IJFC 1 zet goede stap in derde periode, na 2-0 winst op Jonathan

Jonathan 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

30 april 2016 14:00

Wardougan, Y.

In een knotsgekke competitie heeft IJFC gisteren een terechte en verdiende overwinning behaald op het altijd moeilijk bespeelbare Jonathan. Uitslag 2-0. IJFC doet hiermee uitstekende zaken voor de 3e periode en blijft een klein kansje houden op t kampioenschap. Hoevelaken liet zich verrassen door degradant Maarssen en Odysseus deed hetzelfde thuis tegen de andere degradant t Vliegdorp. Beide ploegen speelden met 2-2 gelijk.

Trainer Frans Vermeulen moest voor de wedstrijd opnieuw puzzelen, maar toverde, ondanks de overige zes geblesseerden, toch nog een uitstekend team bij elkaar. Matthijs van Geffen haakte voor de wedstrijd af met griep. Erwin van Soolingen ging weer terug naar zijn vertrouwde positie op het middenveld, Jelle Eissens in de spits en op de vleugels werden Ruben van Rooijen en Mick van Rooijen geposteerd. Mick weer terug in de basis, na een aantal uitstekende trainingen en hij speelde een prima westrijd.

IJFC startte in de volgende samenstellig: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Jeffrey Stigter, Thomas de Priester ( 69 Siem van Wijk ) , Erwin van Soolingen, Marc van der Kley, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens en Mick van Rooijen ( 90 Joost Spee).

IJFC had wat goed te maken na de teleurstellende nederlaag bij VOP en dat was donderdag al  te merken tijdens de training. IJFC begon fel en creëerde meteen in de 3e minuut zijn eerste kans, uit een voorzet van Mick van Rooijen kopte Ruben van Rooijen de bal goed in, maar in de handen van de keeper. In de 6e minuut draaide Mick van Rooijen goed weg van zijn tegenstander, maar werd iets aan t shirt getrokken, zijn pass kwam echter goed aan bij Jelle Eissens, die oog in oog met de keeper kwam. De scheidsrechter gaf om onbegrijpelijke reden geen voordeel, maar gaf en een vrije bal aan IJFC. IJFC liet zich niet van de wijs brengen en ging door met aanvallen. IJFC moest wel alert blijven voor de counters en de gevaarlijke spitsen van Jonathan. De IJFC verdediging stond goed en gaf geen krimp met Gerben Renes, Auke Bakker Boy van Caspel ( schakelde eerst Carel van Waesberghe goed uit en in de tweede helft Robert van Veldhuizen) Jeffrey Stigter en sluitpost Mike Maaswinkel.

In de 12e minuut een geweldig schot van 20 meter van Mark van der Kley, richting de kruising, maar de keeper tikte de bal miraculeus weg, de rebound kwam bij Mick van Rooijen die de bal goed indraaide richting de tweede paal. Opnieuw redding van de keeper. In de 21e minuut een goede aanval van IJFC. Gerben Renes onderschepte de bal, dribbelde de bal goed in en zette met een steekbal Thomas de Priester alleen voor de keeper, de keeper redde met de punt van zijn schoen. De corner van Marc van der Kley,die hierop volgde , werd net naast gekopt door Ruben van Rooijen. In de 22e een uitstekende aanval van Jonathan, maar keeper Mike Maaswinkel liet de bal slim over de achterlijn lopen. In de 24e minuut een prachtige dieptebal van Auke Bakker op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle twijfelde geen moment en schoot de bal in een halve draai op de goal, redding keeper.  In de 25e min  een gevaarlijke aanval van Jonathan.  Carel van de Waesenbergh haalde goed uit, maar Mike Maaswinkel ranselde de bal uit de hoek.  In de 30e minuut , Boy van Caspel speelt Jelle Eissens goed  op snelheid aan, via rechts, zijn voorzet komt bij Mick van Rooijen terecht, schot geblokt.  In de 32e minuut een goede combinatie tussen Gerben Renes en Jelle Eissens, Jelle speelt de weer prima spelende  Erwin van Soolingen aan, hard schot net over. In de 35e min een slimme steekbal van Thomas de Priester op Jelle Eissens naast en de 37e minuut een goede combinatie van tussen Ruben van Rooijen en Jelle Eissens , de bal werd goed terug gelegd op Gerben Renes. Schot net naast. Rust 0-0.

