IJFC pakt overtuigende overwinning bij OSM ’75

1 - 4

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

13 februari 2016 15:15

Boon, H.

Ondanks een matige eerste helft, heeft IJFC een verdiende en overtuigende overwinning behaald tegen OSM ’75 uit Maarssenbroek. Hiermee blijft IJFC volop meedoen in de titelstrijd en ziet het team met vertrouwen uit naar de strijd tegen koploper CJVV volgende week zaterdag. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Boon uit Benschop !

IJFC startte in de volgende samenstelling:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Mark van der Kley, Siem van Wijk, Erwin van Soolingen, Jeffrey Stigter, Matthijs van Rooijen, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen.

Door een blessure van Ton Schoonenberg viel Jan van de Berg op t laatste moment als assistent scheidsrechter. Jan werd op t laatste moment opgeroepen en kwam meteen door nadat hij t vierde gecoacht had. Grote klasse !!!

De eerste 20 minuten van eerste helft was het een beetje aftasten. IJFC speelde verzorgd voetbal, maar moest uitkijken voor de counter van OSM ’76. De eerste echte kans was voor IJFC. In de 24e minuut een slimme steekbal van, opnieuw uitblinker, Erwin van Soolingen. Hij zette Jelle Eissens vrij voor de keeper, Jelle raakte de bal helaas niet goed en de keeper kon de bal oprapen.

In de 26e minuut een goede onderbreking van Gerben Renes, hij speelde meteen de goed spelende Matthijs van Rooijen aan op rechts. Matthijs gaf een prima voorzet op de inlopende Erwin van Soolingen, schot net naast.

In de 30e minuut één van de weinige goede aanvallen van OSM, want de verdediging van IJFC stond uitstekend vandaag. De rechtsbuiten gaf een strak schot, maar keeper Mike Maaswinkel redde uitstekend. In de 32minuut stoomde Auke Bakker mee naar voren. Hij werd goed ingespeeld door Jeffrey Stigter. Auke probeerde het met een ouderwetse punter, net naast.

In de 34e minuut de mooiste aanval van de eerste helft. Met één keer raken, over 6 schijven,  werd van achteruit opgebouwd. Een supersnelle aanval bereikte Matthijs van Geffen, Matthijs speelde zijn man op snelheid uit en gaf een prima voorzet op Jelle Eissens. Jelle haalde vol uit, maar het schot werd met een goede sliding geblokkeerd door de laatste man van OSM. Deze aanval verdiende zeker meer. In de 36e minuut opnieuw een prima aanval van IJFC. Mark van der Kley kwam op snelheid aan de linkerkant op, gaf een scherpe voorzet op de inlopende Matthijs van Geffen, die ineens inschoot. Redding van de keeper en corner.In de 43e minuut nog een hachelijk moment voor het doel van IJFC en verdween de bal via de buitenkant van de paal naast.

Rust 0-0

IJFC moest uit een ander vaatje gaan tappen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en trok vol ten aanval. Er zat veel meer beweging in het team en bij OSM leek de pijp een beetje leeg. Meteen in de 46e minuut een goede pass van Jelle Eissens op Matthijs van Rooijen, zijn schot buitenkant rechts ging net naast. In de 50e minuut, een dieptebal op de spits van OSM, maar Mike Maaswinkel gooide zich goed voor de bal en pakte de bal klemvast. In de 57e minuut een goede inspeelpass van Gerben Renes op de diepgaande Matthijs van Rooijen. Matthijs hield goed overzicht en gaf een perfecte voorzet op Jelle Eissens. Jelle nam de bal uitstekend uit de lucht aan, draaide om zijn tegenstander en liet het net bollen 0-1.  In de 59e minuut een pass van Siem van Wijk op Erwin van Soolingen, hard schot in het zijnet.

In de 64e minuut een strakke voorzet van de prima spelende Siem van Wijk,  Mattijs van Rooijen torende hoog boven twee  verdedigers van OSM uit en kopte de bal schitterend in de bovenhoek 0-2. De in grote getalen meegereisde IJFC supporters trotseerden de koude wind en genoten van de tweede helft. In de 67e minuut opnieuw een aanval van IJFC. Jeffrey Stigter bediende Matthijs van Geffen met een goede dieptebal, Matthijs bedacht zich geen moment en haalde vol uit, net naast.

In de 69e minuut een verre trap van Boy van Caspel op Erwinvan Soolingen. Erwin kopte, ondanks de man in zijn rug goed door op de de snelle Jelle Eissens. Jelle tikte de bal langs de keeper en tikte de bal beheerst in het lege doel 0-3.

In de 74e minuut wissel Bob Walree voor de moe gestreden Siem van Wijk en in de 76e minuut wissel Mick van Rooijen voor Matthijs van Geffen.  IJFC liet de teugels even vieren en dat leverde meteen een tegengoal op. De spits van OSM kopte vrij in na een voorzet van links. 1-3. Het sein voor IJFC om het tempo weer even op te schroeven. Dat resulteerde in een paar kleine kansen. In de 88e minuut een slimme en goede steekbal van Mark van der Kley op de opnieuw diepgaande Jelle Eissens, Jelle tikte de bal beheerst langs de keeper, maar voordat een verdediger de bal nog kon weghalen, sprintte Matthijs van Rooijen goed door en schoot de bal vol in het doen 1-4. In de 90e minuut een goed schot van Mick van Rooijen, de bal belandde via de keeper bij Bob Walree, Bob kon net met zijn schoen bij de bal en tikte helaas, tot grote teleurstelling van vader Frans, naast.

Uitslag 1-4 . Aanstaande zaterdag wacht de topper IJFC 1 – CJVV 1 (de nummer 3 tegen de nummer 1). We hopen dat het IJFC legioen weer voor 100% achter het team gaat staan en dat de drie punten in IJsselstein blijven. Uit werd verdiend gewonnen, dus we verwachten een spannende wedstrijd.