FC Driebergen 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

31 oktober 2015 14:00

Hoeve, R. ter

In een matige wedstrijd heeft IJFC zijn 6e overwinning op rij gehaald. Tegen FC Driebergen won IJFC, overigens wel verdiend met 1-0, van FC Driebergen.

IJFC startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Auke Bakker, Gerben Renes, Boy van Caspel, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Jeroen Roodenburg, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen.  Tim van de Brugge kampt nog met een liesblessure, maar traint wel met de groep mee, Bob Walree is gestart met looptrainingen en Gijs van der Poel zit al weer op de bank.

IJFC begon voortvarend en de eerste aanval was meteen een goede aanval via Jeroen Roodenburg en Jelle Eissens. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied leverde een  vrije trap op. Matthijs van Geffen hafd het vizier net iets te hoog staan. Net over.

In de 5e minuut een goede dieptebal van Mark van der Kley op Matthijs van Geffen. Matthijs gaf een goede voorzet, maar de goed inlopende Jelle Eissens kon er net niet bij. Goede redding van de keeper.

IJFC probeerde aan te vallen, maar het tempo was in de eerste helft iets te laag om FC Driebergen te verrassen. FC Driebergen kroop niet in de verdediging en probeerde met enkele speldenprikken het IJFC moeilijk te maken.

In de 11e minuut een prima actie van Matthijs van Rooijen. Matthijs omspeelde zijn tegenstander en bereikte Jeroen Rooddenburg. De voorzet van Jeroen werd uitstekend onderschept door de keeper. In de 15 minuut een steekpass van Erwin van Soolingen op Jelle Eissens. Zijn schot werd gered door de keeper. In de 23e minuut een scherpe aanval van FC Driebergen. De spits van FC Driebergen leverde een hard schot in de hoek. Mike Maaswinkel redde uitstekend met een ferme duik naar de benedenhoek. In de 36e minuut een cornerbal van Matthijs van Geffen op het hoofd van Auke Bakker, maar opnieuw redding van de keeper.  Een minuut later een aanval van FC Driebergen met een schot net over.

Rust 0-0 , een teleurstellende eerste helft. Coach Frans Vermeulen zette in de rust de puntjes op i en dat was de tweede helft te merken. IJFC zette FC Driebergen vast en er werd in een hoger tempo gespeeld. IJFC combineerde sneller en beter. Toch kreeg FC Driebergen nog een goede kans, toen de spits plotseling alleen voor Mike Maaswinkel kwam, redding voor Mike.  Daarna was het over met FC Driebergen, de verdedigers Gerben Renes , Marc van der Kley en Boy van Caspel gaven hun directe tegenstanders geen centimeter ruimte meer. In de 49e minuut een goede aanval opgezet door Gerben Renes. Hij speelde Mick van Rooijen aan, Mick speelde zich goed vrij en schoot net naast. In de 54e minuut dan eindelijk de bevrijdende treffer van IJFC. Marc van der Kley stuurde Jelle Eijssens de diepte in. Jelle maakte een uitstekende, een twee met Matthijs van Rooijen, waardoor Jelle vrij in kon schieten. De grensrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel, want Jelle bleef keurig achter de bal. Maar de goed leidende scheidsrechter R ter Hoeve stond op nog geen meter afstand en beoordeelde een terechte goal. 1-0.

In de 67e minuut speelde Erwin van Soolingen , Jeroen Roodenburg vrij op rechts. Jeroen gaf een uitstekende en strakke voorzet op de meegelopen Matthijs van Rooijen, kopbal net naast. In de 72e minuut wissel, de goed invallende Siem van Wijk voor Mick van Rooijen en in de 80e minuut wissel Gijs van der Poel voor Matthijs van Geffen. In de 85e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd. Jeroen Roodenburg neemt de corner op rechts en bracht de bal strak in, Erwin van Soolingen maakte op een spectaculaire manier een omhaal a la van Basten, helaas net over.

In de 86e minuut nog een goede aanval van IJFC. Siem van Wijk onderschepte de bal en speelde de prima spelende Matthijs van Rooijen aan. Matthijs leverde een goed schot af, net over.

In de 94e  floot scheidsrechter ter Hoeve af en behaalde IJFC een moeizame maar terechte overwinning. Trainer Frans Vermeulen zei na afloop “ als je ook de mindere wedstrijden wint, dan hebben we weer een grote stap gemaakt ten opzichte van vorige jaar en gaan we zeker bovenin meedraaien “ . IJFC staat inmiddels op de tweede plaats met maar één puntje achter op koploper Jonathan, dat gisteren de 1e periode pakte.

Er zit veel beleving en sfeer in het vrienden team van IJFC en mede daardoor kan het nog een mooi seizoen worden. Aanstaande zaterdag, op de jubileum dag van het 85 jarig bestaan van IJFC, speelt IJFC tegen het altijd lastige, maar dit jaar qua resultaat tegenvallende Desto. Met de instelling en inzet van de laatste weken, moet er weer een goed resultaat mogelijk zijn.