Topper IJFC – CJVV eindigt onbeslist 1-1

...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

20 februari 2016 14:00

Roeleveld, V.C.

Door vakantieperikelen moest trainer Frans Vermeulen sleutelen aan de opstelling na de gewonnen wedstrijd tegen OSM.

IJFC begon met de volgende opstelling:
Mike Maaswinkel,Gerben Renes,Auke Bakker,Jeffrey Stigter,Maikel van der Linden,Matthijs van Rooijen,Erwin van Soolingen,Bob Walree( Ruben van Rooijen),Matthijs van Geffen,Jelle Eissens,Mick van Rooijen( Jeroen Roodenburg).

IJFC had in de eerste helft het beste van het spel. Auke Bakker kreeg de eerste mogelijkheid maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Ook een vrije trap van Auke Bakker had niet het gewenste resultaat. De bal ging net naast het doel van CJVV. Het was eigenlijk wel tekenend dat het meeste gevaar moest komen van verdediger Auke Bakker want de voorhoede van IJFC was onmachtig deze middag. CJVV creëerde de eerste helft nagenoeg niets of het moet een klutsbal binnen de zestien zijn geweest waarop Mike Maaswinkel goed reageerde. Toch kwam IJFC net voor rust op voorsprong toen Matthijs van Geffen de zestien binnen slalomde. Hij werd aangetikt en de prima leidende scheidsrechter Roeleveld kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Auke Bakker 1-0. Smet op de eerste helft was het uitvallen met een op het oog vervelende blessure van Bob Walree die na een lange revalidatie weer in de basis mocht beginnen.

De tweede helft een ander CJVV wat IJFC wat meer onder druk probeerde te zetten. In de 47e minuut moest Mike Maaswinkel handelend optreden na een afstandschot. Ook kwam IJFC goed weg toen een afstandschot maar net naast het doel ging. Hierna kreeg IJFC een goede kans om de score te verdubbelen maar Jelle Eissens kwam net te kort om IJFC op een comfortabelere voorsprong te schieten. Ook een doorbraak van Mick van Rooijen aan de rechterkant werd ternauwernood geblokt. CJVV kwam in de 68e minuut op gelijke hoogte toen een CJVV speler de bal plotseling voor zijn voeten kreeg en hard langs de kansloze Mike Maaswinkel schoot 1-1. IJFC zocht gelijk weer de aanval en het was de voor Mick van Rooijen ingevallen Jeroen Roodenburg die zijn voorzet boven op de lat zag belanden. In de 80e minuut taste de keeper van CJVV mis na een voorzet maar uit de klutssituatie die hierop volgde wist IJFC de bal niet in het doel te krijgen. In de 88e kreeg CJVV een vrije trap op een gevaarlijke positie. Dit gebeurde na een overtreding van Auke Bakker die hiervoor zijn tweede gele kaart dus rood kreeg. De aanvoerder van CJVV schoot de bal prima in maar Mike Maaswinkel ranselde de bal via de paal uit het doel.

Al met al een kwalitatief  teleurstellende topper waar de strijdlust en spanning de boventoon voerde die uiteindelijk in een terechte 1-1 eindigde.

IJFC doet door deze uitslag nog steeds mee voor de bovenste plekken in deze uitermate spannende competitie.

Volgende week is IJFC vrij en op zaterdag 5-3-2016 speelt IJFC uit tegen Vliegdorp