3'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

6 februari 2016 14:30

Westland, H.J.

Op de knollentuin van SEC, waar normaal voetbal vrijwel niet mogelijk was, heeft IJFC de kans laten liggen om de koppositie te pakken. Bij SEC werd zelfs in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een gelijkspel weggesleept door een uitstekend genomen penalty van aanvoerder Auke Bakker. Bob Walree begon in de basis. IJFC startte in de volgende samenstelling:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel,  Mark van der Kley, Bob Walree, Erwin van Soolingen, Jeffrey Stigter, Matthijs van Rooijen, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen.  Tim van de Brugge, Gijs van der Poel en Jeroen Roodenburg waren allemaal nog geblesseerd, waardoor de voorhoede bijna alleen bestond uit middenvelders.

IJFC moest enorm wennen en aan het hobbelige en gladde veld en probeerde vanaf het begin te voetballen.SEC  daarentegen, was gewend aan het ( trainings) veld en hanteerde alleen maar lange ballen op de eenzame , maar zeer snelle en behendige spits Zarco Ristic. Dat leverde meteen een gevaarlijke aanval op in de 3e minuut. Ristic won het duel van Gerben Renes en sprintte aan de rechterkant richting het doel, zijn schot werd goed gekeerd door Mike Maaswinkel, maar de terugspringende bal werd meteen uit de lucht ingeschoten door verdedigende middenvelder Peter Hilhorst. De bal verdween via het scheenbeen in de kruissing, een wereldgoal, maar zo maakt hij er nooit meer een. Een grote tegenslag voor IJFC en voor SEC het teken om nog meer terug te trekken rondom het eigen strafschopgebied. SEC verdedigde op het randje en maakte veel overtredingen en iedere bal werd direct naar voren of over de zijlijn gespeeld. IJFC probeerde het voetballend op te lossen, maar vaak lag het tempo te laag en waren er te weinig afspeelmogelijkheden.

In de 7e minuut een goede actie van Erwin van Soolingen (uitblinker aan de kant van IJFC) , Erwin speelde Matthijs van Geffen aan, die de bal goed inschoot. Uitstekende redding van keeper Patrick Kolmen. In de 20eminuut een goede actie van Matthijs van Rooijen, hij omspeelde zijn directe tegenstander en speelde Bob Walree aan. Bob gaf een scherpe voorzet maar opnieuw was de bal een prooi voor de uitstekende keeper. In de 40e minuut een onderschepping van Jeffrey Stigter, hij speelde meteen door naar Erwin van Soolingen. Erwin hield goed het overzicht en zette Jelle Eissens alleen voor de keeper…. Jelle schoot hard in, maar opnieuw lag keeper Kolmen in de weg. SEC maaide de ballen naar voren richting de spits, maar echt gevaarlijk werd SEC niet meer. In de 42e minuut een goede cornerbal van Matthijs van Geffen bij de tweede paal. Gerben Renes ging goed omhoog, maar zijn harde kopbal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Rust 1-0.

In de rust wissel Siem van Wijk voor Bob Walree.

De wedstrijd ging verder waar de eerste helft mee afgesloten werd. IJFC vol op de aanval en SEC verdedigen. In de 48e minuut een uitstekende aanval.  Siem van Wijk speelde Erwin van Soolingen goed vrij op rechts. Erwin gaf een strakke voorzet op  de inlopende Matthijs van Rooijen,  net op het moment dat hij de bal in wilde tikken in het lege doel, stuiterde de bal net omhoog…. Geen goal. In de 49 e minuut een goed schot van Jelle Eissens , net over. IJFC probeerde te voetballen, maar kon, buiten een aantal cornerballen,  geen echte kansen creëren. In de 61e minuut wissel Mick van Rooijen voor Matthijs van Rooijen en in de 82e minuut, wissel Ruben Van Rooijen voor Mark van der Kley. De klok tikte weg en de moed zakte de vele IJFC supporters in de schoenen, tot de 90e minuut. Een goede steekbal van Erwin van Soolingen op Matthijs van Geffen. Matthijs dribbelde het strafschopgebied in en werd van achteren onderuit gegleden door een verdediger ( in de herhaling van het facebookfilmpje van John van Doorn op “ IJFC langs de velden “ , was goed te zien dat Matthijs echt aangetikt werd.  De goede leidende scheidsrechter Westland uit Leusden gaf een strafschop. Auke Bakker ging achter de bal staan en pakte zijn verantwoording en schoot de bal snoeihard langs de keeper 1-1. Een verdiende goal, maar op het nippertje.  Na de strafschop van Auke verloor SEC zijn hoofd volledig en gingen spelers enorm tekeer tegen elkaar. Twee spelers van SEC gingen onderling op de vuist, een schandalige vertoning. Scheidsrechter Westland kon niets anders doen dan de wedstrijd tijdelijk staken om de gemoederen bij SEC tot rust te brengen. In overleg met de waarnemer van de KNVB werd na 25 minuten de wedstrijd hervat en werden de laatste 4 minuten nog uitgespeeld. Een telerstellende uitslag voor IJFC, maar achteraf kon iedereen tevreden zijn met een punt.

Volgende week speelt IJFC opnieuw een uitwedstrijd tegen OSM in Maarssenbroek ( aanvang 15.15 uur ). OSM heeft een uitstekend voetballende ploeg. IJFC zal met 100 % inzet moeten spelen om de punten mee naar huis te nemen en aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.