IJFC 1 doet zichzelf tekort tegen DOSC 1-1

DOSC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

28 november 2015 14:30

Tol, J.

IJFC heeft zichzelf tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen DOSC 1 uit Den Dolder. Legio kansen werden om zeep geholpen en het geluk zat deze wedstrijd niet mee. IJFC startte met het volgende team :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Marc van der Kleij, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Tim van de Brugge, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen.

In de 15e seconde meteen een enorm kans voor IJFC. Matthijs van Rooijen zette Mick van Rooijen alleen voor de keeper, Mick nam de bal goed mee op de borst, maar zijn dropkick kwam helaas kracht tekort om de keeper te verrassen. DOSC kwam voor een punt en speelde vanuit een gesloten verdediging en probeerde met counters IJFC te verrassen. In de 12e minuut werd Jelle Eissens alleen voor de keeper gezet door Matthijs van Geffen. Schot net over. In dezelfde minuut een counter van DOSC. De bal werd van rechts voorgegeven en op de rand van het strafschopgebied op een vrijstaande speler gelegd. Zijn schot werd onhoudbaar voor de jarige keeper Mike Maaswinkel ingeschoten 0-1. IJFC raakte niet van slag en bleef voetballen. Helaas was het tempo soms te laag en waren passes regelmatig onzuiver, maar er was maar één team dat wilde voetballen. In de 21e minuut een hard schot van Tim van de Brugge, uitstekende redding van de keeper. In de 25e minuut een goede actie van Matthijs van Geffen, hij speelde Erwin van Soolingen goed aan, die meteen uithaalde. Opnieuw redding van de keeper.  In de 27e minuut kopbal Jelle Eissens net over, in de 40e minuut een schot van Matthijs van Geffen , net over en in de 44e minuut het schot van Erwin van Soolingen geblokt. Rust 0-1. In de rust wissel Siem van Wijk voor de ongelukkig spelende Mick van Rooijen.

IJFC begon meteen scherp en dat resulteerde in de 46e minuut meteen voor een geweldige kans voor Jelle Eissens. Tim van de Brugge speelde Jelle goed aan ,maar Jelle schoot, alleen voor de keeper, iets te snel in, redding keeper. In de 51e minuut een goede een twee tussen Jelle Eissens en Tim van de Brugge, net naast. In de 52e minuut een goede voorzet van Matthijs van Geffen op Matthijs van Rooijen, schot net naast.  IJFC hield de druk op de goal van DOSC.  In de 68e minuut een pass van Matthijs van Geffen op Tim van de Brugge, op de rand van het strafschopgebied haalde Tim hard uit en de bal vloog in de kruising. Een verdiende 1-1. IJFC ging op jacht naar de bevrijdende voorsprong. 69e minuut wissel Jeffrey Stigter voor Matthijs van Rooijen. 72e minuut. Een goede actie van Jeffrey Stigter, zijn voorzet bereikte Gerben Renes, schot net over. In 76eminuut,  een halve omhaal van Gerben Renes op Tim van de Brugge. Tim werd duidelijk met twee handen onderuit getrokken… iedereen verwachtte een strafschop, maar de warrig leidende scheidsrechter Tol uit Volendam wilde het niet zien en liet doorspelen.

IJFC overspeelde DOSC , keeper Mike Maaswinkel moest het doen met terugspeelballen, al bleef DOSC soms gevaarlijk met de counter. In de 81e minuut , werd de bal tot drie keer toe van de doellijn afgehaald door de keeper en spelers van DOSC. IJFC kreeg nog kansen via Jelle Eissens, Tim van de Brugge en de in de 82e minuut ingevallen Gijs van der Poel ( voor Marc van der Kleij).

In de 91e minuut kon Gijs van der Poel matchwinner worden. Vrij voor de keeper probeerde hij de bal in een halve omhaal in een keer in te schieten, helaas iets te gretig en te gehaast, waardoor de bal net over het doel verdween. Eindstand 1-1.

Een teleurstellende uitslag, want bij winst was IJFC koploper geweest, samen met CJVV. De kopgroep wordt steeds groter, want tussen de nummer één en de nummer zeven zit maar 6 punten verschil. IJFC staat op dit moment 3e  met 1 punt achterstand op Jonathan en 2 punten op CJVV.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC om half drie uit tegen Hoevelaken. Hoevelaken staat slechts 2 punten achter, dus dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden. De spelers/ supporters bus vertrekt om 12.30 uur vanaf het sportpark.