Goed bezochte stadsderby IJFC - VVIJ eindigt in 1-1

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Met ruim duizend supporters van beide clubs rondom het veld, eindigde de zeer spannende, maar qua voetbal iets minder aantrekkelijke stadsderby tussen IJFC  en  VVIJ in een gelijkspel 1-1.

Met deze terechte eindstand konden beide teams en supporters uiteindelijk leven. Natuurlijk was er teleurstelling aan beide kanten i.v.m. het resultaat, omdat beide teams de punten nog hard nodig hebben, maar eerlijk is eerlijk, deze middag verdiende geen winnaar. De belangen waren groot en beide ploegen gaven elkaar ook weinig ruimte om te spelen.  Achter beide doelen een groot spandoek van beide clubs, waarbij het doek van IJFC ruim 31 meter was met de tekst “ trots op de kleuren blauw en wit , lang leve de club van IJsselstein “.  Een compliment aan Joost Bohre voor het regelen.

De wedstrijd stond onder leiding van het 23 jarig talent Rowdy Jensch uit Almere. Hij floot een prima wedstrijd, voelde de wedstrijd goed aan, liet voetballen waar mogelijk en had de zeer sportieve wedstrijd goed onder controle.

Bij IJFC toch weer wat wijzigingen. Ruben van Rooijen startte weer in de spits en was veel aanspeelbaar, Marc vd Klij startte op de bank, omdat trainer Edwin de Bruin zijn verdediging van vorige week wilde laten staan. Uiteraard een grote teleurstelling, want dit zijn de wedstrijden waar je bij wilt zijn. Als echte teamplayer liet hij zijn teleurstelling varen voor het team en stond hij er meteen toen hij het veld in kwam als invaller.

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Matthijs van Rooijen, Youri van Zwieten, Tamer Ugur, Jamal Lachkar (67 Tim vd Brugge), Ruben van Rooijen en Achraf el Jerari (67 Marc vd Klij)

De wedstrijd werd traditioneel geopend met de opkomst van de spelers met jeugdspelers aan de hand. Bij IJFC was het elftal van de week JO13-3. De pupil van de week was Collin van Wijk. Hij mocht de aftrap nemen en scoren bij de tegenstander. Vol goede moed en na het passeren van enkele spelers kwam hij alleen voor keeper Ramon Schriel. Collin schoot de bal goed in, maar keeper Schriel weigerde mee te werken (beetje flauw) en dook de bal eruit. Scheidsrechter Jensch floot direct voor een strafschop en toonde de “ gele “ kaart aan keeper Ramon Schriel. Collin schoot de bal onhoudbaar in. Een humorvol begin van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut was de spanning voelbaar. Veel inzet aan beide kanten, maar ook heel veel balverlies. In de eerste helft was IJFC voetballend iets sterker, maar de kansen waren over en weer. Het middenveld van IJFC met Tamer Ugur Youri van Zwieten en Matthijs van Rooijen maakte kilometers en knokte voor iedere centimeter.

De eerste kans was voor IJFC. Stefan de Wit kwam goed door en leverde een prima voorzet af, op de inlopende Ruben en Matthijs van Rooijen, het schot van Ruben werd echter geblokt.

Enkele minuten later een kans voor VVIJ. Een hoge voorzet werd door Rowdy Janssen met moeite weggetikt, de rebound werd direct ingeschoten, maar ging via de voet van Rowdy Janssen over de achterlijn.

Een schot van Ruben van Rooijen, uit een voorzet van Jamal Lachkar, werd door een verdediger ternauwernood gered. In de 33e minuut de grootste kans voor VVIJ. Slecht uitverdedigen van IJFC, tot driemaal toe werd een bal in de schoenen van de tegenstander gespeeld en stond een speler plotseling voor keeper Rowdy Janssen. Met een schitterende en perfecte sliding haalde Stefan de Wit de bal van de schoen.
RUST 0-0

VVIJ kwam iets gretiger uit de kleedkamer, want de eerste kans was voor VVIJ. Een dieptebal werd half onderschept door Rowdy Janssen. Uiteindelijk liep het goed af. Youri van Zwieten , die een uitstekende wedstrijd speelde, schoot een bal uit de tweede lijn op de goal. Keeper Schriel was alert. Ook VVIJ leverde een goed schot af, met een prima redding voor Rowdy Janssen.

De volgende kans was voor IJFC. Ruben van Rooijen onderschepte de bal, zag dat keeper Schriel voor zijn doel stond en gaf een schitterende boogbal, helaas net over de lat, op het net. Pech voor IJFC. IJFC kreeg de smaak te pakken. Een goede inspeelbal van Achraf el Jerari werd goed aangenomen door Ruben van Rooijen, het goede schot werd gered door keeper Schriel.

In de 72e e minuut een goal voor IJFC. Een corner van Tamer Ugur, werd diagonaal gekopt door Stefan de Wit, door een kluwe van spelers kwam de bal bij Matthijs van Rooijen die het laatste zetje gaf 1-0.

De vele IJFC supporters genoten van de voorsprong. Helaas niet voor lang, want drie minuten later scoorde VVIJ de gelijkmaker. De vrijstaande Max Groenendijk schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal strak en onhoudbaar in het doel. 1-1.

IJFC schrok en VVIJ wilde meteen voor de winst gaan. Een super snelle aanval van VVIJ vrij voor keeper Rowdy Janssen, ging tot verrassing van iedereen langs het doel.

Ook IJFC creëerde nog een kans. Tim van de Brugge werd gelanceerd door Stijn de Bie. De voorzet van Tim kwam tegen een tegenstander aan, een aantal spelers van IJFC dacht aan hands, maar scheidsrechter

Jensch stond kort op de situatie en liet doorspelen. VVIJ leverde nog een goed schot naast, waarna scheidsrechter Jensch in de 95e minuut voor het einde floot.

Zoals reeds gezegd een terechte uitslag en een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. IJFC pakte weer een punt van één van de koplopers, maar zakte wel naar de 7e plaats, omdat Odysseus de volle winst pakte tegen Desto.

De teleurstelling, omdat er niet gewonnen werd, duurde maar kort. Uiteindelijk was het weer een prima resultaat. Het geweldige Neonfeest, georganiseerd door Vrouwen 1, Heren 1 en de vrijwilligers achter de bar, was een groot succes. Dennis Baars zorgde voor geweldige sfeer en de spelers en supporters van IJFC en VVIJ maakten er gezamenlijk een groot feest van. Het bleef nog lang gezellig tot laat in de avond.

Volgende week zaterdag is IJFC vrij. Donderdagavond wordt er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Parkhout in Nieuwegein. Aanvang 20.30 uur.

De week erna, zaterdag 6 april 2024, speelt IJFC de streekderby tegen Benschop 1. Aanvang 14.45 uur.