OSM 75 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

26 september 2015 14:00

Berg, G. van den

IJFC is er zaterdag in geslaagd om de drie punten in huis te houden tegen OSM’75 uit Maarssenbroek. Een eenvoudige zege was het niet en eerlijk gezegd was een gelijkspel de verhouding, maar deze keer had IJFC ( na twee ongelukkige nederlagen)  het geluk een keertje mee.

IJFC startte in de volgende samenstelling :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Marc van der Kleij, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen , Jeroen Roodenburg, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen. De wedstrijd stond onder uitstekende  leiding van scheidsrechter G . van den Berg uit Veenendaal.

IJFC begon goed aan de eerste helft, want meteen in de eerste minuut  was er een uitstekende aanval van IJFC. De weer solide spelende Marc van der Kleij veroverde de bal op links, combineerde met Matthijs van Geffen  en gaf een vlijmscherpe voorzet richting de inlopende Matthijs van Rooijen. Matthijs kwam een teenlengte tekort om de bal erin te tikken.

OSM nam daarna meteen het initiatief over. In de 2e minuut een voorzet vanaf rechts werd ingetikt door de spits van OSM, maar grensrechter Jan van de Berg constateerde buitenspel en de goal werd terecht afgekeurd. Nog geen minuut later moest Mike Maaswinkel aan de bak een voorzet weg te tikken en kwam daarbij in aanraking met de spits. Na een korte blessurebehandeling konden beiden verder.

In de 18e minuut een snelle aanval van OSM, op de rand van de 16 kon Mike Maaswinkel met het hoofd redding brengen. In dezelfde minuut een goede aanval van IJFC, opgezet door Gerben Renes. Hij speelde Mick van Rooijen aan, die meteen doorspeelde naar Matthijs van Geffen. Matthijs omspeelde zijn directe tegenstander en schoot hard in tegen de hand van een verdediger, maar de scheidsrechter zag er geen opzet in.

In de 20e minuut werd een actie van Auke Bakker bestraft met een  vrije trap. Redding Mike Maaswinkel. OSM werd op dat moment sterker en IJFC kwam niet meer aan voetbal toe. Teveel slordige passes , een iets te laag tempo en de onzekerheid sloeg een beetje toe. Keeper Mike Maaswinkel greep een aantal keren goed in, maar voor hetzelfde geld had IJFC tegen een achterstand aangekeken ( en dat zou op dat moment niet onverdiend zijn ).

Toch kreeg IJFC nog drie goede kansen. Eerst opende Jeroen Roodenburg op de meegekomen Marc van der Kley, zijn schot ging net naast, daarna ging Jelle Eissens alleen op de keeper af, na een goede steekpass van Matthijs van Rooijen, goede redding van de keeper en in de 40e minuut kopte Gerben Renes een corner goed in, maar de bal werd van de lijn gehaald. Rust 0-0

Na rust een iets ander IJFC. Meer gedreven en meer voetballend. Meteen in de eerste minuut een uitstekende aanval via Matthijs van Rooijen , die Mike van Rooijen goed aanspeelde. Mick versnelde en gaf een schitterende steekpass op de diepgaande Erwin van Soolingen. Erwin liet dit buitenkansje niet liggen en schoot de bal beheerst en strak langs de keeper. 1-0.

Daarna nog enkele hachelijke momenten voor de goal van IJFC. In de 12e minuut probeerde keeper Mike Maaswinkel de spits uit te kappen, wat in de eerste helft wel lukte , ging nu mis. Gelukkig schoot de spits de bal te zacht in kon Mike zijn foutje meteen herstellen. In dezelfde minuut een handsbal van IJFC, vrije trap net naast. In de 20e minuut speelde Auke Bakker iets te zacht terug, maar dat liep gelukkig nog net goed af.

In de 22e minuut een goede voorzet van Jeroen Roodenburg op Matthijs van Geffen. Matthijs schoot de bal in een keer uit de lucht, maar redding van de keeper. In de 25e minuut wissel Tim van de Brugge voor Jeroen Roodenburg.

In de 26e minuut een goede inspeelbal van Auke Bakker op de telkens goed aanbiedende Jelle Eissens, Jelle stuurde Tim van de Brugge diep, zijn goede voorzet wordt net onderschept voor de inlopende Matthijs van Geffen.

34e minuut wissel Jeffrey Stigter voor de moe gestreden Matthijs van Rooijen.

In de 39e minuut een fantastisch aanval van IJFC.  Jeffrey Stigter onderschept de bal en speelt Matthijs van Geffen, die om zijn tegenstander draait en Mick van Rooijen aanspeelt. Mick dribbelt snel met de bal en opnieuw geeft hij, op het juiste moment, een fantastisch steekbal, maar nu op de diepgaande snelle Jelle Eissens. Oog in oog met de keeper blijft Jelle koel en tikt de bal in de verre hoek… 2-0.

Dit mocht IJFC niet meer uit handen geven. Het gaf meteen het zelfvertrouwen van de ploeg terug. IJFC bleef voetballen. In de 44e minuut opnieuw een goed steekbal van Mick van Rooijen (in zijn eerste echte officiële hele wedstrijd voor IJFC, na een moeizame eerste helft speelde hij een uitstekende tweede helft ) op de diepgaande Tim van de Brugge, maar de linksback van OSM hield Tim, door middel van een uitstekende sliding van het scoren af.

In de 93e minuut floot scheidsrechter van den Berg af en gingen de handen van IJFC omhoog. Een opgeluchte spelersgroep en begeleiding  kon het “Blauw wit zijn onze kleuren “ weer laten klinken in de kleedkamer.

Een moeizame overwinning, maar wel een uitslag om weer positief vooruit te kijken en met vertrouwen naar Amersfoort af te reizen. CJVV staat op dit moment op de tweede plaats met 10 punten uit 4 wedstrijden. IJFC kan zichzelf een goede dienst bewijzen door de 3 punten mee naar huis te nemen. We hopen op veel IJFC supporters. De bus vertrekt om half één.