... (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

9 april 2016 14:30

Karakaya, V.

Door zelf verdient te winnen tegen Maarssen en doordat de drie concurrenten gelijk speelden, is IJFC weer volop in de race voor het kampioenschap. Met nog 5 spannende wedstrijden te gaan staat IJFC gelijk met Odysseus en 2 punten achter CJVV.

IJFC startte in de volgende samenstelling :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Boy van Caspel, Maikel van der Linden ( 61 Mick  van Rooijen ), Siem van Wijk ( Thimo Gerritse ), Ruben van Rooijen, Marc van der Kley, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen. Auke Bakker ontbrak vanwege een schorsing.

Coach Frans Vermeulen had t team opdracht gegeven om vanaf het begin meteen druk te zetten, het veld breed te houden en hoog tempo te spelen. En dat deed IJFC. De eerste grote kans was er al in de 5e minuut. Een hoekschop van uitblinker Matthijs van Geffen op het hoofd van Marc van der Kley, net naast. IJFC bleef goed combineren en gaf achterin geen kans weg. In de 16e minuut een goed pass van Siem van Wijk op Matthijs van Geffen. Matthijs passeerde twee tegenstanders en schoot hard in, net over. In de 17e minuut opnieuw een goede steekbal van Siem van Wijk op Matthijs van Geffen zijn schot werd uitstekend gered door de keeper. In de 26e minuut een uitstekend aanval van IJFC. Laatste man Jeffrey Stigter ving de bal goed op en gaf een prima pass aan de vrij lopende Marc van der Kley. Marc zag  Mattijs van Geffen diepgaan, Marc gaf een perfecte steekbal op Matthijs die daardoor alleen voor de keeper verscheen. Met een slimme schijnbeweging passeerde hij de keeper en kon de bal in het lege doel schuiven 1-0. In de 31e  minuut een pass van Jelle Eissens op Matthijs van Geffen, Matthijs gaf een strakke voorzet op de inlopende Ruben van Rooijen, maar voordat Ruben de bal in kon tikken, tikte de laatste man van Maarssen de bal in eigen doel.

2-0. In de 34 minuut een goede actie van Ruben van Rooijen. Hij speelde zijn tegenstander goed uit en bediende Jelle Eissens. Jelle schoof de bal in het doel, maar de bal werd net van de lijn gehaald. Maarssen was rijp voor de slacht, maar dat pakte anders uit. IJFC werd wat nonchalant. In de 37e minuut de eerste kans voor Maarssen . Een schot van de centrale middenvelder van Maarssen werd nog  goed gered door Mike Maaswinkel. In de 41e minuut een uitstekende voorzet van de actieve Gerben Renes op Siem van Wijk net buiten het zestienmeter gebied. Siem raakte de bal vol, maar over.  In de 43e minuut een slordig momentje van Jeffrey Stigter ( overigens zijn enige fout van de wedstrijd), hij speelde de bal iets te zacht terug op de uitlopende Mike Maaswinkel. De slimme spits omspeeld Mike en liet de 1-2 aantekenen.  Rust 1-2.

In de 48e minuut een dieptebal op de in buitenspel staande spits van Maarssen, de verder prima leidende scheidsrechter, Karakaya liet echter doorspelen. De spits van Maarssen liet zich theatraal vallen over de arm van Mike Maaswinkel en tot verbazing van iedereen legde de scheidsrechter de bal op de stip. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten 2-2. Een tegenvaller voor IJFC, maar het team van Frans Vermeulen raakte niet in paniek en stroopte de mouwen op. In de 52e minuut een pass van Ruben van Rooijen  op Jelle Eissens, een goede voorzet van Jelle Eissens op de vrijstaande Matthijs van Geffen. Matthijs haalde vol uit, maar de bal vloog over het doel van Maarssen. In de 61e minuut een goede dieptebal van Marc van der Kley op Matthijs van Geffen. Matthijs gaf een schitterende voorzet met de buitenkant van zijn schoen op de meegekomen Gerben Renes die fraai met het hoofd afrondde. 3-2.  In de 61e minuut wissel de goed invallende Mick van Rooijen voor Maikel van der Linden. In de 64e minuut een goede ingreep van Boy van Caspel, Boy speelde de bal in een keer door naar Marc van der Kley die Mick van Rooijen alleen voor de keeper zette, hard schot maar een uitstekende redding van de keeper. In de 67e minuut een prima pass van Mick van Rooijen op Jelle Eissens, Jelle haalde vol uit , maar met een katachtige reactie dook de keeper de bal uit de bovenhoek.  In de 71 e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen. Ruben draaide tussen twee tegenstanders door en speelde Erwin van Soolingen goed aan, Erwin hield het overzicht en legde de bal klaar voor Matthijs van Geffen, schot , redding keeper. In de 72e minuut een mooie en zeer snelle aanval van IJFC. Een combinatie tussen Jelle Eissens en Erwin van Soolingen, schot Jelle net naast. In de 77e minuut een voorzet van Matthijs van Geffen op Jelle Eissens, kopbal op de lat, maar het was de alerte Ruben van Rooijen die de terugspringende bal meteen weer inschoot 4-2.  In de 80eminuut, inspeelbal Jeffrey Stigter op Mick van Rooijen, Mick dribbelde een paar meter en haalde vol uit, schot op de vuisten  van de keeper. In de 82e minuut wissel Thimo Gerritse voor Siem van Wijk.  In de 83e minuut een uitstekende steekpass van Thimo Gerritse op de diepgaande Erwin van Soolingen op, Erwin haalde hard uit, redding keeper, maar Jelle Eissens was er als de kippen bij en schoot de rebound hard in 5-2. In de 86e minuut nog een prima actie van Mick van Rooijen. Mick pikte de bal op de middenlijn op, versnelde goed en schoot de bal indraaiend van 25 meter op de goal… de bal spatte uiteen op de kruissing. Eindstand 5-2. Een verdiende overwinning, maar achteraf ook een belangrijke overwinning. IJFC doet weer volop mee in deze superspannende competitie.

Aanstaande zaterdag is er een beker/ inhaalweekend en speelt IJFC om 14.30 uur thuis tegen 1e klasser Geinoord. Dat belooft een boeiend streekduel te worden.  De week erna speelt IJFC de uitwedstrijd tegen VOP uit en in Amersfoort. De bus vertrekt dan om 12.30 uur.