Teleurstellende en onnodige nederlaag IJFC bij Benschop 2-1

Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

IJFC verliet teleurstellend het pittorerske dorpje Benschop met een onnodige nederlaag. IJFC begon erbarmelijk slecht en kwam dat eigenlijk niet meer te boven. De eerste helft was aan beide kanten niet best, maar Benschop profiteerde optimaal door twee weggevers te verzilveren. De hele tweede helft is IJFC aan het aanvallen geweest, maar het miste de scherpte om te scoren. Notabene centrale verdediger moest er aan te pas komen om te scoren. Een gelijkspel was de verhouding, maar zo werkt dat niet altijd met voetbal.

Een compliment voor de ontvangst bij Benschop door mevrouw Koster in de catacomben en de  gastvrouwen in de business club. De sfeer was prima, zowel voor de wedstrijd als na de westrijd.

Bij IJFC ontbraken Tamer Ugur ( geschorst ) Mitch Dunne ( blessure ), Joey Hirdes ( blessure ) en Matthijs van Geffen ( blessure) terwijl Tim van Tuyl weer minuten kon maken in het tweede.

De wedstrijd stond onder leiding van scheisrechter Groenewold uit Heemskerk. Buiten dat hij weinig tijd bijtrok, floot hij zeker niet verkeerd. Wellicht had hij de grensrechter van Benschop iets meer kunnen corrigeren, want die vlagde zelfs bij een ingooi voor buitenspel….

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van de Klij, Youri van Zwieten, Matthijs van Rooijen, Stijn de Bie (66 Jamal Lachtar ). , Tim van de Brugge

( 61 Luuk Linschoten), Ruben van Rooijen en Achraf el Jerari (66 Robert Maat )

Zoals reeds aangegeven begon IJFC dramatisch, want in de 3e minuut verwerkte Rowdy Janssen een voorzet niet voldoende en tikte de bal precies op het hoofd van de vrijstaande Martijn de With. Martijn wist wel raad met dit buitenkansje en kopte de bal slim over Rowdy Janssen heen 1-0. IJFC probeerde zich snel te herstellen. Marc vd Klij pegelde een vrije bal richting de hoek, maar keeper van de IJssel liet zich niet verrassen. Rowdy Janssen moest nog een keer handelend optreden bij een hoge voorzet, maar echt gevaarlijk werd Benschop niet. Stijn de Bie schoot  een bal uit de draai op de goal, na een goede inspeelbal van Youri van Zwieten. Toch scoorde Benschop uit het niets uit een snelle aanval en zeer zwak en timide verdedigen van IJFC. Uiteindelijk kon Mike Vergouw vrij inschieten 2-0. Een dreun voor IJFC, al had Tim vd Brugge de aansluitingstreffer op zijn schoen. Hij schoot de goede voorzet van Ruben van Rooijen , vrij voor de keeper ineens uit de lucht, maar recht op de keeper. RUST 2-0.

De tweede helft begon IJFC wel sterk en drukte Benschop achteruit. In de 55e minuut kopte Ruben van Rooijen de bal in het doel, maar werd afgefloten voor vermeend buitenspel. Een perfecte dieptebal van Marc van der Klij zette Stijn de Bie alleen voor de keeper. Zijn schot ging ook recht op de keeper. Een voorzet van Ruben van Rooijen werd bijna door Luuk Linschoten ingekopt, een klein duwtje bracht hem echter uit balans. De bal kwam alsnog bij Jamal Lachkar terecht. Vrij voor het doel, raakte Jamal de bal helemaal verkeerd en verdween de bal naast het doel. Benschop kwam niet meer op de helft van IJFC en IJFC ging pompen. Een indraaiende corner van Ruben van Rooijen werd van de lijn gehaald en een voorzet van Jamal Lachkar werd door Gerben Renes rakelings naast gekopt. Tot de 88e minuut. Een dieptebal van Marc vd Klij bereikte Gerben Renes. Gerben nam de bal goed aan en met een sliding tikte hij de bal beheerst in het doel 2-1. De blessuretijd was tekort om er nog een gelijkspel uit te halen. In de laatste minuut ging zelfs keeper Rowdy Janssen mee naar voren om de gelijkmaker te forceren, maar helaas. In de 95e minuut floot scheidsrechter Groenewold voor het einde van de wedstrijd. Een grote teleurstelling voor IJFC en een onnodige nederlaag. De komende week weer keihard trainen om volgende week een goed resultaat neer te zetten tegen DVSU. Uit in Utrecht werd verrassend en ook onnodig verloren. We gaan ervan uit dat het team er zaterdag weer vanaf de eerste minuut tegenaan gaat.

De strijd om plek 9 in deze competitie is volop bezig. IJFC staat nu op een 7e plaats, maar DESTO en Delta Sports hijgen IJFC in de nek. Het zullen nog 5 spannende wedstrijden worden. We hopen weer op de steun van het IJFC legioen en gaan voor een goed resultaat.