1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

5 december 2015 14:30

Pijlman, A.

IJFC heeft helaas opnieuw onnodig gelijkgespeeld tegen mede concurrent Hoevelaken. Op een gigantische knollentuin en hoog gras, waar voetbal bijna onmogelijk was, speelde IJFC een fantastisch eerste helft en een mindere tweede helft. IJFC startte in de volgende samenstelling:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Marc van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Matthijs van Geffen, Jelle Eissens en Tim van de Brugge. IJFC speelde de eerste helft met wind mee en dat scheelde uiteraard wel iets, maar zeker het voetbal was aantrekkelijk. Vanaf de eerste minuut werd er in hoog tempo gespeeld en werd er goed gecombineerd. Hoevelaken kwam niet verder dan verdedigen en lange ballen en kreeg in de eerste helft niet één kans.

In de 5e minuut een strakke voorzet van Tom vd Brugge op de inlopende Auke Bakker, goede kopbal net over. In de 8e minuut een uitstekende actie van Matthijs van Geffen op rechts, omspeelde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet. Het schot van Erwin van Soolingen ging net naast.  IJFC gaf goede druk vooruit en met name uitblinkers Matthijs van Rooijen en Gerben Renes wonnen veel duels. In de 10e minuut een uitstekende aanval va IJFC. Boy van Caspel onderschepte de bal, speelde Matthijs van Rooijen aan, Matthijs draaide goed om zijn man heen en speelde de diepgaande Mick van Rooijen aan, Mick hield het overzicht en speelde de bal slim naar de vrijstaande  Tim van de Brugge. Tim haalde meteen uit en schoot de bal onhoudbaar achter de uitstekende keeper van Hoevelaken 0-1. IJFC bleef doorgaan en Hoevelaken was rijp voor de slacht. Aanval op aanval rolde op het doel van Hoevelaken, maar Matthijs van Rooijen, Mick van Rooijen en Erwin van Soolingen hadden pech met de afronding. In de 33e minuut een snelle aanval over links. Linksback Marc van der Kley stoomde op en gaf een perfecte voorzet op Jelle Eissens, Jelle kopte de bal voortreffelijk in, maar via de kruising kwam de bal weer terug in het veld. In de 40e minuut een goed jagende Matthijs van Geffen, pakte de bal slim af van de keeper, met een slimme beweging omspeelde hij op de achterlijn de keeper en schoot de bal iets te zacht in ( helaas zag hij de vrijstaande Jelle Eissens over het hoofd), waardoor een verdediger de bal van de lijn kon glijden. IJFC probeerde met alle macht een 0-2 voorsprong te realiseren, maar dat lukte helaas niet. Rust 0-1

De tweede helft een ander Hoevelaken. Veel gretiger en met volle wind in de rug probeerde Hoevelaken met lange en hoge het IJFC moeilijk te maken. In de 55e minuut kwam IJFC goed weg. Een harde kopbal van de spits van Hoevelaken werd door Mike Maaswinkel uit het doel geranseld. Dat was de eerste waarschuwing voor IJFC, dat de eerste twintig minuten van de tweede helft iets te slap begon en slordig speelde. In de 60eminuut gebeurde dan toch waar iedereen bang voor was, een voorzet werd keihard ingekopt door de invaller van Hoevelaken. Onhoudbaar voor Mike Maaswinkel. In de 62e minuut moest Mike Maaswinkel nog een keer katachtig reageren bij een goed ingeschoten bal na een vlijmscherpe voorzet. IJFC schrok wakker en herpakte zich weer. Het team ging weer voetballen en creëerde weer een aantal uitstekende kansen. In de 76e minuut speelde Tim van de Brugge zich goed vrij en kwam alleen voor de keeper, Tim probeerde de bal beheerst langs de keeper te spelen, maar de keeper tikte de bal net naast, In de 77e minuut een goede actie van Matthijs van Rooijen, zijn voorzet kwam bij Jelle Eissens terecht, net toen Jelle uit wilde halen werd hij met twee benen binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Een flinke tik op zijn enkel, maar helaas geen strafschop. In de 78e minuut een mooi pass van Mick van Rooijen op de vrijstaande Matthijs van Rooijen, oog in oog met de keeper haalde Matthijs hard uit, maar opnieuw een redding van de keeper. Inde 79e minuut wissel Gijs van der Poel voor Jelle Eissens.  In de 82e minuut een prima actie van Matthijs van Geffen , hij legde de bal goed terug op Mick van Rooijen. Mick haalde vol uit, maar opnieuw lag de keeper ( zoon van oud trainer van IJFC ,Jan van de Heuvel ) in de weg. In de 85e minuut een overtreding op Gijs van der Poel. Marc van der Kley schoot de bal net over het doel.

De wedstrijd eindigde in 1-1.  IJFC toch behoorlijk teleurgesteld met het resultaat. Opnieuw de betere ploeg, opnieuw veel kansen, maar opnieuw geen drie punten. CJVV maakte geen fout en won eenvoudig van hekkensluiter t Vliegdorp en komt daarmee op vier punten voorsprong. IJFC pakte wel de tweede plaats door de nederlaag van Jonathan.

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het team van Frans Vermeulen speelt dan thuis tegen VOP uit Amersfoort. VOP won knap van SVM, dus het belooft zaterdag weer een spannende wedstrijd te worden.