IJFC, ondanks overwinning op PVC 4-2, niet verder in de beker.

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 01

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC heeft de volgende ronde van de beker helaas net niet bereikt.  Kampong 2 is op doelsaldo door naar de volgende ronde en dat is jammer. IJFC heeft in zowel de wedstrijd tegen Saestum als tegen PVC voldoende kansen gehad om het doelsaldo beter te maken, maar helaas stond vooral tegen PVC de lat flink in de weg. Daarnaast kreeg IJFC een aantal onnodige goals tegen, toen even de scherpte ontbrak bij de normaal zeer sterke en stabiele verdediging. Door diverse oorzaken: ziekte, vakantie en alle selectiespelers voldoende speelruimte te geven, zag het team er weer anders uit dan vorige week, maar ook daar is deze bekervoorbereiding voor. De selectie en concurrentie is groter en het spel oogt frisser en aantrekkelijker dan vorig jaar en dat moet vertrouwen geven voor de eerste competitiewedstrijd tegen het sterke Odysseus.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter W Staal uit Amersfoort.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit (62 Gerben Renes), Jeffrey Stigter, Stijn de Bie, Marc v.d. Klij, Luuk Linschoten (62 Tijn Harlaar), Matthijs van Rooijen, Matthijs van Geffen (62 Enrico Stelte), Achraf El Jerari ( 46 Mitch Dunne), Tim van Tuyl (62 Robert Maat) en Jamal Lachtar.

De opdracht voor IJFC was duidelijk. Snel en veel scoren om het de concurrent Kampong 2 moeilijk te maken, maar ook PVC had nog een kleine kans om een ronde verder te komen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. IJFC begon fel en overtuigend en dat resulteerde in de 6e minuut al tot de 1-0. Een scherpe corner van Jamal Lachtar werd doorgekopt door Luuk Linschoten en Stefan de Wit was er als de kippen bij om de bal in te tikken 1-0. Enkele minuten later opnieuw een kans voor IJFC, een corner werd weggetikt en kwam voor de voeten van Jamal Lachtar. Jamal krulde de bal richting de bovenhoek, maar de keeper tikte de bal met zijn vingertoppen uit het doel.

Een goede aanval via de weer actieve Matthijs van Rooijen, opende op Jamal Lachtar die weer een fantastisch voorzet losliet. Luuk Linschoten leek de bal in te koppen, maar raakte de bal niet voldoende.

In de 12e minuut een droomscenario, want de 2-0 viel. Tim van Tuyl werd goed aangespeeld, legde de bal slim klaar voor Jamal Lachkar die de bal snoeihard, maar ook zeer beheerst inschoot.

De toeschouwers van IJFC gingen er goed voor zitten, want dit zou weleens een leuke overwinning kunnen worden, maar helaas. IJFC viel wat terug, maar kreeg nog wel twee mooie kansen. Eerst een goede vrije bal van Marc v/d Klij net naast en kort daarna een goede actie van Matthijs van Geffen, draaide zich goed vrij en opende op de vrijstaande Achraf el Jerari. Achraf bedacht zich geen moment en poeierde de bal onderkant lat. Pech voor IJFC. IJFC werd gewaarschuwd, want Rowdy Janssen werd al een keer op de proef gesteld, maar in de 34e minuut toch een tegenslag voor IJFC… een verkeerde inspeelbal vanuit de verdediging, werd meteen afgestraft door PVC 2-1. Achraf el Jerari soleerde langs drie tegenstanders, maar Achraf was helaas niet meer in staat om van de achterlijn een medespeler te bereiken. Beide ploegen creëerden daarna geen kansen meer. RUST 2-1

In de tweede helft was de eerste de beste kans direct een goede kans voor IJFC. Weer terug van een blessure, zette Mitch Dunne goed door en gaf een knappe voorzet op de inlopende Tim van Tuyl. Tussen twee verdedigers in kon Tim de bal net niet voldoende raken. Een schot van PVC ging rakelings naast, maar daarna was er voor IJFC nog een grotere kans. Mitch Dunne opende prima op Matthijs van Rooijen die de bal direct doorspeelde naar de vrijstaande Jamal Lachtar. Jamal schoot de bal in een keer met gevoel over de keeper, tegen de onderkant van de lat. Helaas kwam de bal weer terug het veld in.

In de 60e minuut een goede aanname van Luuk Linschoten, Luuk behield het overzicht en met een slimme steekbal zette hij Mitch Dunne alleen voor de keeper. Mitch liet dat buitenkansje niet onbenut en scoorde beheerst de 3-1.

In de 68e minuut passeerde Robert Maat zijn tegenstander en liet een prachtige voorzet los op Mitch Dunne. Mitch haalde vol uit richting de goal, maar het schot werd geblokt.

In de 75e ontbrak weer even een momentje de scherpte, want uit het niets stond een speler vrij voor Rowdy Janssen… overigens wel in buitenspelpositie, want de meest eerlijke grensrechter van Midden Nederland, Leonnard van Houten, stak de vlag correct omhoog. Het vlagsignaal werd echter genegeerd door scheidsrechter Staal… 3-2.

IJFC moest uitkijken dat de het niet tegen de gelijkmaker aan zou lopen en probeerde het initiatief weer te nemen. Vijf minuten voor tijd de bevrijdende treffer voor IJFC. Een verre ingooi van Gerben Renes kwam terecht bij Mitch Dunne, Mitch ging op snelheid om zijn directe tegenstander heen, behield het overzicht en legde de bal panklaar neer voor Robert Maat. Robert haalde vol uit en de bal verdween strak in de touwen 4-2. Wedstrijd gespeeld. In de allerlaatste minuut nog een grote kans voor IJFC. Tot drie keer werd de bal van de lijn gehaald en de laatste keer gered door de keeper. Uitslag 4-2.

Volgende week zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Odysseus. Dan gaat het om het echie. Het zou mooi zijn om direct een goed resultaat neer te zetten. Het team van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen hoopt weer op de goede steun van het IJFC legioen. Aanvang 14.30 uur