IJFC 1 laat, ondanks goede wedstrijd, punten liggen

...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

12 december 2015 14:30

Olgun, M.

IJFC heeft in een spannende wedstrijd twee punten laten liggen tegen VOP uit Amersfoort. Maar liefst drie keer werd de paal geraakt door IJFC, desondanks eindigde de wedstrijd in 1-1. IJFC startte, zonder de geblesseerde Jelle Eissens, Matthijs van Rooijen en Jeroen Roodenburg, met de volgende opstelling: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Siem van Wijk, Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen, Matthijs van Geffen, Gijs van der Poel en Tim van de Brugge.

VOP zat in een flow en had de laatste drie wedstrijden gewonnen en begon de wedstrijd zeer scherp. IJFC begon te slap en kwam in de 8e minuut al op achterstand. De bal werd op het middenveld eenvoudig verloren en meteen goed uitgespeeld door VOP. Op de rand van de zestien werd de bal onhoudbaar ingeschoten. 0-1. In de tiende minuut een goede aanval van IJFC. Siem van Wijk onderschepte de bal goed en speelde Matthijs van Geffen aan, zijn voorzet bereikte Mick van Rooijen die de bal hard inschoot, maar via de binnenkant van de paal, kwam de bal weer terug. Vier minuten  kwam IJFC nog een keer goed weg, toen opnieuw de bal verspeeld werd en VOP snel counterde. Het schot ging net naast.  Vanaf dat moment pakte IJFC het spel weer op. In de 25e minuut een kopbal van Mick van Rooijen na een goede voorzet van Tim van de Brugge. Tim ging telkens zijn directe tegenstander voorbij en gaf een aantal goede voorzetten, maar het geluk ontbrak IJFC. In de 28e minuut wissel Jeffrey Stigter ( viel weer uitstekend in ) voor de ongelukkig spelende Mick van Rooijen. Dat kan gebeuren met een jeugdige talentvolle speler.

IJFC bleef aanvallen. Keer op keer ging Tim van de Brugge om zijn man heen. De rechtsback snackte na een half uur al naar adem.

In de 31e minuut won Boy van Caspel weer een kopduel van de grote en fysiek sterke spits van VOP. Zijn kopbal bereikte de weer zeer goed spelende Erwin van Soolingen. Met een strakke pass bereikte Erwin, de vrijgelopen Tim van de Brugge. Tim haalde hard uit, maar opnieuw stond de paal in de weg. In de 32e minuut stoomde Gerben Renes aan de rechterkant goed op. Gerben gaf een goede voorzet op Erwin van Soolingen, met een halve omhaal schoot Erwin de bal net naast. IJFC kreeg nog wat mooie kansen via de hard werkende Gijs van der Poel, Matthijs van Geffen en Tim van de Brugge, maar gescoord werd er niet. Rust 0-1.

De tweede helft was het alleen IJFC dat voetbalde, keeper Mike Maaswinkel werd alleen maar warm gehouden door een enkele terugspeelbal. In de 46e minuut een prima steekpass van Siem van Wijk op Tim van de Brugge. Zijn inzet werd uitstekend gered door de keeper. In de 51e  minuut een prima actie van Jeffrey Stigter,hij  speelde Matthijs van Geffen aan die goed wegdraaide van tegenstander en een goede voorzet afleverde richting Gijs van der Poel, net naast. In de 65e minuut , voorzet van Erwin van Soolingen op Tim van de Brugge. Zijn schot werd opnieuw gered door de keeper. 66e minuut een overtreding op Gijs van der Poel, rand zestien. Matthijs van Geffen , krulde de bal over de muur, maar de bal had net te weinig snelheid om de keeper te verrassen. In de 68e minuut wissel Thomas de Priester voor de hard werkende Siem van Wijk.  In de 70eminuut een uitstekende actie van Marc van der Kley, die op karakter de wedstrijd uitspeelde ( knieblessure na te harde niet bestrafte tackel van de spits van VOP). Marc speelde Tim van de Brugge goed aan, die de bal meteen voor het doel slingerde, maar voor Auke Bakker en Gijs van der Poel in konden koppen onderschepte de keeper de bal. In de 81e minuut een goede pass van Jeffrey Stigter op de diepgaande Thomas de Priester. Thomas gaf een strakke voorzet op de inlopende Auke Bakker… Auke tikte de bal met de knie in de goal. Een meer dan verdiende 1-1 kwam op het scorebord. Het publiek op de tribune zorgde voor een prima sfeertje en IJFC ging door met aanvallen. In de 86e minuut een mooie dieptepass van Matthijs van Geffen op Auke Bakker. Auke speelde de bal met een sliding langs de uitlopende keeper… helaas opnieuw tegen de binnenkant van de paal. Tergend langzaam kwam de bal weer terug. IJFC deed er alles aan om de winnende treffer te maken, maar helaas het geluk zat weer niet mee. Uitslag 1-1. Het team van Frans Vermeulen valt niets te verwijten. Er werd geknokt tot de laatste minuut.

Wellicht in de tweede helft van de competitie iets meer geluk, dan kan het nog een mooie tweede helft van de competitie worden. IJFC staat nu vierde. Drie punten achter CJVV (verloor), twee punten achter Odysseus en gelijk met Hoevelaken.

Namens de spelers en begeleiding wensen wij iedereen hele fijne en gezellige feestdagen en alvast een fantastisch 2016.