IJFC doet goede zaken en wint van mede koploper Odysseus 1-0

Odysseus 91 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

30 januari 2016 14:30

Stoffer, X

IJFC heeft zaterdag goede zaken gedaan, door zelf te winnen van Odysseus en door de nederlaag van CJVV uit bij VOP, kan IJFC volgende week koploper worden ( samen met CJVV ) als de inhaalwedstrijd tegen SEC uit Soest gewonnen wordt.

IJFC miste een behoorlijk aantal spelers: Jeroen Roodenburg, Gijs van der Poel en Tim van de Bruggen waren geblesseerd, terwijl Mick van Rooijen op de bank begon ( niet kunnen trainen door een weekje wintersport ).  Daarentegen begon Bob Walree  op de bank, na een halfjaar blessureleed.

IJFC startte in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Mark van der Kley, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen, Siem van Wijk, Jeffrey Stigter, Jelle Eissens, Matthijs van Geffen.

IJFC wist van de vorige uitwedstrijd ( 2-3 winst ), dat Odysseus een goed voetballende en gevaarlijke ploeg had, met een fysiek sterke spits, Torben Vrielink. Boy van Caspel speelde een uitstekende wedstrijd en gaf maar weinig kansen weg. IJFC begon meteen voortvarend aan de wedstrijd. In de 2e minuut een slimme vrije trap van Matthijs van Geffen, op de inlopende en uitstekend spelende Jeffrey Stigter, zijn schot ging over. In de 8eminuut een uitstekende onderschepping van Siem Van Wijk. Hij speelde de diepgaande Jelle Eissens prima aan. Jelle hield alleen voor de keeper het overzicht en speelde de meegelopen Matthijs van Geffen aan, die beheerst inschoot. 1-0 In de 18e minuut opnieuw een goede actie van Siem van Wijk op aangeven van Matthijs van Rooijen. Schot net naast. . De eerste helft was een aantrekkelijke open wedstrijd, waarbij IJFC iets gevaarlijker was. De verdediging van IJFC, met aanvoerder Auke Bakker aan het hoofd, stond goed, maar met name de cornerballen van Odysseus waren gevaarlijk. Erwin van Soolingen won op het middenveld ieder duel en was daarmee een drijvende kracht voor het team. In de 41e minuut een goed pass van Gerben Renes op de opgekomen Mark van der Kley. Oog in oog met keeper Hopman, kon de uitlopende keeper met zijn teen redding brengen ten koste van een hoekschop. In de 43e minuut nog een goede actie van de uitblinkende Jelle Eissens. Zijn schot werd goed gered door Hopman.

Rust 1-0. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong.

In de tweede helft ging Odysseus op zoek naar de gelijkmaker en werd IJFC achteruit gedrukt. IJFC kwam bijna niet meer aan voetballen en aanvallen toe en het was wachten op de 1-1. Met man en macht werd er verdedigd en keeper Mike Maaswinkel stond telkens op de goede plaats om de schoten onschadelijk te maken.

In de 52e een uitval van IJFC.  Opnieuw ging Jelle Eissens op volle snelheid langs zijn tegenstander, maar zijn schot miste iets teveel kracht. In de 57e minuut wissel Bob Walree voor de licht geblesseerde Mark van der Kley. Bob kon meteen aan de bak, want Odysseus gaf geen centimeter ruimte. Zij eerste bal verspeelde hij ongelukkig, maar Boy van Caspel bracht redding. . Daarna herstelde Bob zich uitstekend. In de 60e minuut een goede actie van Fabian Polman, maar met een fantastische sliding voorkwam Gerben Renes de gelijkmaker. In de 70e een gevaarlijke aanval van Odysseus,  een voorzet van Tom Sloetjes, werd met een prima safe van Mike Maaswinkel gered. In de 73e minuut wissel Mick van Rooijen voor de moe gestreden en hard werkende Matthijs van Rooijen. In dezelfde minuut kon Mick zich meteen zich meteen laten zien, want zijn eerste balcontact, was bijna een goal… helaas liep Mick de bal net naast.

In de 74e minuut kwam IJFC nog heel goed weg. Een voorzet van Luuk Biemans kwam voor de voeten Fabian Polman, maar zijn schot ging via de lat over. In de 75e minuut kreeg Erwin van Soolingen een onterechte gele kaart. De tegenstander had een vrije bal al genomen, maar Erwin reageerde heel alert en onderschepte de bal, de scheidsrechter liep op dat moment met zijn rug naar de bal en dacht dat Erwin de vrije trap verhinderde.  Het laatste kwartier kwam IJFC er weer een beetje uit en werd er door beide ploegen voor iedere cm geknokt. Gescoorde werd er niet meer en na 5 minuten blessuretijd floot de uitstekende scheidsrechter Stoffer voor het einde van de wedstrijd.

Het gejuich van de volle en gezellige tribune was enorm na afloop. Heel IJFC opgelucht en zeker toen het nieuws binnenkwam van de nederlaag van CJVV.  “Een overwinning van het hele team” vond trainer Frans Vermeulen en dat was het zeker. Samen met pupil van de week Bas Thiers werd het clublied keihard gezongen in de kleedkamer…

Volgende week reist IJFC naar Soest voor de uitwedstrijd tegen SEC. Met de inzet van afgelopen zaterdag moet het lukken om de punten mee naar IJsselstein te nemen. De bus vertrekt om 12.30 uur