Vliegdorp 't 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

10 oktober 2015 14:00

Dijkstra, M.P.

IJFC heeft een ruime zege behaald op hekkensluiter t Vliegdorp 8-0 en deed dat met zeer aantrekkelijk voetbal.

IJFC startte in de volgende samenstelling: Mike Maaswinkel , Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel , Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Matthijs van Geffen, Jelle Eissens en Tim van de Brugge.

IJFC miste Jeroen Roodenburg (geblesseerd geraakt tijdens de training) , maar daarentegen was Matthijs van Geffen weer terug in de ploeg.

`t Vliegdorp kwam voor een punt en liet zich meteen terugzakken, maar IJFC had zich voorgenomen om vanaf de eerste minuut volle druk te zetten en dat ging op een uitstekende manier met een hoog tempo en goed voetbal.

In de 5e minuut een goed schot van de weer helemaal met veel zelfvertrouwen spelende Tim van de Brugge. Goede redding van de uitstekende keeper van t Vliegdorp (aan hem heeft de nederlaag zeker niet gelegen). In de 7e minuut een schitterende voorzet van Mick van Rooijen op de ingeschoven Auke Bakker, zijn kopbal ging net over de kruissing. In de 14e minuut weer een goede aanval van IJFC. Matthijs van Rooijen speelde zich goed vrij en gaf een steekpass op de diepgaande Jelle Eissens, diens voorzet werd net onderschept voor de inlopende Erwin van Soolingen. IJFC bleef aanvallen. Boy van Caspel en Gerben Renes hadden hun tegenstanders volledig onder de duim en daardoor konden Auke Bakker en Marc van der Kley zich regelmatig met de opbouw en aanval bemoeien. De trainer van t Vliegdorp riep zijn manschappen regelmatig van het doel af, maar IJFC hield t Vliegdorp volledig in de houdgreep.

In de 15e minuut een goede onderschepping van Mick van Rooijen op het middenveld. Met een prachtige passe bediende hij Jelle Eissens, die de bal subtiel over de keeper heen lobte, helaas net over de goal.

In de 16e minuut een snelle aanval van IJFC. Erwin van Soolingen won het kopduel en plaatste naar Tim van Brugge. Tim snelde langs zijn tegenstander en gaf een goede voorzet op Matthijs van Geffen. Matthijs behield het overzicht en legde de bal op Jelle Eissens, die meteen uithaalde 1-0. In de 26e minuut redde de keeper tot tweemaal toe, eerste een schot van Jelle Eissens en daarna van Mick van Rooijen.

IJFC bleef over t Vliegdorp heen walsen. Keeper Mike Maaswinkel moest zich warm houden met een aantal terugspeelballen, maar straalde rust uit bij de opbouw.

In de 30e minuut, onderschepping van Gerben Renes. Hij speelde Mick van Rooijen aan die  een prima steekbal gaf op Matthijs van Geffen. Matthijs liet dit buitenkansje niet liggen  en passeerde de keeper met een bekeken schot. 2-0.  In de 35e minuut pass van Mick van Rooijen op Tim van de Brugge, Tim omspeelde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet op de slim inlopende matthijs van Geffen, binnenkant schoen in de hoek 3-0. In de 37e minuut een handsbal van de laatste man van t Vliegdorp. De vrijwel nooit falende Auke Bakker nam,  de terecht toegekende strafschop van de uitstekend leidende scheidsrechter Dijkstra, jammer genoeg iets te zacht en niet ver in de hoek. Redding keeper. IJFC probeerde de voorsprong nog wat uit te bouwen, maar de rust ging in met 3-0.

In de tweede helft zette IJFC , t Vliegdorp meteen weer onder de druk en dat resulteerde meteen in de 4-0.  Gerben Renes kwam goed op aan de rechterkant, zijn voorzet kwam terecht bij Jelle Eissens  en met een dropkick liet hij de 4-0 aantekenen. In de 49e minuut een goede voorzet van Matthijs van Rooijen op de scherpe Jelle Eissens. 5-0. Een hattrick voor de spits was een feit.

In de 50e minuut een goede actie van de door Marc van der Kleij diep gestuurde  Jelle Eissens, zijn strakke voorzet werd net niet voldoende ingekopt door Tim van van de Brugge. 59e minuut wissel Siem van Wijk voor Gerben Renes. In de 60e minuut een goed schot van Auke Bakker na een goed voorzet van Erwin van Soolingen , redding keeper en in dezelfde minuut een vrije bal van Matthijs van Geffen net naast.

In de 64e minuut een goede solo van Tim van de Burgge, hij omspeelde twee tegenstanders en schoot vol op de goal. Redding keeper. In de 71e minuut wissel Thomas de Priester voor de moe gestreden Matthijs van Geffen. In de 75e minuut een corner op rechts van Jelle Eissens. Erwin van Soolingen toornde ver boven iedereen uit en kopte de bal keihard in de kruissing . 6-0.

In de 76e minuut de mooiste goal van de middag. Mick van Rooijen werd op links ingespeeld door Tim van de Brugge, Mick draaide van zijn tegenstander weg en schoot , vanaf de zijkant , de indraaiende bal binnenkant rechts onhoudbaar in de kruising via de binnenkant van de paal. Het applaus was terecht voor dit jeugdige talent. 7-0

In de 77e minuut wissel Jeffrey Stigter voor Boy van Caspel.  IJFC kreeg nog een aantal goede kansen via Mattijs van Rooijen, Tim van de Brugge en Jelle Eissens maar moest tot de 87e minuut wacht op de 8-0. Mick van Rooijen verstuurde een voorzet op Thomas de Priester. Thomas gaf een prachtige kopbal op de inlopende Erwin  van Soolingen. 8-0.

IJFC behaalde zijn derde overwinning op rij. Uiteraard was de tegenstand niet erg groot, maar het positieve is dat IJFC zeer goed bleef voetballen en combineren. IJFC gaat langzamerhand weer naar boven kijken en staat op dit moment in de middenmoot, waarbij aangemerkt moet worden dat er nog een wedstrijd ingehaald moet worden tegen Odysseus (24 oktober)

Zaterdag speelt het team van coach Frans Vermeulen om half drie uit bij SVM Boys in Maartensdijk. In tegenspraak met het wedstrijdprogramma rijdt er geen supportersbus.