IJFC 1 verslaat SVM met 2-3 en pakt zijn vierde overwinning op rij

2 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

17 oktober 2015 14:30

Bax, A.

In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd heeft IJFC een verdiende overwinning behaald op SVM. Dat gebeurde met Jitse Boonstra op de bank. Jitse verving trainer Frans Vermeulen die met hartklachten opgenomen was in het Antonius Ziekenhuis. De overwinning van zijn team deed hem zeker goed.

IJFC startte in de volgende samenstelling:  Mike Maaswinkel , Auke Bakker, Gerben Renes , Boy van Caspel, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Mattthijs van Geffen , Jelle Eissens en Tim van de Brugge.

SVM, stond nog boven IJFC en het was bekend dat het een hecht en zeer fysiek team was, begon furieus met lange ballen. Dat resulteerde in de 3e minuut in een schot op de paal. IJFC was gewaarschuwd.

IJFC probeerde van achteren uit te voetballen, maar SVM speelde op en soms net over het randje. De scheidsrechter liet veel tackels toe en dat liet goed voetbal niet toe. In de 11e minuut een uitstekende aanval van IJFC, opgezet door Marc van der Kley. Hij speelde Tim van de Brugge op snelheid aan, Tim omspeelde de rechtsback en gaf een prima voorzet op Jelle Eissens, schot net over het doel.

In de 14e minuut een aanval over rechts, Matthijs van Rooijen speelde zich vrij en bediende Matthijs van Geffen. Mathijs draaide om zijn tegenstander heen en legde de bal op Mick van Rooijen… zijn schot werd goed gepakt door de keeper.

Daarna kreeg IJFC het even moeilijk, maar keeper Mike Maaswinkel keepte een uitstekende wedstrijd. Eerst redde hij een kopbal uit de hoek, na een gevaarlijke vrije trap en daarna dook hij met een katachtige reactie  een keihard schot uit de rechterhoek.

Het laatste kwartier nam IJFC het initiatief over. SVM speelde alleen nog lang en hoge ballen, maar de verdediging van IJFC was in de lucht niet meer te kloppen. IJFC kreeg steeds meer grip op het spel en creëerde een aantal goede kansen via Jelle Eissens, Tim van de Brugge en Matthijs van Geffen, maar het mooiste schot was van Matthijs van Rooijen. Hij schoot van 25 meter keihard in de beneden hoek, maar de keeper van SVM redde bekwaam. Rust 0-0

In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet door coach Jitse Boonstra en dat resulteerde net na rust meteen in een aantal uitstekende aanvallen. IJFC pakte volledig het initiatief en SVM kon niet anders meer dan verdedigen en hopen op een counter. In de 54 e minuut een corner voor SVM. Uit het niets liep een speler vrij voor de goal in en kopte de bal snoeihard in de goal, onhoudbaar voor Mike Maaswinkel. Een grote domper voor het team, maar de koppies gingen niet omlaag, sterker nog , de mouwen werden opgestroopt. IJFC kon het de tweede helft ook fysiek goed aan. IJFC ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 59eminuut een corner van Matthijs van Geffen. Alle aandacht was voor de koppers Auke Bakker en Gerben Renes, maar de slimme Tim van de Brugge liep zich uitstekend vrij en schoot de bal ineens uit de lucht loeihard in de touwen. 1-1 . De tribune, vol met IJFC supporters , ontplofte bijna.  In de 60e minuut, een grove overtreding op Boy van Caspel. Boy speelde de bal weg, maar werd volop geraakt door de geïrriteerde spits van SVM. De scheidsrechter vond het een normaal duel en hield de kaart op zak. Boy moest met een zware blessure gewisseld worden. Meteen ook een dubbele wissel. Timo Gerritse voor Boy van Caspel en Siem van Wijk voor Matthijs van Rooijen. Beide spelers vielen uitstekend in. In de 67e minuut een goede aanval van IJFC, opgezet door Timo Gerritse, hij opende op Tim van de Brugge, die de bal panklaar lag voor Matthijs van Geffen, Matthijs haalde meteen uit, maar helaas net over. In de 69e minuut een dieptebal van Mick van Rooijen op Tim van de Brugge, de scherp vlaggende grensrechter John Bosman van SVM boys( zoon van An Bosman ) vlagde, maar de scheidsrechter constateerde zelf dat het duidelijk geen buitenspel was en liet de aanval doorgaan. Tim omspeelde de keeper en schoot de bal strak in. 1-2. Een bevrijdende treffer. IJFC was los. Aanval op aanval op de doel van SVM. In de 72e minuut een voorzet van Tim van de Brugge op de weer goed spelende Jelle Eissen, schot net naast, in de 73e minuut een voorzet van Mick van Rooijen op Matthijs van Geffen, hard schot maar uitstekende redding van de keeper. De frustratie liep hoog op bij SVM. Marc van der Kley maakte een nuttige en lichte overtreding op de middenlijn. De rechtsmidden van SVM kon zich niet beheersen en trapte voor het oog van de scheidsrechter duidelijk na. Rood !In de 77e minuut passeert Tim van de Brugge zijn tegenstander, maar wordt onderuit gehaald door de linksback en dat leverde een blessure op. Jeroen Roodenburg vervangt hem. Matthijs van Geffen achter de vrije bal en draaide de bal heel slim bij de 1e paal, Jelle Eissens kon er net niet bij, maar Jeroen Roodenburg tikte de bal beheerst en hard in langs de keeper 1-3. De snelste goal ooit voor  IJFC 1, binnen 3 seconden scoren….

In de 81e minuut een mogelijkheid voor SVM om de spanning terug te brengen. Marc van der Kley raakte de tegenstander iets aan in het strafschopgebied en de scheidsrechter constateerde een penalty. De penalty werd strak ingeschoten, maar Mike Maaswinkel pakte de bal uitstekend in de hoek. IJFC bleef voetballen, maar moest alert blijven. In de 88e minuut opnieuw een corner voor SVM. De bal werd ingeschoten, maar Matthijs van Geffen stond goed bij de paal en haalde bal van de lijn. In de 89e minuut schold de spits uit het niets de scheidsrechter uit en kreeg ook rood. In de 90e minuut had IJFC het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar het schot van Jeroen Roodenburg verdween net naast de goal.

In de 95e minuut een schot op de goal. Gerben Renes stond op 1 meter afstand met de handen langs zijn lichaam, de bal raakte zijn hand en de scheidsrechter gaf opnieuw een strafschop. Deze werd onhoudbaar ingeschoten. 2-3. De scheidsrechter liet nog 4 minuten doorspelen, maar floot uiteindelijk af. Het was geen eenvoudige overwinning , maar zeker verdiend.  Het blauw wit klinkt iedere week harder en de ontlading van spelers en staf was groot. Het contact met trainer Frans Vermeulen was er meteen en liet weten dat de overwinning “ Grote Klasse “was.  Bestuur , spelers, staf en supporters wensen Frans een spoedig herstel toe..

IJFC moet volgende week de gestaakte wedstrijd tegen Odysseus uit Utrecht inhalen. Bij winst komt IJFC op 1 punt van de koplopers CJVV en Jonathan komen en dat zou fantastisch zijn. Odysseus won afgelopen zaterdag met 2-0 van Maarssen en staat nog 1 punt boven IJFC. Het zal een spannende wedstrijd worden van twee voetballende ploegen. Met de steun van de IJFC supporters moet een goed resultaat mogelijk zijn.