82'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

5 september 2015 14:30

Idrissi Chiour, J.

IJFC speelde afgelopen zaterdag ver onder de maat tegen angstgegner Jonathan en verloor zijn eerste wedstrijd van de competitie met 3-1.

IJFC startte in de volgende samenstelling:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Marc van der Kleij, Matthijs van Rooijen, Siem van Wijk, Matthiis van Geffen, Jelle Eissens, Jeroen Roodenburg en Tim van der Brugge.

IJFC begon op zich nog niet slecht had een licht veldvoordeel, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Jonathan deelde na 4 minuten wel een eerste speldenprik uit, maar Boy van Caspel gaf de uitlopende Mike Maaswinkel net op tijd rugdekking en haalde de bal van de lijn.

Het spel was aan beide kanten zeer onrustig. Enorm veel balverlies, waardoor het spel heen en weer golfde. IJFC had op voorsprong kunnen komen door Tim van der Brugge, die zijn inzet tot tweemaal toe gered zag worden door de keeper van Jonathan. In de 17e minuut kreeg spits Carel Waesberghe van Jonathan de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld…met zijn rug naar de goal. Boy van Caspel gaf hem iets teveel ruimte en met een halve draai schoot Waesberghe de bal snoeihard in de kruissing. Een wereldgoal en onhoudbaar voor keeper Mike Maaswinkel.

Na dat moment werd IJFC even overlopen. In de 32  minuut  was het de andere spits van Jonathan, Pim Uriot, die teveel ruimte kreeg, twee spelers uitspeelde en met een prachtige lob, de iets ( te ver) voor zijn doel staande Mike Maaswinkel, verschalkte 2-0. Zelfs de Jonathan supporters keken verbaasd naar de voorsprong. In de 38e minuut nog een goed schot en een uitstekende redding van Mike Maaswinkel. Verder dan wat kleine kansen kwamen beide ploegen niet meer. Rust 2-0, een grote tegenvaller voor het team van Frans Vermeulen. In de rust wissel : Mick van Rooijen voor Siem van Wijk (overigens had trainer Vermeulen wel 8 spelers kunnen wisselen ).

Matthijs van Rooijen verhuisde naar de midden midden positie en Mick van Rooijen naar de rechterkant.

IJFC pakte het initiatief en Jonathan werd achteruit gedrongen. Er werd iets rustiger gespeeld en beter gecombineerd dan de eerste helft.

In de 46 minuut een goede actie van Jelle, zijn voorzet bereikte Jeroen Roodenburg, maar zijn schot werd gered door de keeper. In de 54e minuut een cornerbal van Matthijs van Geffen richting Matthijs van Rooijen, maar Matthijs werd te opzichtig vast gehouden. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Auke Bakker schoot de bal strak in maar tegen de paal,  de meest gevaarlijke aanvaller van IJFC, Tim van der Brugge was er als de kippen bij en schoot de bal in de rebound achter de keeper. 1-2.  IJFC ging op jacht naar de zeker verdiende gelijkmaker. In de 57e minuut een goed schot van Tim van der Brugge, weer redding van de keeper. In de 65e minuut wissel Jimmy Humpreys voor Jelle Eissens.  In de 72 e minuut een goede actie van Jimmy Humpreys en een goed schot, maar net naast. In één van de weinige aanvallen van Jonathan moest keeper Maaswinkel nog een keer redding brengen.   In de 75e minuut kwam de goed spelende Marc van der Kley mee naar voren, speelde Mattijs van Geffen aan , die op zijn beurt Jeroen Roodenburg vrij voor de keeper zette. In plaats van eerst aan te nemen , schoot Jeroen de bal ineens keihard in. Zijn inzet spatte op de lat uiteen. In de 79e minuut passeerde Tim van der Brugge zijn directe tegenstander en bereikte extra spits Auke Bakker. Zijn kopbal ging rakelings naast. In de 82e minuut gebeurde er dan toch waar iedereen bang voor was. In plaats van de verdiende gelijkmaker, was het Jonathan dat mocht juichen. Gerben Renes raakte de bal volledig verkeerd, waardoor de bal voor het eigen doel terecht kwam en in de voeten van Carel Waesenbergh.. Boy van Caspel zette een halve tackel in, waardoor Waesenbergh ten val kwam. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Frank Bosma maakte geen fout en liet de 3-1 aantekenen.

De wedstrijd was gelopen. Uitslag 3-1. Een zeer teleurstellende nederlaag voor IJFC. Iedereen had zich een betere start voorgesteld. Gelukkig kan het team van Frans Vermeulen zich zaterdag volledig herstellen in de thuiswedstrijd tegen SEC uit Soest. Op basis van de tweede helft heeft IJFC laten zien dat ze goed kunnen voetballen, maar dan zal het alle schroom van zich af moeten gooien en er als team 100% voor moeten gaan.

Met de steun van het thuispubliek moet dat zeker lukken en dan is deze wedstrijd snel vergeten. Daarnaast zal dan Erwin van Soolingen zich weer bij het team voegen.

De aanvang op sportpark Groenvliet is 14.00 uur.