IJFC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

2 april 2016 14:30

Mac-Intosh, H.E.M.

IJFC heeft zaterdag twee hele dure punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Desto. Op een schandalig slecht bespeelbaar veld viel ook niet te combineren en te voetballen. Zelfs scheidsrechter Mc Intosh sprak zijn teleurstelling uit dat er op zo’n slecht gespeeld moest worden. Trainer Frans Vermeulen werd opnieuw geconfronteerd met een blessure, want Matthijs van Rooijen moest afhaken met een liesblessure. Hierdoor startte zijn broertje Ruben van Rooijen ( dit jaar overgekomen uit de A1 ) op zijn positie als centrale middenvelder. Ruben deed dat uitstekend en liet met een aantal fantastische acties  zien dat hij een technisch zeer begaafde  voetballer is met veel inzicht. Daarnaast bleef ook Gerben Renes nog even op de bank, herstellende van een enkelblessure.  IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Auke Bakker, Boy van Caspel, Maikel van der Linden, Siem van Wijk (75 Mick van Rooijen) , Ruben van Rooijen, Marc van der Kley ( 46e Gerben Renes) , Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen.

Voor Auke Bakker begon de opkomst  op een bijzondere manier. Zijn zoontjes Finn ( 5 jaar ) en Sepp ( 8 jaar en speelt in de F3 bij  Desto) mochten mee het veld op. Sepp mocht zelfs de aftrap nemen, passeerde heel slim op snelheid  en met een geweldige schaarbeweging  zijn vader en scoorde in tweede instantie ( keeper Maaswinkel redde in eerste instantie fantastisch ). Of het kwam door de aftrap van Sepp weten we niet, maar de eerste en ook enige echte kans van de wedstrijd was meteen voor Desto. Een misverstand tussen Mike Maaswinkel en Boy van Caspel bezorgde de spits de bal en die schoot de bal rakelings naast het doel van IJFC. IJFC was meteen wakker en pakte het initiatief. IJFC probeerde te voetballen, maar dat was bijna onmogelijk op dit veld. Zelfs technicus Erwin van Soolingen had moeite om de bal onder controle te krijgen. IJFC kreeg wat kleine kansjes, maar de eerste echte kans was in de 15e minuut. Siem van Wijk speelde zich goed vrij, maar zijn voorzet bleef half hangen in het vele zand, waardoor Matthijs van Geffen niet voldoende bij de bal kon komen. In de 16 e minuut een goede dribbel  van Matthijs van Geffen, speelde twee tegenstanders uit, maar net voordat hij wilde schieten, stoot de bal iets op, schot net over. Desto zakte terug en hanteerde alleen maar lange ballen. IJFC probeerde het wel, kreeg nog wat kleine kansjes. In de 32e minuut een uitstekende actie van Ruben van Rooijen, hij draaide goed van zijn tegenstander weg, maar werd onderuit gehaald. De vrije trap op 18 meter van het doel werd genomen door Marc van der Kley. De bal verdween helaas hoog over de goal. IJFC creëerde nog wel wat kleinere kansjes via Erwin van Soolingen, Jelle Eissens en Matthijs van Geffen, maar de uitstekende keeper van Desto kwam niet echt in gevaar. In de 44e minuut een uitstekende voorzet van Erwin van Soolingen van rechts op Jelle Eissens, hard schot net naast. In de 45e minuut nog een goede actie van Jelle Eissens, hij snelde langs zijn directe tegenstander, gaf een strakke voorzet , maar voordat Ruben van Rooijen en Matthijs van Geffen af konden maken, pakte de keeper de bal. In dezelfde minuut nog een kans voor IJFC. Ruben van Rooijen gaf een prachtige steekpass op de diepgaande Matthijs van Geffen, Matthijs schoot beheerst in, maar het schot hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal. Rust 0-0

In de rust wissel Gerben Renes ( viel uitstekend in ) voor de licht geblesseerde Marc van der Kley.

IJFC startte goed en zette Desto volledig onder druk. In de 53e minuut een overtreding op Ruben van Rooijen. Matthijs van Rooijen schoot de vrije trap uitstekend in en krulde de bal over de muur in de linker bovenhoek, met een katachtige reactie tikte de keeper de bal uit de kruissing. In de 57e goede combinatie Siem van Wijk met Ruben van Rooijen, schot van Ruben net over. In de 62e minuut een goede ingreep van Jeffrey Stigter, Jeffrey speelde Jelle Eissens aan die de vrijstaande Gerben Renes aanspeelde. Gerben haalde goed uit van 20 meter, maar ook zijn schot ging net naast.

In de 63e minuut zet Ruben van Rooijen , Jelle Eissens vrij voor de keeper, Jelle tikte de bal slim tussen de benen van de keeper door, maar door het zand remde de bal wat af, waardoor een verdediger de bal net op de lijn weg kon halen.  De vele IJFC supporters juichte al, maar helaas.

In de 64e minuut een goed duel van Boy van Caspel, die de bal met een fantastisch sliding weghaalde, hij speelde de bal meteen door naar linksback Maikelvan de Linden. Maikel stuurde Matthijs van Geffen de diepte in. Schot redding keeper, en een minuut na deze actie een schot van Erwin van Soolingen opnieuw in de handen van de keeper.  In de 77e minuut wissel Mick van Rooijen ( viel gretig in ) voor Siem van Wijk. In dezelfde minuut een goed inspeelbal van Gerben Renes op Ruben van Rooijen, schot net naast. In de 78e minuut een strakke corner van Matthijs van Geffen op de inlopende Gerben Renes. Gerben sprong hoog op, kopte krachtig in, maar de juiste richting ontbrak.

Desto probeerde met lange ballen om het de IJFC defensie moeilijk te maken, maar de defensie met keeper Mike Maaswinkel aan het hoofd gaf geen krimp.

In de 81 e minuut een cornerbal van Matthijs van Geffen. De bal verdween tegen de hand van een verdediger, maar scheidsrechter Mc Intosh kon het niet goed waarnemen en gaf geen strafschop. Pech voor IJFC. In de 85eminuut een goede vrije trap van Matthijs van Geffen op Auke Bakker, kopbal naast het doel. IJFC zette alles op alles, maar verder dan een schot van Matthijs van Geffen net naast en een uitstekende kopbal van Jeffrey Stigter na een vrije bal van Matthijs van Geffen kwam IJFC niet meer.  Eindstand 0-0.  Een zeer teleurstellend resultaat. Ondanks het dramatische veld heeft IJFC toch nog voldoende kansen, maar de scherpte ontbrak.

Het kampioenschap is nog steeds mogelijk, maar dan moeten de concurrenten Odysseus en CJVV punten verspelen en IJFC alles winnen. Daarnaast moet IJFC voor t kampioenschap en de laatste periodetitel nog uit kijken voor Hoevelaken dat inmiddels weer langszij is gekomen. Het blijft een spannende competitie. Aanstaande zaterdag komt Maarssen op bezoek. Uit werd moeizaam met 0-1 gewonnen, dus IJFC zal vanaf de eerste minuut scherp moeten starten.

We hopen op een zonnig en gezellig druk sportpark Groenvliet met veel supporters die het team van Frans Vermeulen komen aanmoedigen.