IJFC wint bekerwedstrijd bij vv Seasum 0-2

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 01

3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

IJFC wint bekerwedstrijd bij vv Seastum 0-2

IJFC heeft een verdiende overwinning behaald op vv Seastum in Zeist. Het deed zichzelf nog tekort, want het creëerde veel goede kansen en gaf bijna niets weg.

Het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen speelde een volwassen wedstrijd. Rust in de opbouw en bij vlagen snelle aanvallen. Het team oogt fit. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter Evers uit Nieuwegein. Hij floot een prima wedstrijd. Een compliment voor de vele IJFC supporters die de moeite hadden genomen om onder tropische omstandigheden het team aan te komen moedigen. IJFC heeft nu 4 punten uit twee wedstrijden en speelt volgende week nog thuis tegen PVC uit Utrecht. De definitieve selectie zal eind van deze week bekend gemaakt worden. De keuze is reuze en de groep is ook in de breedte heel sterk.

IJFC speelde in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie ( 30 Enrico Stelte) , Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ugur Tamer ( 60 Tijn Harlaar), Achraf el Jerari (63 Luuk Linschoten) , Matthijs van Geffen (60 Matthijs van Rooijen), Tim van Tuyl, Ruben van Rooijen, Jamal Lachkar

Al vanaf de eerste minuut nam IJFC het initiatief en had veel balbezit. Vv Seastum probeerde met wat scherpe counters gevaar te stichten, maar dat leverde geen gevaarlijke kansen op. IJFC kreeg daarentegen voldoende kansen om ruim op voorsprong te komen. Het duurde echter tot de 22e minuut toen IJFC kon juichen. Jamal Lachkar werd goed aangespeeld door Tim van Tuyl en hij ging met een geweldige passeerbeweging zijn directe tegenstander voorbij en legde de bal panklaar voor de voeten van de slim vrijlopende Achraf el Jerari. Achraf twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard in…0-1

IJFC ging meteen op jacht naar een grotere uitslag. Tim van Tuyl speelde zich goed vrij en schoot de bal beheerst, maar net langs de verkeerde kant van de paal. Na weer een goede actie van Jamal Lachkar , kwam de bal voor de voeten van Achraf el Jerari terecht. Achraf tikte de bal goed in, maar die werd in eerste instantie van de lijn gewerkt, zijn rebound ging via de paal naast. IJFC creëerde nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Rust 0-1

De tweede helft een iets feller vv Seastum. IJFC liet zich iets terug zakken, maar pakte uiteindelijk het initiatief weer op. In de 59 e minuut was het opnieuw de snelle Jamal Lachkar die zich slim vrijspeelde en een strakke voorzet losliet. Ruben van Rooijen toornde boven iedereen uit en kopte de bal krachtig en prachtig in de bovenhoek 0-2. Enkele minuten later de enige grote kans van Seastum, een dieptebal, waardoor de spits alleen voor Rowdy Janssen kwam. Rowdy toonde aan een zeer betrouwbare keeper te zijn en plukte de bal van zijn schoen.

Een kwartier voor tijd kreeg Tim van Tuyl een grote kans, maar zijn schot werd op t laatst geblokt. Een minuut later wilde hij inschieten, maar werd aan zijn shirt teruggetrokken.. voor iedereen een duidelijke strafschop, maar scheidsrechter Evers beoordeelde anders en liet doorspelen. Matthijs van Rooijen ging op snelheid door en dreigde op t doel af te gaan, maar werd van achteren neergehaald. Dat leverde

Lamin Ceesay zijn tweede gele kaart en dus rood op. IJFC speelde de wedstrijd rustig uit, kreeg nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Uitslag 0-2

Volgende week speelt IJFC de laatste wedstrijd van de voorbereiding voor de beker thuis tegen PVC. Aanvang 14.30 uur.