In de tweede helft een ongewijzigd IJFC.  In de 49e een goede inspeelbal van Thomas de Priester op de opkomende Auke Bakker. Schot net naast. In de 55e minuut een goede aanval van IJFC. Jeffrey Stigter onderschepte de bal en speelde Mick van Rooijen goed aan, Mick speelde zich prima vrij en gaf een voorzet op Jelle Eissens. Jelle schoot de bal met een curve in de hoek, met 2 vingertoppen tikte de keeper de bal naast. Opnieuw pech voor IJFC. In de 55e min corner Jelle op Auke, kopbal naast. In de 56e minuut een gevaarlijke counter van Jonathan. De bal werd van de achterlijn goed terug gelegd, schot net naast. In de 56e minuut een goede inspeelbal van Thomas de Priester op Ruben van Rooijen, Ruben draaide om zijn tegenstander heen, maar werd onderuit gehaald. Marc van der Kley schoot de bal perfect in de kruising, maar opnieuw een redding van de keeper. In de 60e minuut een goede actie van Mick van Rooijen op links. Zijn voorzet was goed op de inlopende Jelle Eissens. Schot net over. IJFC bleef druk houden, gaf bijna geen kans weg en had veel pech met de afronding. In de 62e minuut een goed schot van Thomas de Priester, goede pass van Erwin van Soolingen, net over. In de 65e minuut een goede één twee tussen Jelle Eissens en Mick van Rooijen, schot Mick opnieuw net naast. In de 68eminuut wissel Siem van Wijk voor Thomas de Priester.  In de 72e minuut een ongelukkig moment voor Auke Bakker. Hij hield zijn directe tegenstander iets vast en kreeg de gele kaart, waardoor hij volgende week de topper tegen Hoevelaken mist. De vrije bal van Jonathan werd hard ingeschoten, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. In de 74 e minuut een uitstekende bal van Erwin van Soolingen op Marc van der Kley, hard schot net langs de paal. In de 76e . Een crosspass van Jeffrey Stigter op Ruben van Rooijen. Ruben omspeelde zijn directe tegenstander maar werd onreglementair geblokt. De vrije bal werd genomen door specialist Marc van der Kley. Met een geweldige knal ( a la van Hooijdonk ooit tegen Freiburg), plofte de bal keihard in de kruising 1-0 en een ontlading voor het IJFC legioen. In de 78e minuut een snelle uitval van Jonathan, maar de hoge voorzet werd uitstekend geplukt door Mike Maaswinkel. In de 85e minuut opnieuw een gevaarlijke aanval van Jonathan, maar Auke Bakker bleef goed overeind in de één tegen één situatie met Robert Veldhuizen. In de 89e minuut een prachtige actie van Ruben van Rooijen , hij speelde Jelle Eissens goed aan, schot, redding keeper. In de 90e minuut wissel Joost Spee voor Mick van Rooijen.  In de 92e minuut een goed duel van Ruben van Rooijen, Ruben draaide goed weg van zijn directe tegenstander en speelde Jelle Eissens vrij  voor de keeper. Jelle maakte een goede schijnbeweging , omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. 2-0. Dit was ook meteen het einde van de wedstrijd. Een goede overwinning van het team van Frans Vermeulen.

Volgende week speelt IJFC om 14.30 uur thuis tegen Hoevelaken. Inzet is de derde periode. Bij winst is IJFC zeker van een periodetitel en blijft het mee doen om t kampioenschap. Het zal een spannende wedstrijd worden en we hopen dat het IJFC legioen weer met grote getallen het team komt ondersteunen.

IJFC 2 won met 1-0 van koploper Valleivogels, door een doelpunt van Bart Gras. Coach Jitse Boonstra was zeer tevreden over de inzet en het spel van zijn team.