0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

14 november 2015 14:30

Appel, R.

IJFC behaalde een zeer verdiende overwinning uit tegen Maarssen en pakt daarmee de tweede plaats met slechts 1 punt achterstand op Jonathan. IJFC startte met de volgende samenstelling : Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Gerben Renes, Siem van Wijk, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Jeroen Roodenburg, Jelle Eissens en Tim van de Brugge.

Boy van Caspel haakte vrijdagavond af met griep en Auke Bakker probeerde het nog in de warming up, maar zijn enkel blessure was nog te ernstig om te spelen. De vervangers, Siem van Wijk en Jeffrey Stigter, speelden een uitstekende wedstrijd en bezorgen coach Frans Vermeulen een luxe probleem. Jeffrey Stigter speelde als laatste man een solide wedstrijd en straalde veel rust en vertrouwen uit, terwijl Siem van Wijk volop de strijd aanging op het middenveld en regelmatig goede openingen vond door zijn strakke crosspasses.

Maarssen kwam er in deze wedstrijd totaal niet aan te pas en gokte op een 0-0. Vrijwel de hele wedstrijd speelden ze met tien man om hun eigen strafschopgebied en met slechts één spits. Ondanks dat creëerde IJFC volop kansen.

Vanaf de eerste minuut pakte IJFC het initiatief en wilde de teleurstelling van vorige week snel wegspelen.

In de tweede minuut onderschepte  Gerben Renes de bal goed en speelde Jelle Eissens aan. Jelle nam de bal goed mee, maar zijn schot ging net naast. In de 12e minuut een uitstekende actie van de weer goed spelende Erwin van Soolingen, Erwin slalomde om twee tegenstanders heen en bereikte de goed vrijgelopen Jelle Eissens aan. Jelle schoot hard in , maar de keeper van Maarssen had een topdag en dook de bal uit de hoek. Aanval op aanval kwam er op het doel van Maarssen. In de 18e minuut een prachtige actie van de zeer actieve en technisch vaardige Matthijs van Rooijen, Matthijs gaf een goed steekbal op Jelle Eissens, maar opnieuw lag de keeper in de weg.

IJFC bleef druk uitoefenen en het was wachten op de 0-1. Achterin schakelde Marc van der Kley de eenzame spits moeiteloos uit en bemoeide zich ook regelmatig met de opbouw. In de 23e minuut een prima dieptepass van Siem van Wijk op Tim van de Brugge, Tim dribbelde langs zijn directe tegenstander en bereikte Jeroen Roodenburg. Zijn schot werd net geblokt. In de 30e minuut weer een snelle aanval van IJFC, via Mick van Rooijen en Matthijs van Rooijen. Erwin van Soolingen werd aangespeeld en passeerde twee verdedigers. Vrij op de achterlijn legde Erwin de bal terug, maar kon net Siem van Wijk niet bereiken. IJFC kreeg nog wat kleine kansen via Mick van Rooijen, Jelle Eissens, Jeroen Roodenburg en Tim van de Brugge, maar gescoord werd er niet. Rust 0-0.

De tweede helft draaide IJFC, Maarssen nog meer de duimschroeven aan en zette nog meer druk naar voren. Het tempo ging nog iets omhoog. Achterin werd bij vlagen zelfs man tegen man gespeeld. Hoelang zou Maarssen het nog volhouden.

In de 58e minuut een vlotte aanval van IJFC. Jeffrey Stigter won het kopduel van de spits en bereikte Matthijs van Rooijen. Matthijs speelde de bal meteen door naar de vrijstaande Jeroen Roodenburg. Het schot van Jeroen verdween net over de goal. In de 59e minuut de enige echte kans voor Maarssen. Uit een corner kon een middenvelder van Maarssen een schot uit de tweede lijn geven, maar voor Mike Maaswinkel was dit een gemakkelijke prooi.

In de 60e minuut een prima pass van Gerben Renes op Matthijs van Rooijen. Matthijs om speelde zijn directe tegenstander op rechts en gaf vanaf de achterlijn  een perfecte voorzet op de inlopende Tim van de Brugge. Tim tikte de bal uit de lucht op de binnenkant paal, maar schoot de rebound onberispelijk in. Een zeer verdiende 0-1 voor IJFC.

Maarssen moest nu komen en probeerde met een extra spits wat meer druk naar voren te geven, maar de verdediging stond als een huis. In de 69e minuut speelt Mick van Rooijen de uit de dekking lopende Jelle Eissens aan, met een slim passje zette Jelle , Tim van de Brugge alleen voor de keeper. Tim schoot goed in, maar de keeper kon ternauwernood redding brengen.

In de 71e minuut wissel: Matthijs van Geffen voor Jeroen Roodenburg.

In de 80e minuut een hoekschop van rechts door Tim van de Brugge. Erwin van Soolingen torende boven iedereen uit en kopte de bal keihard tegen de lat.

In de 87e minuut een ongelukkige actie van een speler van Maarssen. Marc van der Kley probeerde de bal te koppen ,maar de tegenstander zat te hoog met zijn schoen en raakte Marc in het gezicht met de bal en zijn schoen. Marc verliet geblesseerd het veld, maar zijn neus stond gelukkig nog recht. Maikel van der Linden was zijn vervanger . Maikel had heenweg de pech om tegen een, van een aanhangwagen afgevallen, kast op de weg te rijden, waardoor zijn auto behoorlijk veel schade opliep en hij en een aantal spelers met de schrik vrijkwamen. Maikel kon meteen aan de bak, maar met een goede sliding voorkwam hij een goede voorzet.

De aanval die daarop volgde liep via Mick van Rooijen, Mick speelde Siem van Wijk aan, die op zijn beurt Tim van de Brugge aanspeelde. Tim twijfelde geen moment en haalde vol uit. Opnieuw een redding van de keeper.

In de 93e minuut nog even wat spanning. De verder prima fluitende scheidsrechter gaf ten onrechte een cornerbal. De keeper kwam mee naar voren, maar Mike Maaswinkel plukte de bal goed uit de lucht.

Uitslag 0-1 voor IJFC. Het had eigenlijk wel 0-5 moeten worden, maar in dit soort wedstrijden maakt het niet uit, als de drie punten maar meegenomen worden. CJVV liet twee punten liggen, waardoor nu Jonathan de leiding neemt met 1 punt voorsprong op IJFC en CJVV. Vijf ploegen staan maar drie punten van elkaar, dus het wordt een ongekend spannende competitie.

Volgende week zaterdag is IJFC vrij en speelt dan vriendschappelijk uit bij 1e klasser GDC in Eethen. Aftrap 14.30 uur.

Deze week positief nieuws uit de blessurehoek. Bob Walree heeft zijn eerste trainingsminuten weer gemaakt op het trainingsveld en gaat zich richten op een rentree na de winterstop.

Bob had zijn middenvoetsbeentje gebroken en heeft een lang revalidatie gehad  i.s.m. Bert Scheffer en Freek Tiers van de Lage Biezen fysiotherapie. Bob was afgelopen seizoen een vaste waarde en belangrijke speler in het eerste.

We hopen dat hem verder leed verder bespaard blijft en dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie.