...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

7 mei 2016 14:30

Nefkens, G.J.

Op een zonnig en gezellig vol sportpark Groenvliet speelde IJFC 1 om de periodetitel tegen rechtstreekse concurrent Hoevelaken. IJFC won verdiend met 3-1 en pakt daarmee de 2e of 3e periode, afhankelijk van de wedstrijd van volgende week : CJVV – Odysseus. IJFC kan zelfs de 3e periode nog zelf pakken. Het kampioenschap gaat helaas niet meer lukken, maar er komen nog een paar mooie en spannende wedstrijd voor het team van Frans Vermeulen.

IJFC , zonder de geschorste aanvoerder Auke Bakker, maar zijn positie werd uitstekend opgevangen door Jeffrey Stigter,  startte met de volgende opstelling:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Boy van Caspel, Maikel van der Linden, Thomas de Priester ( 84 Kevin Thie), Erwin van Soolingen, Marc van der Kley, Ruben van Rooijen ( 23 Mick van Rooijen ) , Jelle Eissens en Matthijs van Geffen ( 71 Siem van Wijk  ).

IJFC liet vanaf de eerste minuut merken dat er niets te halen viel voor de ploeg van, de sympathieke oud trainer, Jan van de Heuvel. In de 1e minuut een uitstekende opening van Ruben van Rooijen op de opkomende  Gerben Renes. Gerben gaf een scherpe voorzet op Jelle Eissens die binnen het strafschopgebied vol uithaalde, schot werd helaas geblokt. In de 13e minuut een harde indraaiende corner van Marc van der Kley, de kopsterke Boy van Caspel zette het hoofd er vol tegenaan en de bal verdween in de kruising. 1-0 voor IJFC.  In de 14e minuut een geweldige actie van de weer uitstekend spelende Erwin van Soolingen, Erwin draaide tussen 4 tegenstanders weg, maar kon de vrijstaande Jelle Eissens net niet bereiken. De verdediging van IJFC, met Maikel van der Linden, Boy van Caspel en Gerben Renes en de goed rugdekking gevende Jeffrey Stigter gaf geen krimp. IJFC bleef goed voetballen. In de 22e minuut een geweldige dieptepass van smaakmaker Ruben van Rooijen op Jelle Eissens. Jelle ging op snelheid op de keeper af, omspeelde de keeper goed, maar de bal ging net iets te hard en verdween over de achterlijn in plaats van over de doellijn. Pech voor IJFC. Het werd zelfs dubbele pech voor IJFC, want Ruben van Rooijen moest na een kopduel het veld verlaten met waarschijnlijk een lichte hersenschudding. Hij werd in de 23e minuut vervangen door Mick van Rooijen , die opnieuw goed inviel. In de 24e minuut de eerste echte kans voor Hoevelaken. Een schot uit de draai werd uitstekend gepakt door Mike Maaswinkel. In de 33e minuut de beste aanval van de wedstrijd. Een snelle combinatie met één keer raken via  Gerben van Renes, Jelle Eissens, Thomas de Priester en Erwin van Soolingen, kwam de bal weer bij Thomas de Priester terecht. Thomas gaf een subtiele steekbal buitenkant schoen naar de vrijstaande Mick van Rooijen. Mick maakte een sublieme schijnbeweging en passeerde de keeper en schoof de bal beheerst in het lege doel. 2-0.  In de 40e minuut een counter van Hoevelaken, het schot werd prima door Mike Maaswinkel verwerkt tot corner. De corner werd goed weggewerkt door Jeffrey Stigter. IJFC speelde een uitstekende eerste helft.  Rust 2-0.

IJFC werd meteen na de aftrap wakker geschut, want de eerste kans was meteen voor Hoevelaken. Een voorzet van de linkerkant werd hard ingeschoten op de rand van het doelgebied,  maar tot opluchting van heel IJFC verdween de bal over het doel van Mike Maaswinkel.  Ondanks de extreme warmte ( vreemd dat de prima fluitende scheidsrechter Nefkens geen drinkpauzes inlaste) pakte IJFC het initiatief weer. Het tempo was wel iets lager dan de eerste helft, maar dat was logisch. In de 59e minuut een voorzet van Erwin van Soolingen op Jelle Eissens, schot , maar redding keeper. In de 62e minuut een goede inspeelbal van Matthijs  van Geffen  op Erwin van Soolingen, Erwin dribbelde op snelheid naar de achterlijn en gaf een strakke voorzet over de grond, net voordat Matthijs de bal in kon schieten, was een verdediger hem voor en schoot de bal  in eigen doel. 3-0

Twee minuten later even concentratieverlies  bij IJFC.  Een vrije bal kwam in het strafschopgebied, Mike Maaswinkel liep uit, maar werd verrast door een lob over hem heen en via het hoofd van de spits van Hoevelaken verdween de bal in de goal 3-1.  In de 71e minuut werd een zware overtreding op Matthijs van Geffen ( schop op achteren ) niet bestraft en gaf de scheidsrechter wel een vrije bal aan Hoevelaken. Matthijs moest meteen vervangen worden door Siem van Wijk. De vrije bal werd goed voorgegeven en hard ingeschoten, maar met een geweldige reflex hield Mike Maaswinkel de bal tegen.  In de 30e minuut een harde vrije bal in de bovenhoek, maar de keeper tikte de bal uit de hoek. In de 82e minuut een geweldige actie van Siem van Wijk. Hij speelde eerst een tegenstander door zijn benen “koekoek“ .. en maakte daarna twee keer een één twee, zijn schot werd echter geblokt en werd een cornerbal. Applaus was zijn deel. In de 83e minuut kwam IJFC nog heel goed weg. De rechtsbuiten van Hoevelaken werd iets te slap verdedigd en lobte de bal over Mike Maaswinkel tegen de binnenkant van de paal er weer uit. In de 84e minuut wissel Kevin Thie voor Thomas de Priester. Uitslag 3-1 en een periodetitel rijker. Met iets meer geluk had de ploeg van Frans Vermeulen voor het kampioenschap gegaan… veel ongelukkig blessures, veel gemiste kansen en regelmatig pech… en dat is enorm jammer. Gezien het zelfvertrouwen van de laatste weken worden het nog een paar leuke en spannende wedstrijden in de na competitie. Volgende week de laatste competitie wedstrijd uit tegen DOSC, aanvang 14.30 uur. DOSC kan zich nog redden in de 3e klasse want het staat slechts 1 punt achter SEC. IJFC kan bij winst zelf de 3e periode pakken, maar het belangrijkste is blessure vrij en zonder kaarten de wedstrijd door te komen.

IJFC 2 won met 5-0 van VVZ 2 en speelde een uitstekende wedstrijd. Het team van de trotse coach Jitse Boonstra speelt ook het volgende seizoen in de eerste klasse.