0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

3 oktober 2015 14:30

Schram, S.J.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft IJFC met 0-1 gewonnen bij CJVV uit Amersfoort. De uitslag doet anders vermoeden, maar een uitslag van 1-7 was zeker mogelijk. Een dag voor de wedstrijd haakte Matthijs van Geffen helaas af met een rugblessure. Bob Walree en Gijs van der Poel zijn nog steeds geblesseerd.

IJFC startte in de volgende samenstelling :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Jeroen Roodenburg, Jelle Eissens en Tim van de Bruggen.

Trainer Frans Vermeulen had een aantal tactische scenario’s om de slimme en veel scorende aanvallers van CJVV onder controle te houden (dat pakte goed uit) , maarin de eerste minuut schoot  de zeer aanvallende rechtsback van afstand in de handen van Mike Maaswinkel.

IJFC pakte daarna volledig het initiatief en speelde met veel lef en vertrouwen.

In de 5e minuut een goede combinatie tussen Erwin van Soolingen en Tim van de Bruggen, de keeper kon met moeite de voorzet onderscheppen. In de 8e minuut een uitstekende steekpass van Matthijs van Rooijen op de  diepgaande Tim van de Brugge, Tim schoot uitstekend in, maar schitterende redding van de keeper, corner.

IJFC zette druk naar voren, maar moest waakzaam blijven voor de counters. Dat vroeg veel discipline en inzet van het team en vooral Tim van de Brugge moest veel meters maken om de rechtsback onschadelijk te maken en dat lukt uitstekend.

In de 15e minuut een goed voorzet van Tim van de Brugge op Mick van Rooijen. Mick bedacht zich geen moment en haalde direct uit met een volley, net over. In de 18e minuut kwam IJFC goed weg. Een cornerbal werd door de gevaarlijk spits Berat Avci op de lat gekopt.

IJFC bleef uitstekend combineren en kreeg nog een aantal goede kansen via Erwin van Soolingen, Jeroen Roodenburg en de steeds beter draaiende en hard werkende spits Jelle Eissens.  De IJFC supporters genoten met volle teugen.

In de 25e minuut stoomde, de weer ouderwets goed spelende, Boy van Caspel op, hij gaf een schitterende pass op de diepgaande Jelle Eissens. Jelle lobde de bal subtiel en beheerst over de uitlopende keeper  0-1. Een verdiende voorsprong.

In de 28e minuut opnieuw een schitterende aanval, opgezet door Gerben Renes. Hij onderschepte de bal met een goede sliding en speelde Matthijs van Rooijen goed in. Matthijs omspeelde zijn directe tegenstander en zette Jelle vrij voor de keeper, maar de ineens ingeschoten bal miste iets teveel kracht. Redding keeper. Een pass van Tim van de Brugge, werd met een technisch hoogstandje van Jelle Eissens meegenomen, schot net naast via de keeper. Uit de corner van Jeroen van Roodenburg werd de inzet van Erwin van Soolingen van de lijn gehaald..

CJVV kwam niet aan voetballen toe en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Een cornerbal in de 30e minuut ging net over het doel van Mike Maaswinkel.

In de 37e minuut een snelle aanval. Auke Bakker, weer een rots in de branding, speelde Marc van der Kleij aan. Marc dribbelde over de middenlijn en speelde met een steekpass Tom van de Brugge aan. Tim schoot iets te gehaast, net naast.

In de 42e minuut even schrikken voor IJFC. Op het middenveld werd de bal verspeeld, de bal ging diep op de spits van CJVV. Deze tikte de bal over de uitlopende Mike Maaswinkel, net naast.

In de 45e minuut een uitstekende actie van Jeroen Roodenburg, omspeelde de rechtsback en gaf een strakke voorzet. Tim van de Bruggen haalde ineens uit, net over. Rust 0-1, maar een ruimere voorsprong was zeker verdiend, maar met slechts een 0-1 voorsprong hielden we CJVV nog in de race.

