IJFC speelt opnieuw gelijk 0-0, nu tegen Desto

Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

In een meer spannende dan aantrekkelijke wedstrijd heeft IJFC opnieuw gelijk gespeeld. Op Sportpark de Vryheit streden beide ploegen voor een overwinning. De eerste helft was Desto iets meer in balbezit, maar de tweede helft duidelijk een beter IJFC. Met deze puntendeling schieten beide ploegen niet veel op, maar in de strijd met de extra degradatieregeling is ieder punt meegenomen. Na afloop waren beide trainers het eens dat een gelijkspel de verhouding was… al neigde de weegschaal wel iets meer naar IJFC winst. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Ezanagui. Hij had wat eigen bijzondere regels en dat riep aan beide kanten soms irritatie op. Vooral het moment in de eerste helft was zeer vreemd. Jamal Lachtar moest na een blessurebehandeling naar de kant. Zonder naar de kant te kijken liet hij Jamal gewoon 5 minuten staan. Later gaf hij aan dat Jamal grotere scheenbeschermers om moest, terwijl hij dezelfde “beschermers” heeft als Depay.

Gelukkig heeft het geen invloed gehad op de uitslag en ging het de tweede helft beter.

IJFC startte in de volgende formatie:  Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Tamer Ugur, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen (60 Youri van Zwieten) , Achraf el Jerari

(60 Mitch Dunne), Tim van Tuyl ( 76 Robert Maat) en Jamal Lachtar.

De beginfase was duidelijk aftasten. Beide teams leunde op de verdediging en dat leverder weinig spektakel op. De eerste kans was echter voor IJFC.  Een verre ingooi van Marc v.d. Klij werd uitstekend ingekopt, maar keeper Stefan van Eijk ranselde de bal uit de bovenhoek. De verdediging van IJFC met Marc vd Klij, Jeffrey Stigter, Stijn de Bie, Stefan de Wit, met aan het hoofd keeper Rowdy Janssen, speelde zeer geconcentreerd en sterk en gaf pas na 22 minuten een eerste kansje weg. De voorzet werd net langs gegleden. Twee minuten later opnieuw een verre ingooi van Marc v.d. Klij, in de kluts kwam de bal precies voor de voeten van de vaak op de juiste plaats staande Tim van Tuyl. Tim stond oog in oog met keeper van Eijk en haalde vol uit, miraculeuze redding van de keeper. Een minuut voor rust waagde Matthijs van Geffen nog een afstandsschot, maar die werd gepakt door de keeper. RUST 0-0

In de tweede helft een sterker IJFC en dat resulteerde in een licht overwicht. Na twee minuten onderschepte Tim van Tuyl een terugspeelbal, maar de keeper zat er meteen bovenop, met een klutsbal verdween de bal rakelings over het doel. In de 60e minuut kwam IJFC goed weg. Gavin Manders, een zeer snelle en behendige middenvelder van Desto,, slalomde langs een aantal IJFC -ers en kwam toen Rowdy Janssen tegen, met een uitstekende redding voorkwam hij de 1-0. Het sein voor IJFC om het tempo iets op te voeren. De volgende kans was weer voor IJFC. Youri van Zwieten schoot een bal strak in, maar de bal ging tegen de hand van een Desto verdediger, maar dat werd niet bestraft. Pech voor IJFC.  In de 79e minuut een geweldige actie van Ruben van Rooijen. Op de achterlijn omspeelde hij twee spelers en half struikelend kon hij de bal nog net inschieten. De bal verdween net over de kruising. In de laatste minuut zette IJFC nog één keer aan. Een vrije bal van Tamer Ugur, kwam via een scrimmage voor de voeten van Jamal Lachtar. Jamal haalde op de rand van het strafschop snoeihard uit, door en langs een veelheid van benen, kreeg de keeper de bal met geluk tegen zijn hand… en redde daarmee een gelijkspel voor Desto. In de 91e minuut floot scheidsrechter Ezanagui voor het einde van het verder sportieve duel. Na afloop werd er nog uitgebreid en gezellig na gesproken in de gezellige bestuurskamer van Desto. Beide teams konden leven met een gelijkspel, maar zien wel uit naar een overwinning.

Volgende week zaterdag speelt IJFC thuis tegen koploper Elinkwijk. IJFC zal aan de bak moeten om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.  Elinkwijk is een voetballende ploeg en dat ligt IJFC wel. Met de steun van het IJFC legioen zullen de mannen van Edwin de Bruin en Frans Vermeulen en met 100% voor gaan.