IJFC 1 wint eenvoudig van FC Driebergen 0-3

... (e.d.)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

19 maart 2016 15:00

Langen, J.T.C. van

IJFC is weer een plaatsje geklommen op de ranglijst en neemt nu samen met Odysseus de tweede plaats in, met nog steeds 2 punten achterstand op koploper CJVV, dat in een rechtstreeks duel met 4-0 won van concurrent Hoevelaken. Trainer Frans Vermeulen moest opnieuw puzzelen voor de juiste opstelling. Gerben Renes haakte af met een enkelblessure, waardoor Jeffrey Stigter als rechtsback ging spelen  en de snelle gevaarlijke linksbuiten van FC Driebergen totaal aan banden legde. Omdat Matthijs van Geffen genoot van een weekje wintersport, speelde Ruben van Rooijen (voor het eerst een basisplaats) als linksbuiten. Ruben , normaal centrale verdediger, verdiende zijn basisplaats voor zijn goede instelling tijdens de trainingen en uitstekende invalbeurten de afgelopen wedstrijden. Hij speelde een prima wedstrijd, net als zijn broer Matthijs die vandaag weer centraal op het middenveld  speelde.

IJFC startte met de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Auke Bakker, Boy van Caspel, Siem van Wijk , Matthijs van Rooijen , Marc van der Kley , Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Ruben van Rooijen.

Vanaf de eerste minuut maakte IJFC duidelijk dat het alleen maar voor een overwinning kwam en zette FC Driebergen volledig vast. Aanval op aanval golfde richting het doel van FC Driebergen. FC Driebergen kon de bal alleen maar wegwerken. De verdediging van IJFC speelde zeer geconcentreerd solide en zorgde ervoor dat de voorhoede geen schijn van kans had. Keeper Mike Maaswinkel was attent op de enkele schoten die hij te verwerken kreeg.

Het team van Frans Vermeulen straalt op dit moment zeer veel vertrouwen uit en met name de brede basis maakt het team extra sterk. Gisteren zaten er 5 oorspronkelijke basisspelers langs de kant, maar de vervangers doen het allemaal uitstekend.

In de 3e minuut snelde Jelle Eissens langs zijn tegenstander en gaf een goede voorzet op Ruben van Rooijen die zijn debuut meteenin goud kon omzetten, maar helaas ging zijn schot net naast. In de 15e minuut een strakke vrije bal van uitblinker Marc van der Kley op de inlopende Ruben van Rooijen, de kopbal van Ruben werd met een goede refelx gepakt door de keeper.  In de 18e minuut een goede onderschepping van Maikel van der Linden, hij speelde de vrij gelopen Siem van Wijk aan. Siem bedacht zich geen moment en haalde hard uit. Net over. In de 23e minuut een geweldige vrije trap van Marc van der Kley. De bal draaide over de muur heen richting de kruissing, maar met een fantastisch save van de keeper werd de bal met de vingertoppen tot corner verwerkt. In de 25e minuut een indraaiende cornerbal van Marc van der Kley. Aukke Bakker en Jelle Eissens brachten de laatste man in het nauw, waardoor deze niets anders kon doen dan in zijn eigen doel koppen. 0-1  IJFC bleef aanvallen en FC Driebergen moest steeds meer aan de noodrem trekken, al was het verder een zeer sportieve wedstrijd. In de 28e minuut een prima actie van Matthijs van Rooijen, die om zijn tegenstander draaide, maar ten val werd gebracht. Vrije bal Marc van der Kley op Auke Bakker. Auke raakte bal vol op het hoofd, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de 42e minuut opnieuw een corner voor IJFC ( de 14e in de eerste helft). Opnieuw een strakke  indraaiende bal, die iedereen verraste en in één keer in de goal verdween 0-2.  Een verdiende voorsprong en een prima stand voor de rust, al moest Boy van Caspel nog wel een keer redding brengen met een prachtige sliding toen de spits op randje buitenspel alleen op Mike Maaswinkel af dreigde te gaan. Rust 0-2

Na rust twee ongewijzigde teams en ook het veldspel was ongewijzigd, want IJFC ging door met aanvallen en FC Driebergen kwam bijna niet aan een aanval toe.

In de 50e minuut opnieuw een uitstekende cornerbal van “ man of the match “ Marc van der Kley. Een strakke bal op de totaal vrijstaande Auke Bakker. Met een magnifieke kopbal in de kruising scoorde Auke de verdiende 0-3.  In de 50e minuut een goede onderschepping van Jeffrey Stigter, hij speelde Siem van Wijk aan, die een uitstekende pass gaf op de vrijstaande Matthijs van Rooijen,  Matthijs haalde goed uit, maar zijn harde schot werd net geblokt. IJFC liet de teugels iets vieren en ging ietsje slordiger spelen. FC Driebergen maakte daar geen gebruik van. In de 72e minuut wissel Mick van Rooijen voor Ruben van Rooijen. Mick werd meteen aangespeeld door Erwin van Soolingen en dreigde alleen op de keeper af te gaan, maar de bal bleef iets hangen op t stroeve veld.  In de 74e minuut een uitsteken kopduel van Boy van Caspel en bereikte de gretige Mick van Rooijen. Mick speelde zich goed vrij en speelde Marc van der Kley aan, Marc haalde goed uit, maar redding van de keeper. In de 76e minuut een goede opening van Auke Bakker op Jelle Eissens ook zijn schot werd gered door de keeper.  In de 80e minuut een goed schot van Marc van der Kley na een goede inspeelbal van Jeffrey Stigter. Redding keeper. In de 84e een goede combinatie tussen Erwin van Soolingen en Mick van Rooijen, Mick probeerde met een indraaiende bal de keeper ter verrassen, maar de bal verdween net over de kruissing. In de 87e minuut een dieptebal van Maikel van der Linden op Matthijs van Rooijen  die een goede voorzet gaf op Jelle Eissens , net over het doel. In de 90e minuut nog een goede aanval via Erwin van Soolingen , hij speelde Mick van Rooijen op de rand van het strafschopgebied aan, Mick haalde vol uit, maar de bal ging centimeters over de lat. Eindstand 0-3 . Een zeer verdiende overwinning op een , normaal gesproken, moeilijke tegenstander voor  IJFC. Ook de trainer van FC Driebergen was zeer enthousiast over het spel van IJFC, dat in zijn ogen een grote kans maakt om bovenaan te eindigen.

Nog een bijzonder compliment voor verzorger Ryan Beekhuizen. Hij viel afgelopen donderdag van de trap en ongelukkig met zijn arm en vingers in het glaswerk. Met gescheurde pezen en zijn hand in het gips, wilde hij toch graag de ploeg verzorgen en begeleiden. Dat deed hij fantastisch. Wat een positieve instelling …. En dat zegt veel over zijn betrokkenheid bij het team.

Volgende week is IJFC vrij en op zaterdag 2 april speelt IJFC uit bij Desto. IJFC heeft nog wat goed te maken, want thuis werd er onnodig verloren van Desto met 1-2. Met een goede instelling en in de huidige vorm moet IJFC de punten mee naar huis kunnen nemen. Zeker in de strijd om het kampioenschap mag IJFC geen punten meer verspelen in de laatste 6 zeer spannende wedstrijden. We hopen dat er weer veel IJFC supporters het team komen steunen.