In de tweede helft kwam CJVV fel uit de kleedkamer. IJFC moest even alle zeilen bijzetten. Tot echte grote kansen kwam het echter ( nog ) niet voor CJVV, want de verdediging van IJFC, met Marc van der Kley, Boy van Caspel, Auke Bakker en Gerben Renes, speelde zeer scherp en geconcentreerd.

In de 57e minuut een goed inspeelbal van Marc van der Kley op Mick van Rooijen. Mick omspeelde heel slim zijn directe tegenstander, ook de volgende tegenstander trapte in zijn schijnbeweging, maar schopte Mick onderuit. Vrije bal IJFC op 20 meter van de goal. Harde knal op de goal van Auke Bakker, redding keeper.

In de 61e minuut een goede pass van Gerben Renes op Jelle Eissens, Jelle schoot tot tweemaal toe op de keeper en een verdediger van CJVV kan net redding brengen door de bal corner te schieten.

In de 65e minuut komt IJFC goed weg. Keeper Maaswinkel komt net niet bij een hoge voorzet en de bal wordt net naast gekopt. Drie minuten later een vrije bal op een meter of 18 van de goal. Gestrekt gaat Mike Maaswinkel naar de bovenhoek en tikt de bal over de lat.

In de 71 e minuut een schitterende passeeractie van Erwin van Soolingen  en stuurt hij Jeroen Roodenburg diep. Jeroen levert een strakke voorzet die op een haar na de goed inlopende Tim van de Bruggen bereikte. Helaas net tot corner verwerkt. In de 72e een goede voorzet van Jelle Eissens, Tim van de Bruggen neemt de bal direct uit de lucht, een schitterende actie, maar helaas voor IJFC spat de bal op de paal uiteen.

In de 73e minuut wissel:  de zeer hard werkende en prima spelende Mick van Rooijen wordt vervangen door Jeffrey Stigter. Jeffrey kan meteen aan de bak en wint direct twee duels.

In de 75e minuut wissel , het jonge talent Ruben van Rooijen voor de moegestreden en uitstekende spelende Tim van de Bruggen. In de 83e minuut nog een goede kans voor IJFC. Ruben van Rooijen verovert de bal rond de middenlijn, speelt zijn broer Matthijs aan, die op zijn beurt Erwin van Soolingen aanspeelt… schot Erwin, net naast.

In de 85e minuut, opnieuw een goede aanval van IJFC. Jeffrey Stigter wint het duel op het middenveld, speelt Jeroen Roodenburg aan. De voorzet van Jeroen belandt bij Jelle Eissens. Jelle neemt de bal aan en schiet in de draai hard in, net naast.

In de 90e minuut wissel Siem van Wijk voor de goed spelende Matthijs van Rooijen. Siem, hele wedstrijd gespeeld in het tweede van IJFC ( met 1-3 gewonnen bij Altius ), moest meteen een sprint over het veld trekken om een ingooi te nemen aan de andere kant van het veld.

Het bleef nog even spannend tot het einde van de wedstrijd.

In de 95e minuut floot de geweldig goed fluitende scheidsrechter Schram voor het einde van de wedstrijd.

Drie punten voor IJFC, dat zich hiermee weer nestelt in de middenmoot. Dit was echt een teamprestatie van formaat en daarnaast werd er weer heel goed gevoetbald. Het vertrouwen in het team van Frans Vermeulen is weer terug en dat belooft nog wat voor de komende wedstrijden. Na afloop klonk het “Blauw wit “uit volle borst. Leider Willem Aalderberg ( kwam speciaal voor de wedstrijd van zijn vakantieadres in Apeldoorn .. grote klasse) kon met een brede glimlach de terugreis naar Apeldoorn aanvaarden.

Voorzitter Johan Boer beloofde de jongens in de bus om dit seizoen niet meer op vakantie te gaan ( twee wedstrijden die verloren werden, was hij niet aanwezig ).

Aanstaande zaterdag speelt IJFC om 14 uur tegen t Vliegdorp. Een elftal dat op dit moment onderaan staat, maar op zich altijd een technisch vaardig team op de been kan brengen. Als IJFC weer met 100% inzet speelt dan moet het echter lukken om de punten in eigen huis te houden.