Onnodige en ongelukkige nederlaag IJFC 1

... (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

12 september 2015 14:00

Ritmeester, M.

IJFC heeft ook zijn tweede competitie wedstrijd verloren tegen SEC uit Soest. IJFC begon in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Jeroen Roodenburg, Jelle Eissens en Tim van de Brugge.

SEC kwam duidelijk voor een punt en speelde zeer compact en probeerde met snelle counters de verdediging van IJFC te verrassen. IJFC startte heel erg goed, met een geweldige aanval in de eerste minuut, Jeroen Roodenburg speelde Jelle Eissens aan, maar vrij voor het doel raakte Jelle de bal niet vol genoeg, net naast. Direct daarna weer een goed aanval van IJFC via Jelle Eissens, die Jeroen Roodenburg goed aanspeelde. Tim van de Brugge kwam een neuslengte tekort om de strakke voorzet in te koppen. Het wachten was op de 1-0, maar zoals vaak in dit soort wedstrijden, komt het gevaar uit een counter. In de tiende minuut lobde de slimme spits Zarco Ristic heel beheerst over de iets voor zijn doel staande Mike Maaswinkel, de bal kwam met geluk tegen de binnenkant van de paal en daarna in de handen van Mike, maar drie minuten later was het wel raak. Door een misverstand tussen de IJFC verdediging en de uitlopende Mike Maaswinkel, kreeg Daniel de Groen plotseling voor zijn voeten en schoof de bal in het lege doel 0-1. Een ongelukkig moment, maar IJFC was niet van zijn stuk gebracht. Het bleef voetballen. Het tempo was soms iets te laag, maar er werden wel kansen gecreëerd en SEC leunde achterover en speelde met veel inzet. In de 18e minuut omspeelde Matthijs van Rooijen zijn directe tegenstander en speelde Matthijs van Geffen aan, Matthijs gaf een prima steekpass op de doorlopende Erwin van Soolingen net naast, de volgende minuut een schot van Jeroen Roodenburg, net geblokt. SEC kwam niet meer aan aanvallen toe en roste alle ballen naar voren en over de zijlijn. In de 24e minuut weer een aanval  van SEC, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam, In de de 31e minuut een kopbal van de zeer actieve en me goed mee voetballende spits Jelle Eissens , net over. Het zat IJFC niet mee. In de 33e minuut eindelijk de gelijkmaker. Een uitstekend uitgespeelde aanval van IJFC , Matthijs van Rooijen zette Erwin van Soolingen alleen voor de keeper en Erwin liet met een strak schot de verdiende 1-1 aantekenen. Het IJFC publiek ging er even lekker voor zitten, want de voorsprong zat er aan te komen.  In de 36 e minuut gingen de handen al omhoog, Tim van de Brugge stond oog in oog met de keeper, maar tikte de bal met de punt net naast. IJFC had nog enkele corners en wat kleinere kansen, maar gescoord werd er niet meer. Rust 1-1.

De tweede helft begon waar het de eerste helft was gebleven. IJFC begon met aanvallen en SEC bleef counteren. In de 47e minuut een voorzet van Tim van de Brugge en een goede kopbal van Jeroen Roodenburg , net over. In de 49e minuut een zeer dubieuze beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter. Op het moment dat de directe tegenstander van Erwin van Soolingen wilde uithalen, tikte Erwin de bal net tussen zijn benen weg. Correct gespeeld. De tegenstander liet zich vallen en de scheidsrechter trapte er in. Na de “blessure” behandeling liep de betreffende speler lachend terug naar zijn medespeler. Hij had het toch maar geflikt.  De penalty werd onhoudbaar ingeschoten door Bob van Zoeren 1-2. Een klap dit IJFC niet meer te boven kwam. SEC ging zich nog meer ingraven en met man en macht verdedigen. In de 50e minuut een vlammend schot van Jelle Eissens, maar een fantastische redding van de keeper. In de 55e minuut wissel, Mick van Rooijen voor de geblesseerde Matthijs van Geffen.  IJFC bleef aandringen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. In de 68e minuut wissel Thomas de Priester voor Jeroen Roodenburg. Mick van Rooijen schoof een linie door. Een schot van Mick van Rooijen werd net geblokt, een actie van Jelle Eissens bereikte net Tim van de Brugge niet….  Het zat IJFC niet mee in deze fase. In de 77e minuut wissel Siem van Wijk voor Matthijs van Rooijen. IJFC ging alles op alles spelen. Auke Bakker ging mee naar voren,  de bal werd erin gepompt, maar telkens viel de bal net verkeerd.

De scheidsrechter floot voor het eindsignaal met een teleurstellend resultaat 1-2.  Aanstaande zaterdag speelt IJFC de uitwedstrijd tegen Odysseus in Utrecht. Ook een goed voetballende ploeg en dus een tegenstander waar IJFC over het algemeen goed tegen kan spelen.

Er zal deze week hard getraind worden door het team en voor trainer Frans Vermeulen de uitdaging om het zelfvertrouwen van het team weer wat op te vijzelen. Er zit voldoende kwaliteit in het team, maar het wordt tijd om een lekkere overwinning te halen en dan komt het zeker goed.