14'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

23 april 2016 14:30

Ambachtsheer, P.

IJFC speelde een zeer slechte wedstrijd in Amersfoort en verloor uiteindelijk onnodig met 1-0. IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes , Auke Bakker, Boy van Caspel, Jeffrey Stigter, Marc van der Kley, Ruben van Rooijen, Thomas de Priester ( 67 Siem van Wijk ), Jelle Eissens ( 67 Bart Gras) , Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen. VOP knokte voor iedere meter om definitief van de na competitieplek weg te blijven en bij IJFC haalde niet één speler zijn niveau. Zulke wedstrijden kunnen er tussen zitten, maar op dit moment in de strijd voor het kampioenschap kwam dit wel heel slecht uit.

VOP speelde met de harde wind mee en hanteerde alleen maar de lange bal en daar had IJFC deze wedstrijd veel moeite mee.

In de 2e minuut kreeg IJFC al zijn eerste waarschuwing. Een dieptebal op de fantastisch spits van VOP werd verkeerd ingeschat door de normaal kopsterke voorstopper Boy van Caspel, daarnaast was er geen rugdekking. Hierdoor kwam de spits oog in oog met Mike Maaswinkel. Mike reageerde uitstekend op de inzet.  In de 5e minuut een snelle actie van Matthijs van Geffen, Matthijs gaf een strakke voorzet op de vrijstaande Jelle Eissens, Jelle kreeg de bal ongelukkig op zijn knie, waardoor de bal naast ging.

Normaal voetballen was niet goed mogelijk op het open veld en met flinke windvlagen en regenbuien.

In de 14e minuut opnieuw een dieptebal op de spits van VOP, opnieuw werd de bal met een windvlaag iets opgetild en viel over Boy van Caspel heen, ook de rugdekking liet te wensen over en opnieuw kwam de spits alleen voor Mike Maaswinkel. Mike redde in eerste instantie goed op de inzet, maar de rebound werd onberispelijk ingeschoten door de centrale middenvelder van VOP 1-0.

IJFC speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Veel onnodig balverlies en foute passes.

In de 30e minuut een uitstekende actie van Jelle Eissens aan de rechterkant, hij ging op snelheid voorbij zijn tegenstander en schoot hard in, goede redding van de keeper. In de 32e minuut een prima cornerbal van Marc van der Kley, op het hoofd van Auke Bakker, maar het vizier stond niet goed en de harde kopbal vloog naast.

In de 42e minuut een goede steekbal van Jeffrey Stigter op de diepgaande Jelle Eissens ,die alleen op de keeper afging. Jelle werd van achteren onderuit geschopt. Donkerrood vond iedereen, ook supporters van VOP, maar de zwak leidende scheidsrechter gaf slechts geel. Rust 1-0.

In de tweede helft kreeg IJFC de wind in de rug. Hierdoor kwam VOP bijna helemaal niet aanvallen toe. Het spel werd niet veel beter, maar IJFC zette wel goed druk naar voren. In de 61e minuut een cornerbal van Matthijs van Geffen, schot van Boy van Caspel.  In de 63e minuut een overtreding op Ruben van Rooijen op 35 meter van de goal.Marc van der Kley haalde voluit richting de goal, de bal stoot net voor de keeper en belandde keihard tegen de onderkant van de lat, net op de lijn. Pech voor IJFC.  In de 67e minuut een dubbele wissel Siem van Wijk voor Thomas de Priester en Bart Gras ( scoorde afgelopen dinsdag drie keer voor IJFC < 23 ) voor Jelle Eissens.  In de 71e minuut een goede actie van Matthijs van Geffen, hij speelde Erwin van Soolingen goed aan, Erwin schoot de bal in een halve draai richting de goal, net naast. In de 75e minuut een counter van VOP, maar de aanval werd goed onderbroken door Siem van Wijk, die met een schitterende sliding de bal veroverde en de kans voo VOP onschadelijk maakte. IJFC drukte steeds meer, maar moest ook het gevecht aan met de klok.  VOP speelde slim en pakte minuut op minuut door “blessures”  en tijdrekken met ingooien en uittrappen, waartegen de scheidsrechter niet optrad en zelfs geen minuut blessuretijd bijtrok. In de 82e minuut een hard schot van Gerben Renes, net naast. In de 87e minuut opnieuw grote pech voor IJFC. Matthijs van Geffen draaide de cornerbal hard voor de goal. Boy van Caspel nam de bal vol op het hoofd, de vele IJFC supporters sprongen al op, maar opnieuw spatte de bal op de onderkant van de lat uiteen. In de 89e was opnieuw Boy van Caspel, die de bal uit een corner inschoot, maar nu werd de bal miraculeus van de lijn gehaald. In de 90eminuut floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een zeer teleurstellende uitslag voor de formatie van Frans Vermeulen. Zeker toen bekend was dat koploper CJVV opnieuw gelijk gespeeld had en IJFC de koppositie in had kunnen nemen. IJFC blijft op een derde plaats met 3 punten achterstand op Odysseus en CJVV en 1 punt voor op Hoevelaken.

Overigens kreeg de terugreis met de bus nog een hilarisch stukje. Op het moment dat de bus de snelweg op wilde draaien, belde voorzitter Johan Boer, dat hij nog in de bestuurskamer in gesprek zat. De bus maakte rechtsomkeer, want zonder voorzitter geen club. Het ontlokte Willie van Doorn de uitspraak voor een nieuw TV programma :  “BOER ZOEKT BUS”.  Onder applaus en met een lach betrad Johan de bus en kon hij met spelers begeleiding en supporters mee terug naar IJsselstein.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC om 14 uur thuis tegen Jonathan. Met de wetenschap dat de komende 3 duels in winst omgezet moeten worden om het CJVV en Odysseus moeilijk te maken en om in ieder geval een periodetitel te pakken, zal het team er alles aan doen om de knop weer om te zetten. IJFC heeft veel kwaliteit, dat zagen we vorige week in de wedstrijd tegen Geinoord, maar de ploeg zal de overtuiging van de laatste maanden weer op moeten pakken. Met de steun van het IJFC legioen moet dat zeker lukken.