IJFC wint moeizaam, maar zeer verdiend met 0-3 bij t Vliegdorp

IJFC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

5 maart 2016 15:00

Kool, M.

IJFC heeft afgelopen zaterdag een moeizame maar zeer verdiende overwinning behaald bij hekkensluiter t Vliegdorp 0-3.  IJFC startte in de volgende formatie :

Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Auke Bakker, Maikel van der lInden, Thomas de Priester, Siem van Wijk (57 Mark van der Kleij) , Matthijs van Geffen, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Mick van Rooijen (70 Boy van Caspel). IJFC miste nogal wat spelers, maar de vervangers deden het uitstekend. Net voor de wedstrijd , tijdens de warming up, ging de, net van een blessure aan de voet herstelde Jeroen Roodenburg, door zijn enkel, Matthijs van Rooijen ( familie weekend) , Bob Walree ( opnieuw last van zijn voet), Tim van de Brugge (op de weg terug en traint waarschijnlijk volgende week donderdag weer met de groep mee) ,terwijl de wintersportgangers Boy van Caspel en Mark van der Kley op de bank begonnen. Het geeft in ieder geval aan dat IJFC een zeer goede en brede selectie heeft.

Het wedstrijdverloop leek enorm op de wedstrijd van FC Utrecht tegen VVSB.  87% balbezit voor IJFC, continue in de aanval, terwijl t Vliegdorp niet één kans kreeg ( de verdediging met Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter en Maikel van der Linden, verloren geen duel).  T Vliegdorp vocht voor een punt, door met 9 verdedigers rondom het strafschopgebied te hangen. IJFC bouwde goed op en het veldspel was zeker niet slecht, maar de uiteindelijke eindpass was te vaak onzorgvuldig.

In de 4e minuut de eerste grote kans voor IJFC. Jelle Eissens gaf een slimme steekbal op Mick van Rooijen. Mick haalde rechts van de goal hard uit, maar de keeper van t Vliegdorp redde bekwaam. In de 17e opnieuw een goede aanval van IJFC. Mick van Rooijen speelde Jelle Eissens goed aan, Jelle haalde met een halve draai uit, net naast. In de 18e minuut opnieuw een schot van Mick van Rooijen, opnieuw redding van de keeper. In de 24eminuut een goede pass van Maikel van der Linden, Siem van Wijk nam de bal uitstekend aan en haalde vol uit, net naast de paal. Het zat IJFC niet mee, want ik de 25e minuut een uitstekende corner van Matthijs van Geffen op het hoofd van Auke Bakker, opnieuw net naast. In de 25e minuut een prachtige actie van Maikel van der Linden. Hij kwam goed op aan de rechterkant, omspeelde zijn tegenstander en schoot diagonaal in. De keeper kon met moeite de bal met zijn voet keren. In de 44e slalomde Matthijs van Geffen op snelheid langs drie tegenstanders, een geweldige actie, net toen hij vrij voor de keeper uit wilde halen, werd t schot met een sliding geblokt. In de 45e minuut een schitterende aanval van IJFC, misschien wel de mooiste van de middag. De bal werd supersnel ingespeeld via Matthijs van Geffen , Tomas de Priester, Mick van Rooijen en Jelle Eissens. De laatste had zelf uit kunnen halen, maar zette Erwin van Soolingen vrij voor de keeper. Erwin haalde goed uit, maar de keeper die de bal niet eens meer zag, kreeg de bal tot zijn opluchting tegen zijn hak aan….. Rust 0-0 , zeer teleurstellend, maar iedereen had het gevoel dat t Vliegdorp dit nooit lang vol kon houden.

IJFC begon meteen fel met de aanval en dat resulteerde in de 46e minuut in een uitstekend schot van Thomas de Priester na een goede één twee met Matthijs van Geffen. In de 48e minuut wast opnieuw Thomas de Priester betrokken bij een goede aanval, hij stuurde Jelle Eissens de diepte in, die meteen een scherpe voorzet gaf op de inlopende Erwin van Soolingen. Erwin kwam een teenlengte tekort om te scoren.

In de 57e minuut wissel Mark van der Kleij voor Siem van Wijk. Het werd bijna al meteen een gouden wissel, want in de 58e minuut nam Mark van der Kleij een geweldige vrije bal. De bal spatte uiteen op de kruising buiten het bereik van de keeper. IJFC bleef aanvallen en er kwamen wat kleine kansjes voor Jelle Eissens, Matthijs van Geffen en Mick van Rooijen. In de 70e minuut wissel Boy van Caspel voor Mick van Rooijen. Boy ging achterin spelen en Auke Bakker ging de spits in. In de 74e minuut een geweldige voorzet op de inlopende Auke Bakker, Auke kopte hard in, maar met een uitstekende reflex wist de keeper de bal alsnog te keren.

In de 77e minuut dan eindelijk de verdiende goal voor IJFC.  Mark van de Kleij schoot een vrije trap keihard richting de tweede paal, de weer enorm hard werkende en inlopende Erwin van Soolingen raakte de bal licht met het hoofd en de bal verdween in de kruising 0-1. De ban was gebroken en t Vliegdorp werd overlopen. In de 82e minuut weer een vrije bal van Mark van der kLeij op het hoofd van Auke Bakker, net naast. In de 84e minuut een dieptebal van Matthijs van Geffen op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle gaf op een perfecte voorzet en met een snoeiharde kopbal bekroonde Mark van der Kleij zijn invalbeurt met een mooi doelpunt 0-2.  IJFC ging op jacht naar de derde goal. Gerben Renes bediende Matthijs van Geffen die Jelle Eissens vrij voor de goal zette, Jelle haalde goed uit, maar weer stond de keeper op de goede plek. In de 89e minuut opnieuw een voorzet van Jelle Eissens op Erwin van Soolingen, hij passeerde de keeper, maar ongelukkig werd de bal van de lijn gehaald. In de 90e minuut werd Auke Bakker omver getrokken door een tegenstander. De uitstekende scheidsrechter Smit kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Auke Bakker schoot de strafschop onberispelijk in en schoot IJFC naar een 0-3 verdiende overwinning.

Volgende week ontvangt IJFC, SVM Boys uit Maartensdijk, dat zaterdag met 1-2 won van FC Driebergen.  De vorige wedstrijd won IJFC nipt van SVM met 2-3 na een spannende en enerverende wedstrijd.  Het zal zaterdag opnieuw een spannende wedstrijd. Het leuke is dat oud IJFC-er,  John Bosman ( zoon van An ), assistent grensrechter is bij SVM boys. Met de steun van het IJFC legioen zal IJFC er weer vol voor gaan.

IJFC staat op dit moment nog vierde (met 35 uit 18 wedstrijden) , gelijk met Odysseus, 1 punt achter Hoevelaken en 2 punten achter CJVV.