SVM 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

12 maart 2016 14:00

Smith, G.A.

Op een zonovergoten sportpark Groenvliet, won IJFC afgelopen zaterdag met 2-0 van SVM Boys. Het team van IJFC speelde met rouwbanden en er werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van oude speler en oud bestuurslid van IJFC en vaste supporter van het eerste, Kees van de Heuvel.

IJFC startte met de volgende opstelling :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker (45e  Jeffrey Stigter) , Boy van Caspel, Maikel van der Linden, Siem van Wijk, Matthijs van Rooijen ( 80e Mick van Rooijen) , Marc van der Kley, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen.

Trainer Frans Vermeulen had een tactische aanpassing gedaan door, de fysiek sterke en technische Erwin van Soolingen als spits op te stellen en de snelle Jelle Eissens aan de buitenkant te posteren. Dit pakte uitstekend uit.

Jelle ging een aantal keren op volle snelheid langs de lijn en gaf veel gevaarlijke voorzetten, terwijl Erwin een goed en sterk aanspeelpunt was voor het team. Beide ploegen ging allebei voor de winst en dat maakt er een spannende wedstrijd van, het voetbal was niet altijd geweldig, maar er sportief en hard geknokt door beide ploegen. De zeer ervaren scheidsrechter G. Smit liet goed doorspelen en floot een fantastische wedstrijd.

De eerste echte kans was voor IJFC in de 12e minuut.  Marc van der Kley veroverde de bal op het middenveld, speelde de diepgaande Jelle Eissens goed aan, Jelle gaf een strakke voorzet over de grond op de goed meegekomen midden-midden Matthijs van Rooijen, Matthijs kon de bal net niet vol genoeg raken, net naast. Twee minuten later een goede kans voor SVM, na een gevaarlijke cornerbal, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam op de inzet. In de 21e minuut een uitstekende vrije trap van de weer in vorm komende Matthijs van Geffen, redding van de keeper.  In de 24e  en 25e minuut keek Mike Maaswinkel twee schoten met ervaring naast ( eerst een vrije bal en daarna een schot van 20 meter ). IJFC was wel de betere ploeg en kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 27e minuut een goede inspeelbal van de prima verdedigende Maikel van der Linden op Erwin van Soolingen, Erwin legde de bal goed af op de inlopende Gerben Renes, Gerben schoot goed in maar de keeper redde uitstekend. In de 30e minuut een goede aanval via Marc van der Kley en Matthijs van Geffen. Matthijs draaide de bal goed in, maar opnieuw een redding van de keeper.  In de 34e minuut een geweldige aanval van IJFC.  Auke Bakker onderschepte de bal, speelde Erwin van Soolingen goed aan, die op zijn beurt Jelle Eissens de diepte inspeelde, Jelle hield goed het overzicht en zette Matthijs van Geffen vrij door de keeper… met een slim balletje schoof Matthijs de bal langs de uitlopende keeper 1-0.  In de 37eminuut een cornerbal van Matthijs van Geffen op het hoofd van Gerben Renes, kopbal, maar redding van de keeper. Drie minuten later nog een gevaarlijke aanval van SVM, maar keeper Mike Maaswinkel pakte de bal prima.  IJFC probeerde  de voorsprong nog iets te vergroten voor rust, met name Jelle Eissens en Matthijs van Geffen gingen een aantal keren goed voorbij hun tegenstander, maar gescoord werd er niet meer. In de rust wissel Jeffrey Stigter voor de geblesseerde Auke Bakker. Jeffrey begon op de bank met een gekneusde rib , maar speelde op karakter een uitstekende tweede helft. Grote klasse.

De eerste tien minuten van de tweede helft begon IJFC iets te slap en kwam de ploeg van Frans Vermeulen nog goed weg, toen in de 48e minuut Gerben Renes de bal iets verkeerd raakte en de bal boven op de lat terecht kwam. SVM werd op dat moment iets sterker, maar tot grote kansen kwam het niet. Boy van Caspel speelde als voorstopper  weer een uitstekende wedstrijd, hij won al zijn duels, zowel door de lucht als over de grond.  IJFC speelde een beetje op de counter en kreeg een aantal redelijke kansen. In de 67e minuut een goede actie van Matthijs van Rooijen,  hij speelde Jelle Eissens goed aan , maar het schot van Jelle werd net met een sliding geblokt. In de 68e minuut kwam dan eindelijk de bevrijdende treffer…. Marc van der Kley ontving de bal van Maikel van der Linden, Marc gaf een uitstekende dieptebal op Matthijs van Geffen, Matthijs hield heel goed het overzicht en gaf een voorzet op maat op de mee gesprinte Jelle Eissens. Jelle schoot beheerst de 2-0 in voor IJFC.  In de 80e minuut wissel Mick van Rooijen voor de moe gestreden Matthijs van Rooijen. In de 82e minuut een goede combinatie tussen Mick van Rooijen en Erwin van Soolinen, schot net naast.  Beide ploegen gaven geen kans meer weg en in de 91e minuut floot de  uitstekende scheidsrechter G. Smit af voor het einde van een zeer sportieve wedstrijd.

Aangezien CJVV, Hoevelaken, Odysseus ook hun wedstrijd wonnen, blijft de strijd om het kampioenschap ongekend spannend. De verwachting is dat de spanning tot het laatste weekend zal duren, met vier ploegen bij elkaar met maar 2 punten verschil. Jonathan liet het gisteren afweten en verloor op eigen veld van CJVV. Volgende week speelt IJFC uit bij FC Driebergen, dat zaterdag een prima punt pakte uit  bij Desto. De thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen. IJFC zal er meer dan 100% voor moeten gaan om de drie punten mee naar huis te nemen. Bij winst zal IJFC of Hoevelaken of CJVV achterhalen, want die teams spelen tegen elkaar.