IJFC wint met ruime cijfers ( 1-5) en eindigt als 2e in de competitie

1 - 5

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

14 mei 2016 14:30

Smit, T.

IJFC heeft afgelopen zaterdag een prima warming up gehad voor de nacompetitie en won verdiend met 1-5 van DOSC uit den Dolder. IJFC heeft de 3e periode titel gepakt en gaat waarschijnlijk tegen Amstelveen spelen (2e pinksterdag wordt er nog een ronde gespeeld in de andere 3e klasse). Trainer Frans Vermeulen gaf een aantal spelers wat extra rust en startte in de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Auke Bakker, Maikel van der Linden, Thomas de Priester, Erwin van Soolingen, Marc van der Kley, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens en Mick van Rooijen. IJFC liet meteen vanaf de eerste minuut merken aan DOSC ( dat nog moest strijden tegen nacompetitie voor degradatie) dat er niets te halen viel. De wedstrijdbal geschonken door BEVELA, sponsor bij IJFC, gaf een extra IJsselsteins tintje.  Met een straffe wind mee, zette IJFC , DOSC meteen vast op eigen helft. Aanval op aanval golfde op het doel van DOSC. In de 10e minuut leverde dat al succes op. Marc van der Kley gaf een strakke voorzet, maar voordat Mick van Rooijen de bal in kon koppen, tikte de keeper de bal weg, Jelle Eissens… man of the match vandaag… kreeg de bal voor zijn voeten, controleerde de bal beheerst en schoot de strak in 0-1.  In de 15e minuut een uitstekende steekbal van de weer goed spelende Ruben van Rooijen en zette Jelle Eissens alleen voor de keeper, schot net naast. In de 16e minuut een slimme bal van Thomas de Priester op Mick van Rooijen, Mick gaf een stiftbal, maar de keeper kon nog met de toppen van zijn vingers redden, de terug springende bal kwam weer voor de voeten van Thomas de Priester , die hard uit haalde. Net over. In de 22e minuut de eerste kans voor DOSC, het schot werd goed gered door Mike Maaswinkel.  In de 24e minuut een perfecte dieptebal van Auke Bakker op Jelle Eissens, Jelle ging alleen op de keeper af en met een subtiele schijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been en tekende Jelle de 0-2 aan. In de 27e een counter via links en Kevin de Leeuw scoorde met een onhoudbaar schot de 1-2.  In de 29e minuut weer een goede aanval van IJFC , Maikel van der Linden onderschepte de bal en bereikte Erwin van Soolingen, die op zijn beurte Jelle Eissens aanspeelde, Jelle haalde goed uit, redding keeper. Maikel van der Linden moest zich na een ongelukkige botsing laten vervangen door een arm blessure. Boy van Caspel was zijn vervanger. In de 30e minuut een mooie pass van Marc van der Kley op Jelle Eissens, Jelle gaf een bekeken lobje over de keeper en scoorde een onvervalste hattrick (3 goals in 1 helft). 1-3.  In de 40e minuut moest keeper Mike Maaswinkel nog even aan de bak. Hij reageerde uitstekend op een dieptebal van DOSC en met prima sliding tikte hij de bal ver buiten zijn strafschopgebied weg voordat de spits gevaarlijk kon worden. In de 45e minuut weer een goede aanval van IJFC. Gerben Renes won een goed kopduel en bereikte Marc van der Kley, Marc opende naar Jelle Eissens die een goed voorzet gaf, de keeper redde , maar de bal kwam voor de voeten van Mick van Rooijen terecht. Zijn voorzet bereikte Erwin van Soolingen die hard inkopte, maar helaas net naast. Rust 1-3.

De tweede helft speelde IJFC iets minder. De verdediging, normaal een bijna onneembare vesting, liet een paar steekjes vallen, waardoor DOSC wat kansen kreeg. In de 50e minuut een aanval van DOSC door het midden, schot naast. In de 53e minuut een vrije bal van DOSC, maar die werd gelukkig niet goed aangenomen door de spits. Voor IJFC het teken om er weer een schepje bovenop te doen. In de 60e minuut een vrije bal van Marc van der Kley, hij draaide de bal strak voor de goal, Erwin van Soolingen verlengde de bal met het hoofd, maar de keeper tikte de bal uit de kruissing. In de 68e minuut wissel Matthijs van Geffen voor Mick van Rooijen. In de 70e minuut corner Marc van der Kley, harde kopbal Auke Bakker, net naast. In de 78e minuut, vrije bal Marc van der Kley op de inlopende Gerben Renes. Met een prachtige zweefkopbal al la Bep Backhuis, kopte Gerben de bal in, redding keeper. In de 73e minuut  wissel Kevin Thie voor Thomas de Priester. Twee minuten wordt Kevin Thie aangespeeld door Jeffrey Stigter, met een geweldige actie passeerde Kevin zijn directe tegenstander met aan panna (bal door de benen van de tegenstander) , dribbelde op volle snelheid naar de achterlijn en gaf een strakke voorzet op Matthijs van Geffen, Matthijs hield het overzicht en kopte de bal terug op de vrijstaande Erwin van Soolingen , die hard uithaalde 1-4. In 82e minuut opnieuw een goede actie van Kevin Thie, Kevin gaf druk op het centrale duo en veroverde de bal en bediende Jelle Eissens op maat. Jelle schoot de bal alleen voor de keeper hard in en liet de 1-5 en zijn vierde goal van de middag aantekenen.  In de 83e minuut kwam IJFC nog even goed weg met een schot op de lat. In de 87e minuut een cornerbal van Marc van der Kley, Kevin Thie had bijna de titel van “gouden wissel” voor 100% waar kunnen maken, maar zijn kopbal ging net naast. In de 90e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen, Ruben schudde twee tegenstanders af en stuurde Kevin Thie diep. Kevin gaf een strakke voorzet, maar net voordat Jelle Eissens zijn 5e kon maken tikte de keeper de bal weg. De uitstekend fluitende heer Smits floot af.

Een prima uitslag om met zelfvertrouwen aan de na competitie te beginnen. Een compliment voor de formatie van Frans Vermeulen, die ondanks zoveel tegenslagen, 6 basis spelers bijna een heel seizoen geblesseerd en een aantal ongelukkig verloren punten, toch nog een periode pakt. Met de kwaliteit van deze spelersgroep moet het driemaal scheepsrecht worden en hoopt heel IJFC op het behalen van de tweede klasse.

De gelukwensen gaan uit naar CJVV dat het kampioenschap behaalde in een rechtstreeks duel met mede concurrent Odysseus. We hopen CJVV volgend jaar weer tegen te komen maar dan in de tweede klasse. Het zou een fantastisch afscheidscadeau zijn voor trainer Frans Vermeulen en keeperstrainer Job Maaswinkel.

IJFC speelt volgende week zijn eerste wedstrijd thuis.