VR1 na penalty's door naar volgende ronde KNVB-beker!

Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

Wat vorig jaar in de competitie niet wou lukken is IJFC vanmiddag wel gelukt. Na een 0-0 eindstand werden De Jodan Boys uit Gouda verslagen na het nemen van penalty's. Iris Werkhoven had de eer om de winnende tegen de touwen te schieten.
De hele week was er naar uitgekeken naar de confrontatie met Jodan Boys. Een sterke tegenstander die vorig jaar terecht kampioen werd. Altijd leuk om het weer tegen ze op te nemen.

IJFC startte met Iris Werkhoven op de bank. Basisplaatsen waren er voor oa Cynthia Buis, Sam van Alphen en Jill de Waal. Voor de rest de gebruikelijke namen.
De 1e helft kunnen we kort over zijn. Beide ploegen opereerden voorzichtig en er vielen dan ook weinig kansen te noteren. Verdedigend stond het als een huis bij IJFC. Jodan Boys kwam niet verder dan wat schoten van afstand.
Aanvallend kon het beter. De wederom sterk spelende Kirsten Plug kwam af en toe goed door over links maar bij haar strakke voorzetten was de veldbezetting voor het doel niet optimaal. Zodoende kwam het enige gevaar door het grabbelen van de doelvrouw van Jodan Boys. Situaties die vreemd genoeg werden afgefloten door de warrig leidende scheidsrechter.
Rond het halfuur viel er dan zowaar toch een echte kans te noteren. De lange middenveldster van Jodan Boys kreeg de bal voor haar voeten en haalde snoeihard uit. De bal spatte uiteen op de paal. Daar kwam IJFC goed weg.
Meer kansen vielen er niet meer te noteren voor de rust en zo zochten beide teams de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

De 2e helft begon met twee kleine kansjes voor IJFC na goed drukzetten voorin. Helaas ontbrak het weer aan de veldbezetting voor de goal.
In de 56e minuut kregen de bezoekers een enorme kans na een slippertje achterin. De gevaarlijke donkere buitenspeelster verscheen schuin voor keepster Tamara Kamps maar schoot de bal over het doel.
Hierna werd het een echt gevecht waarbij soms handen en voeten (Sophie) gebruikt werden om duels te winnen. Ook Leona 'Brobbey' van der Scheur liet zich niet onbetuigd. Er kregen er weer een paar vliegles. Heerlijk!
Na nogmaals een voorzet van Kirsten die langs iedereen heen scheerde, kreeg IJFC in de laatste minuut DE kans om alsnog te winnende te maken. Wederom Kirsten gaf een goede voorzet die dit keer wel een medespeelster bereikte. De vandaag zeer sterk spelende Lois Spliet schoot de bal in vrije positie echter over het doel. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal en was het penalty's geblazen!

Het werd een zinderende penaltyreeks waarbij Kirsten Plug, Laura Gaasenbeek, Britt Landegge en Tara de Rover raak schoten voor IJFC. Ook Jodan Boys bleef foutloos tot 4-3. Toen kwam het moment van glorie voor onze tijger in de goal Tamara Kamps. Zij stopte de vierde penalty van Jodan Boys door hem uit de rechterhoek te tikken. Hulde voor Tammie!
Iris Werkhoven mocht vervolgens het vonnis vellen over Jodan Boys en schoot haar penalty onberispelijk binnen. 5-3 en door naar de volgende ronde! Uitzinnige vreugde en dolle taferelen waren het gevolg. Een prachtig moment.
Complimenten toppers en coach! 90 minuten lang geconcentreerd gespeeld, met een tomeloze inzet de duels ingegaan en het hoofd koel gehouden in de penaltyreeks. Dan verdien je ook te winnen!