal Lachkar

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Baist, nam Kampong 2, met een groot aantal spelers die regelmatig in aanmerking komen voor het eerste team dat in de 3e divisie speelt, het initiatief. Voordat IJFC door had wat er gebeurde, lag de bal al in het doel. Een snelle tikkie takkie aanval werd uiteindelijk afgerond door de vrij gespeelde Robin Boots 0-1.

Tien minuten later kwam IJFC goed weg. Een vrije bal belande op de paal en de rebound vrij voor keeper Rowdy Janssen, werd uitstekend gered door Rowdy. Het bracht de handen op elkaar op de tribune en opluchting voor IJFC. Na een kwartier kreeg IJFC vat op het spel en werd er weer gevoetbald. Dat resulteerde direct in een goede aanval van IJFC. Jamal Lachkar gaf een goede dieptebal op Ruben van Rooijen. Net toen Ruben uit wilde halen, werd zijn schot geblokt.  Een goed terug gelegde bal van Tim van Tuyl, werd net over geschoten door Gerben Renes. In de 31e minuut de kans op de gelijkmaker. Een fantastische aanval via Mitch Dunner, speelde op snelheid zijn tegenstander uit, legde de bal beheerst op Tim van Tuyl die de bal doorspeelde naar de vrijstaande Jamal Lachkar. Jamal schoot de bal strak in, redding keeper, de rebound die iets van richting veranderde werd direct ingeschoten door Tim van Tuyl, rakelings over. Pech voor IJFC. Kampong ging meer op de counter loeren, maar de verdediging reageerde daar allert op. De wedstrijd werd in hoog tempo gespeeld. De prima spelende Stijn de Bie ( vrije verdediger)  opende met een prachtige crosspas op Jamal Lachkar, het schot van Jamal werd op t laatste moment geblokt. Rust 0-1.

De tweede helft ging op dezelfde wijze door. Twee ploegen die voor de winst gingen en sportief speelden en dat maakte er een aantrekkelijke wedstrijd van. IJFC pakte wel weer iets meer het initiatief.

In de 51e minuut een vrije bal van Tamar Ugur. Tamer draaide de bal scherp voor het doel en met een ferme kopbal kopte Ruben van Rooijen strak de bal in de bovenhoek.

Aanvaller Nabil Harchaoui bleef een plaag voor de verdediging van IJFC, met snelle dribbels en slimme acties. De verdediging zette alles op alles om hem af te stoppen. Daarnaast keepte Rowdy Janssen een sterke wedstrijd. Hij bracht ook redding in de 67e minuut toen Harchaoui tussen twee verdedigers doorging en in de korte hoek inschoot. In de 73e minuut opnieuw een redding van Rowdy toen een Harchaoui alleen op hem af kwam. Met overzicht pareerde hij het schot.

Het spel golfde heen en weer, maar de grootste kans was voor IJFC. Ruben van Rooijen lanceerde Archraf el Jerari. Archraf passeerde zijn directe tegenstander, passeerde ook de keeper of hij er niet stond en wilde de bal met een technisch hoogstandje in het lege doel schuiven… helaas net naast de paal.

Beide ploegen gingen voor de winst maar gescoord werd er niet meer.

Dinsdag speelt IJFC thuis tegen Schoonhoven en volgende week zaterdag wordt de tweede bekerwedstrijd gespeeld in Zeist tegen Seastum. De wedstrijd wordt gespeeld om half drie.